Cluburi de crap, asociatii, etc

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
teacher64
veteran

Cluburi de crap, asociatii, etc

Mesaj de teacher64 » 15 Ian 2008 15:41

Fratilor, am o nedumerire mare cat Casa Poporului: cluburile de crap, asociatiile de profil, etc din tara sunt legal constituite ca organizatii independente, sau sunt pur si simplu niste forme de supra-organizare a Asociatiilor existente deja? Ma refer la kestii gen Ajvps, Aps-uri, etc.
Mai clar: membrii unui club de crap sunt obligatoriu si membri ai unei asociatii mai mari, sub egida careia activeaza, sau v-ati format o asociatie proprie, nesubordonata nici unei alte forme de organizare?
Intreb la modul concret, pentru ca apar discutii privitoare la posibilitatea infiintarii unui club de crap ( cu reguli proprii mai restrictive, de ex o cotizatie sporita, obligativitatea C&R, etc) in cadrul si sub egida Asociatiei Pescarilor Sportivi Banatul. Sunt voci care sustin ca o asemenea initiativa ar veni in contradictie cu interesele majoritatii pescarilor din Asociatie, ca ar fi discriminatorie, ca nu cadreaza cu profilul de non-profit al asociatiei in cazul amenajarii unui carpodrom cu taxa, etc, etc. Pai si cum se face?!!! :shock:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 15 Ian 2008 16:11

teacher64,

Uite aici:

asociatiile se infiinteaza pe baza unor legi, iar cluburile sportive pe baza altora (OG 26/2000 si Lege 69/200o pt club sportiv)

O asociatie se poate transforma in club din cate stiu dar pierzi celelalte activitati specifice Asociatiei.

Asa ca cel mai simplu si normal mi se pare sa faci un club la care Asociatia sa fie unul dintre cei 3 membri fondatori ceruti de lege.

Mijloace de finantare: cotizatii, sponsorizari, donatii, venituri provenite din activitati proprii si altele.

Clubul poate înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, ajung la club.

S-a discutat pe

http://aventurilapescuit.ro/forum/viewt ... sc&start=0
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 15 Ian 2008 18:15

:roll:
Powered by two rods

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 15 Ian 2008 18:53

Gabi: pana si Hristos a inviat! :D :D Welcome back! ;-)
Vali: ideea era ca din cei 4000-6000-8000 de membri ai unei asociatii de pescari, indiferent cum se numeste ea, numai o mica parte sunt pasionati exclusiv de crap si sunt dispusi sa faca ceva in plus pentru asta. Prin "in plus" inteleg bani suplimentari si munca pentru inchirierea/concesionarea/cumpararea, amenajarea si popularea unei balti/sistem, plata pazei, promovarea C&R, etc, etc. Care e solutia? Din ce inteleg eu, singura sansa e sa se grupeze intr-o organizatie paralela si independenta numita "club"? E absurd sa pretinzi celorlalti membri ai asociatiei, pasionati de scobar sau stiuca, sa fie actionari ai clubului de crap, deoarece nu-i reprezinta prin nimic. Din contra, mi se parea logic ca acea parte din Asociatie interesata de crap sa faca asta, ramanand in schimb sub tutela Asociatiei mari, care are si personalitatea juridica si raspunderea. Dar am sa iau la "lins" legile citate de tine, poate ma lamuresc. Thanks!

PS: poate cineva sa posteze aici sau sa-mi trimita un mp cu un statut al unui asemenea club? Multumesc! :D

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 16 Ian 2008 08:52

teacher64 scrie:Gabi: pana si Hristos a inviat! :D :D Welcome back! ;-)
Vali: ideea era ca din cei 4000-6000-8000 de membri ai unei asociatii de pescari, indiferent cum se numeste ea, numai o mica parte sunt pasionati exclusiv de crap si sunt dispusi sa faca ceva in plus pentru asta. Prin "in plus" inteleg bani suplimentari si munca pentru inchirierea/concesionarea/cumpararea, amenajarea si popularea unei balti/sistem, plata pazei, promovarea C&R, etc, etc. Care e solutia? Din ce inteleg eu, singura sansa e sa se grupeze intr-o organizatie paralela si independenta numita "club"? E absurd sa pretinzi celorlalti membri ai asociatiei, pasionati de scobar sau stiuca, sa fie actionari ai clubului de crap, deoarece nu-i reprezinta prin nimic. Din contra, mi se parea logic ca acea parte din Asociatie interesata de crap sa faca asta, ramanand in schimb sub tutela Asociatiei mari, care are si personalitatea juridica si raspunderea. Dar am sa iau la "lins" legile citate de tine, poate ma lamuresc. Thanks!

PS: poate cineva sa posteze aici sau sa-mi trimita un mp cu un statut al unui asemenea club? Multumesc! :D
Clubul nu trebuie sa fie orientat exclusiv pe pescuitul crapului.
In cadrul acestuia pot exista diferite sectiuni autonome dpdv organizational si financiar(stationar, rapitor, crap, fly)
Asa ar trebui sa se organizeze toate cluburile.
Second BEST is FIRST loser

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 16 Ian 2008 16:45

Dan Cotelici scrie:
Clubul nu trebuie sa fie orientat exclusiv pe pescuitul crapului.
In cadrul acestuia pot exista diferite sectiuni autonome dpdv organizational si financiar(stationar, rapitor, crap, fly)
Asa ar trebui sa se organizeze toate cluburile.
Tot n-am priceput :oops: : Clubul se face sau nu sub egida Asociatiei pre-existente, sau un grup de pescari preia initiativa si o ia pe cont propriu? Concret, Dv cum procedati? :roll:
Sunteti membri ai unei asociatii, sa zicem Ajvps( sau oricare alta), si totodata ai unui club, la modul total independent, cu cotizatii, regulamente, etc., diferite? Sau Clubul preia prerogativele si tine loc de Asociatie, inclusiv la autorizarea pescuitului pe ape publice?

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 16 Ian 2008 16:55

Noi am facut clubul separat, ca oricum nu aveam asociatie :lol:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Scrie răspuns