Salonta!!!!

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
minu
junior member

Salonta!!!!

Mesaj de minu » 18 Oct 2007 19:22

Peste sau oras....??? AMBELE!!! De ce crapului oglinda i se spune si salonta? Poate cineva sa ma lamureasca?

minu
junior member

Mesaj de minu » 24 Oct 2007 22:02

159 de vizualizari, si, totusi nimeni nu stie!!!!!!

cata bh
junior member

Salonta

Mesaj de cata bh » 25 Oct 2007 12:50

Ei chiar asa , hai sa vad daca stie cineva de ce se numeste asa...eu stiu
Cata

voicua
veteran

Re: Salonta

Mesaj de voicua » 25 Oct 2007 13:13

cata bh scrie:Ei chiar asa , hai sa vad daca stie cineva de ce se numeste asa...eu stiu
Cata
Cata stiee !!!! :mrgreen:
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu...

cata bh
junior member

Salonta

Mesaj de cata bh » 25 Oct 2007 13:57

Ei mai copii de unde sa incep?
Ardeal.. 1906... sub ocupatia maghiara
La marginea comunei CEFA jud Bihor exista o orezarie .
Un distins domn ''roman'' pre numele lui Libardi :lol: concesioneaza terenul orezarei si incepe lucrarile de amenajare a pescariei Libardi actuala PROACVA Cefa.
Ca si o curiozitate pescaria era si este alimentata de un canal construit pe vremea Contelui Tisza Pisti...deh era cel mai mare posesor de terenuri din NV tarii si construise initial canalul pentru irigatii.
Buuuuuuuun sa continui .Popularea lacurilor a fost facuta cu crap Galitian (oglinda) datorita ratei bune de conversie a furajului in kilograme/corp.
De unde vine acum denumirea de salonta? simplu....pestele era pescuit toamna si se transporta pina la cea mai apropiata gara, respectiv SALONTA, unde era incarcat si transportat la Bucuresti.
CATA STIE :lol:

Cata bh

cipibm
senior member

Mesaj de cipibm » 25 Oct 2007 15:43

BRAVOOO!!!!Cata a stiut noi nu :oops: (Dar de unde oare a stiut?)

florinw
senior member

Re: Salonta

Mesaj de florinw » 25 Oct 2007 17:19

cata bh scrie:Ei mai copii de unde sa incep?
Ardeal.. 1906... sub ocupatia maghiara
La marginea comunei CEFA jud Bihor exista o orezarie .
Un distins domn ''roman'' pre numele lui Libardi :lol: concesioneaza terenul orezarei si incepe lucrarile de amenajare a pescariei Libardi actuala PROACVA Cefa.
Ca si o curiozitate pescaria era si este alimentata de un canal construit pe vremea Contelui Tisza Pisti...deh era cel mai mare posesor de terenuri din NV tarii si construise initial canalul pentru irigatii.
Buuuuuuuun sa continui .Popularea lacurilor a fost facuta cu crap Galitian (oglinda) datorita ratei bune de conversie a furajului in kilograme/corp.
De unde vine acum denumirea de salonta? simplu....pestele era pescuit toamna si se transporta pina la cea mai apropiata gara, respectiv SALONTA, unde era incarcat si transportat la Bucuresti.
CATA STIE :lol:

sau poate vine de la renumitul han MADARAS de la Salonta unde (cel putzin) pe vremuri specialitstes casei era crap cu mujdei... :roll:

Cata bh

minu
junior member

Mesaj de minu » 26 Oct 2007 14:17

Bravo dragilor! Multzam mult de tot. Pe viitor o sa stiti si coi(in afara de cata) de ce naiba ii spuneti salonta si nu oglinda! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

minu
junior member

Mesaj de minu » 26 Oct 2007 14:18

minu scrie:Bravo dragilor! Multzam mult de tot. Pe viitor o sa stiti si voi(in afara de cata) de ce naiba ii spuneti salonta si nu oglinda! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 30 Oct 2007 20:26

Am vazut ca s-a pomenit de Hanul Madaras , de cate ori trec pe acolo ma opresc si mananc , e brici , imi place mult .