Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
George-Alexandru
- senior member
carprom scrie:florioro scrie:@sebas
Eu ma refeream la a face bucla de la d-rig din textil moale.
Cum sa o faci ? Numai daca pui lac sau super glue pe ea. Dar uite asa mai merge, topesti cu bricheta capatul de fir si legi cu Mono dupa aia
Rosu e mono in cazul de jos

sunt multe variante pt legarea buclei sus ,ori cu glue ,ori topit cu bricheta,ori matisarea nodului fara nod peste capatul firului de la bucla dupa care adaugarea unui tub termo peste nod daca e cazul sau tot glue .
ps cred ca rosu e textil nu tot mono ?
APCR-CS CARPZONE
-
florioro
- veteran
-
Ok, sigur ca poti lega un d-rig cu fir textil, dar mecanica monturii cred ca are de suferit.
Sau mai bine zis de ce sa ne complicam viata cu da cu lac sa se intareasca textilul si dupa aceea sa legam tot cu mono?
Doar ca sa spunem ca am facut un d-rig cu textil?

-
sebas
- member
....
Ultima oară modificat 18 Ian 2008 04:14 de către
sebas, modificat 1 dată în total.
-
Sionut
- senior member
Daca intelegi ce trebuie sa faca o montura in apa,vei stii sigur ce sa alegi dupa ce pui mana pe fire indiferent ca e rigid sau moale.[/quote]
eu inteleg ca montura trebuie sa prinda peste...din celelalte raspunsuri am inteles ca textilul moale se foloseste unde avem vegetatie subacvatica .alte cazuri ?

-
sebas
- member
....
Ultima oară modificat 18 Ian 2008 04:14 de către
-
George-Alexandru
- senior member
Sionut scrie:Daca intelegi ce trebuie sa faca o montura in apa,vei stii sigur ce sa alegi dupa ce pui mana pe fire indiferent ca e rigid sau moale.
eu inteleg ca montura trebuie sa prinda peste...din celelalte raspunsuri am inteles ca textilul moale se foloseste unde avem vegetatie subacvatica .alte cazuri ?

[/quote]
marile teorii sunt facute de pescarii mari care unii chiar sunt mari dar eu nu ma iau tot timpul dupa parerea lor noi avem alte baltii iar unele monturi pot fii mai bune decat altelee.pe tema asta nu cred ca am epuiza discutiile astea niciodata.hai sa/ti dau o teorie de a mea in care eu nu as folosi un textil moale intro balta cu vegetatie pe fund,iarba putrezita ,perie de cocioc etc.un textil moale poate face ca carligul impreuna cu momeala sa ajunga intro pozitie inaccesibila pt a fi absorbita de crap.in astfel de situatii fundul poate avea mici sau mari neregularitati iar un textil moale poate ascune carligul si momeala in aceste mici locuri.pe cand un fir rigid poate tine momeala si carligul mult mai la vedere decat textilul.asta cred eu teoretic ca se poate intampla,plus ca mai sunt si alte dezavantaje ale unui fir moale in astfel de situatii cum ar fi agatarea carligului in vegetatia de pe fund din cauza libertatii de miscare pe care o ofera textilul carligului.
APCR-CS CARPZONE
-
sebas
- member
....
Ultima oară modificat 18 Ian 2008 04:15 de către
-
ticu
- Moderator
-
Eu gindesc altfel,monturile cu fir multifilament au-o mecanica foarte buna,in schimb un fir rigid nu poate avea o mecanica prea buna,decit un singur avantaj este ati eject.
-
carprom
- maniac
-
ticu scrie:Eu gindesc altfel,monturile cu fir multifilament au-o mecanica foarte buna,in schimb un fir rigid nu poate avea o mecanica prea buna,decit un singur avantaj este ati eject.
Ce este ptr tine mecanica buna ? Explicatii

-
ticu
- Moderator
-
Ce este ptr tine mecanica buna ? Explicatii

[/quote]
Aceea rasucire a cirliguluiin momentul care vea sa scuipe,cea ce la un fir rigid explicami tu mie ce mecanica poate avea