dintre cele enumerate de tine cel mai bun raport calitate - pret il are in continuare BBLC.
in tara o iei mulineta intre 5 si 6 milioane in functie de dealer.
Daca o aduci din Ungaria o iei si mai bine. Ultimele achizitii de BBLC ale amicilor care le-au adus de la unguri au fost la 490 lei/buc.
in continuare BBLC este cea mai mare mulineta cu baitrunner de pe piata. (ma refer la tambur), ceea ce nu e neglijat daca plantezi si ai fir gros pe tamur. anul acesta de exemplu, la Ecsed in HU plantam la vreo 270-300 m si avem fir mono de 0,40 pe tambur cu inaintas de 35 m de 0.60. fara BBLC a-si fi fost mancat.
cam astea le-as trece la avantaje.
Dezavantaje: e o mulineta grea si daca esti "fan casting" nu te va satisface, intrucat nu prea se echilibreaza batul cu ea.
din pacate pe masura ce se ieftineste mulineta de la an la an, parca isi pierde din fiabilitate, asta a rezultat din discutiile cu dealerii din Hu care mi-au spus ca de la an la an modelele noi se intorc tot mai multe la service. Norocul e ca service-ul shimano din Hu e de nota 10, asa ca daca te hotaresti sa iei BBLC te-as sfatui sa iei din Ungaria, ca la noi daca ai probleme cu ele nu stiu in cat timp ti le rezolva si cine le rezolva.
tot la minusuri a-si trece lipsa tamburului de rezerva care exista la celelalte modele enumerate de tine.
daiwa infinity - dupa parerea mea acesta mulineta nu e ceea ce pare, am vazut-o in actiune, am dat cu ea, am pescuit si am scos peste cu ea - nu m-a impresionat deloc.
Tamburul e mai mic decat la BBLC, conicitatea lui mi se pare mai mult un minus decat un plus, in plus acel huruit al mulinetei mai ales in sarcina care mie imi displace.
plusuri : tambur de rezerva, rabatarea usoara a bratului mulinetei.
shimano aero technium si daiwa tournament - bijuterii
Minusuri - lipsa baitrunnerului
Totusi, aero techium exista si in varianata cu Baitrunner spool, ceea ce ti-as recomanda sa iei daca te hotarasti la aceasta.
exista baitrunner spool si la tournament dar daca il iei separat te sparge la pret, ultima data stiam ca-i vreo 60 EUR un tambur din asta, acuma poate ca s-or mai ieftinit.
referitor la avantaj baitrunner - no baitrunner, eu zic ca baitrunnerul e de mare folos, daca nu macar un baitrunner spool.
Daca iti permiti ia-ti 2 randuri de mulinete: BBLC pentru plantat, cand nu ai nevoie de zeci de lansari pe 24 h, si aero technium/daiwa basia cand vrei sa lucrezi de pe mal si ai nevoie de distanta.
Eu asa am procedat.
stima