Schimbare mulinete

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlasin Florin
maniac

Schimbare mulinete

Mesaj de Vlasin Florin » 04 Ian 2008 20:34

UN nou sezon incepe si am de gind sa imi schimb vechile mulinetele banax helicon cu ceva mai nou.
1-Shimano aero technium xt-fara br
2-Daiwa tournament-fara br
3-Shimano bblc cu br
4-Daiwa infinity cu br
cine are aceste modele ii rog sa-mi spuna de ce sa aleg o mulineta cu br sau una fara,avantaje si dezavantaje,fiabilitate,putere angrenaj,greutate-hai sa va vad expertilor :lol: :lol: :lol:

mihai florescu
senior member

Mesaj de mihai florescu » 04 Ian 2008 20:44

problema cu existenta batrunerului este chestie de gust si obisnuinta.tu daca ai folosit Helicon....cred ca o sa iti fie incomod sa folosesti o mulineta fara baitruner.Eu folosesc mulinete fara batruner pt ca asa m-am obisnuit, las tamburul "slab" si cind intep pun mina stinga pe tambur.Am folosit si mulinete cu br dar....am revenit la cele fara.Am un model ce ar fi Infinity fara br, se numesc EmblemZA.
O sa incerc si varianta "hibrid" , adica sa pun convertoare pe tambur si sa -l actionez cu mina

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 04 Ian 2008 21:07

dintre cele enumerate de tine cel mai bun raport calitate - pret il are in continuare BBLC.
in tara o iei mulineta intre 5 si 6 milioane in functie de dealer.
Daca o aduci din Ungaria o iei si mai bine. Ultimele achizitii de BBLC ale amicilor care le-au adus de la unguri au fost la 490 lei/buc.

in continuare BBLC este cea mai mare mulineta cu baitrunner de pe piata. (ma refer la tambur), ceea ce nu e neglijat daca plantezi si ai fir gros pe tamur. anul acesta de exemplu, la Ecsed in HU plantam la vreo 270-300 m si avem fir mono de 0,40 pe tambur cu inaintas de 35 m de 0.60. fara BBLC a-si fi fost mancat.
cam astea le-as trece la avantaje.

Dezavantaje: e o mulineta grea si daca esti "fan casting" nu te va satisface, intrucat nu prea se echilibreaza batul cu ea.

din pacate pe masura ce se ieftineste mulineta de la an la an, parca isi pierde din fiabilitate, asta a rezultat din discutiile cu dealerii din Hu care mi-au spus ca de la an la an modelele noi se intorc tot mai multe la service. Norocul e ca service-ul shimano din Hu e de nota 10, asa ca daca te hotaresti sa iei BBLC te-as sfatui sa iei din Ungaria, ca la noi daca ai probleme cu ele nu stiu in cat timp ti le rezolva si cine le rezolva.
tot la minusuri a-si trece lipsa tamburului de rezerva care exista la celelalte modele enumerate de tine.

daiwa infinity - dupa parerea mea acesta mulineta nu e ceea ce pare, am vazut-o in actiune, am dat cu ea, am pescuit si am scos peste cu ea - nu m-a impresionat deloc.
Tamburul e mai mic decat la BBLC, conicitatea lui mi se pare mai mult un minus decat un plus, in plus acel huruit al mulinetei mai ales in sarcina care mie imi displace.

plusuri : tambur de rezerva, rabatarea usoara a bratului mulinetei.

shimano aero technium si daiwa tournament - bijuterii
Minusuri - lipsa baitrunnerului
Totusi, aero techium exista si in varianata cu Baitrunner spool, ceea ce ti-as recomanda sa iei daca te hotarasti la aceasta.
exista baitrunner spool si la tournament dar daca il iei separat te sparge la pret, ultima data stiam ca-i vreo 60 EUR un tambur din asta, acuma poate ca s-or mai ieftinit.

referitor la avantaj baitrunner - no baitrunner, eu zic ca baitrunnerul e de mare folos, daca nu macar un baitrunner spool.

Daca iti permiti ia-ti 2 randuri de mulinete: BBLC pentru plantat, cand nu ai nevoie de zeci de lansari pe 24 h, si aero technium/daiwa basia cand vrei sa lucrezi de pe mal si ai nevoie de distanta.
Eu asa am procedat.

stima

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 04 Ian 2008 21:15

@nick h.
merci mult pt raspunsul tau detaliat.
stima
eu m-am hotarit deja :oops: dar poate dupa raspunsurile voastre o sa ma razgindesc,cine stie :mrgreen:

gusti
senior member

Mesaj de gusti » 04 Ian 2008 21:22

ce faci cu vechiturile alea? poate le arunci la mine in trusa?

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 04 Ian 2008 21:23

@Vlasin Florin,

Nick H. ti-a dat un raspuns super (parerea mea).
As mai adauga:
-am pescuit cu BR din 2004 si am trecut pe Basia in 2007. Acomodarea la "fara BR" a fost fara probleme (si nici macar nu vroiam sa aud de mulinete fara BR)
-frana de la Basia e dementiala. Daca nu vrei sa intepi cu mana pe tambur, cu o jumatate de tura (la frana) poti sa intepi linistit
-fiabilitate - din pacate nu pot sa spun nimic deocamdata, am Basia de prea putin timp. Dar NU CRED sa fie vreo problema. Macar ca scrie pe ea "Made in Japan" si-ti da incredere :lol:
-minus - avand tamburul mai mic in diametru o sa dai mai mult din mana la recuperare :lol:
-minus - pretul ;-)
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

mihai florescu
senior member

Mesaj de mihai florescu » 04 Ian 2008 21:57

o varianta mai "domestica"si la "tinuta" si la bani pt Basia este Daiwa Saltiga
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 04 Ian 2008 22:18

mihai florescu scrie:o varianta mai "domestica"si la "tinuta" si la bani pt Basia este Daiwa Saltiga
Pai nu stiu daca nu e chiar Basia, dar la pret de USA. Si Foresterul e mai ieftin in USA decat in EU :evil:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

mihai florescu
senior member

Mesaj de mihai florescu » 04 Ian 2008 22:24

Vali Vesa scrie:
mihai florescu scrie:o varianta mai "domestica"si la "tinuta" si la bani pt Basia este Daiwa Saltiga
Pai nu stiu daca nu e chiar Basia, dar la pret de USA. Si Foresterul e mai ieftin in USA decat in EU :evil:
are tamburul putin mai scurt, in poza ;-) , in rest cam aceleasi caracteristici.

mosharu
maniac

Mesaj de mosharu » 04 Ian 2008 22:48

Vali Vesa scrie:@Vlasin Florin,

Nick H. ti-a dat un raspuns super (parerea mea).
As mai adauga:
-am pescuit cu BR din 2004 si am trecut pe Basia in 2007. Acomodarea la "fara BR" a fost fara probleme (si nici macar nu vroiam sa aud de mulinete fara BR)
-frana de la Basia e dementiala. Daca nu vrei sa intepi cu mana pe tambur, cu o jumatate de tura (la frana) poti sa intepi linistit
-fiabilitate - din pacate nu pot sa spun nimic deocamdata, am Basia de prea putin timp. Dar NU CRED sa fie vreo problema. Macar ca scrie pe ea "Made in Japan" si-ti da incredere :lol:
-minus - avand tamburul mai mic in diametru o sa dai mai mult din mana la recuperare :lol:
-minus - pretul ;-)

Vali frate,ai avut "curaj" sa schimbi BBRLC-ul cu Basia...care este considerata mai mult de CASTING decat o mulineta "crapista" .
Am inteles sa nu sunt asa de fiabile la "scos crapi la greu" :oops: :roll:
Eu mi-asi dori o Basia pt. spod :mrgreen: , dar ma multumesc si cu XTA-ul de la Shimano ;-)

Scrie răspuns