Pentru cei cu simtul umorului (din ce in ce mai putini...)
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Pentru cei cu simtul umorului (din ce in ce mai putini...)
"Cum este iadul: exoterm sau endoterm? Motivati si argumentati".
Cu cativa ani in urma, la facultatea de Inginerie Chimica a Universitatii din Oklahoma la examenul de "Termodinamica, Caldura si Transfer de Masa", dr. Schlambaug profesor de termodinamica a dat urmatorul subiect de examen: "Cum este iadul: exoterm sau endoterm? Motivati si argumentati".
Simtind caracterul cu umor al temei, majoritatea studentilor au incercat sa demonstreze "ceva" folosind legea lui Boyle sau alte legi ale termodinamicii.
Studentul Michael Colb a dat insa urmatorul raspuns original:
In primul rand trebuie postulat ca "daca sufletul exista, el trebuie sa aiba in mod obligatoriu o masa proprie". Daca sufletul are o anumita masa atunci si un mol de suflete trebuie sa aiba o anumita masa molara. Pentru a stabili daca in iad avem sau nu de a face cu un transfer de masa de suflete, trebuie determinat in ce proportie ajung sufletele in iad si in ce masura mai pleaca ele de acolo. Este justificat sa acceptam ipoteza conform careia " toate sufletele ajung in iad si ele nu mai pleaca de acolo".
Justificare: In ceea ce priveste sufletele care ajung in iad, trebuie sa avem in vedere conceptele diferitelor religii din lume. Unele religii sustin ca daca nu esti membru al acelei religii vei ajunge in iad. Din moment ce ce exista mai multe asemenea religii, deducem ca toti oamenii si toate sufletele ajung in iad. Considerand rata de inalta crestere a populatiei Terrei si faptul ca pana la urma toti murim, deducem ca numarul de suflete din iad este in continua crestere.
Daca se analizeaza cu atentie rata de modificare a volumului iadului, se poate constata faptul ca potrivit legii lui Boyle, "pentru ca temperatura si presiunea sa fie constante, raportul dintre masa sufletelor si volumul iadului trebuie sa fie constant".
* Ipoteza 1: Daca iadul se dilata mai incet decat se umple cu suflete, sau nu se dilata deloc atunci temperatura si presiunea vor creste pana cand iadul va exploda in bucati;
* Ipoteza 2: Daca iadul se dilata mai repede decat se umple cu suflete atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand iadul va ingheta complet.
In aceste conditii se pune problema care poate fi raspunsul corect la intrebarea initiala.
Daca se accepta postulatul oferit de Teresa Banyai, studenta in anul I de la facultatea de litere, potrivit caruia "mai repede ingheata iadul decat sa ma culc cu tine", si avand in vedere faptul ca pana acum eu nu am reusit sa am o relatie sexuala cu ea, atunci ipoteza 2 nu poate fi corecta.
In concluzie: Iadul este exoterm.
Studentul Michal Colb a fost singurul care a luat nota 10.
Cu cativa ani in urma, la facultatea de Inginerie Chimica a Universitatii din Oklahoma la examenul de "Termodinamica, Caldura si Transfer de Masa", dr. Schlambaug profesor de termodinamica a dat urmatorul subiect de examen: "Cum este iadul: exoterm sau endoterm? Motivati si argumentati".
Simtind caracterul cu umor al temei, majoritatea studentilor au incercat sa demonstreze "ceva" folosind legea lui Boyle sau alte legi ale termodinamicii.
Studentul Michael Colb a dat insa urmatorul raspuns original:
In primul rand trebuie postulat ca "daca sufletul exista, el trebuie sa aiba in mod obligatoriu o masa proprie". Daca sufletul are o anumita masa atunci si un mol de suflete trebuie sa aiba o anumita masa molara. Pentru a stabili daca in iad avem sau nu de a face cu un transfer de masa de suflete, trebuie determinat in ce proportie ajung sufletele in iad si in ce masura mai pleaca ele de acolo. Este justificat sa acceptam ipoteza conform careia " toate sufletele ajung in iad si ele nu mai pleaca de acolo".
Justificare: In ceea ce priveste sufletele care ajung in iad, trebuie sa avem in vedere conceptele diferitelor religii din lume. Unele religii sustin ca daca nu esti membru al acelei religii vei ajunge in iad. Din moment ce ce exista mai multe asemenea religii, deducem ca toti oamenii si toate sufletele ajung in iad. Considerand rata de inalta crestere a populatiei Terrei si faptul ca pana la urma toti murim, deducem ca numarul de suflete din iad este in continua crestere.
Daca se analizeaza cu atentie rata de modificare a volumului iadului, se poate constata faptul ca potrivit legii lui Boyle, "pentru ca temperatura si presiunea sa fie constante, raportul dintre masa sufletelor si volumul iadului trebuie sa fie constant".
* Ipoteza 1: Daca iadul se dilata mai incet decat se umple cu suflete, sau nu se dilata deloc atunci temperatura si presiunea vor creste pana cand iadul va exploda in bucati;
* Ipoteza 2: Daca iadul se dilata mai repede decat se umple cu suflete atunci temperatura si presiunea vor scadea pana cand iadul va ingheta complet.
In aceste conditii se pune problema care poate fi raspunsul corect la intrebarea initiala.
Daca se accepta postulatul oferit de Teresa Banyai, studenta in anul I de la facultatea de litere, potrivit caruia "mai repede ingheata iadul decat sa ma culc cu tine", si avand in vedere faptul ca pana acum eu nu am reusit sa am o relatie sexuala cu ea, atunci ipoteza 2 nu poate fi corecta.
In concluzie: Iadul este exoterm.
Studentul Michal Colb a fost singurul care a luat nota 10.
Cu ocazia imlinirii a 60 de ani de la marea revolutie sovietica din (octombrie sau noiembrie
), Ivan Ivanovici Ivanov este chemat la televiziunea de stat sa povesteasca cum s-a intalnit el personal cu Tovarasul Lenin.
Tovarasul Ivan Ivanovici Ivanov isi incepe povestirea:
Intaia oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin in Siberia. Era iarna, un ger napraznic, vantul sufla turbat iar eu ma incalzeam la un foc de turba in bordeiul meu. La un moment dat se deschide usa si intra un om mic de stat dar altfel bine legat, frunte lata, ochi vioi, privire caracteristica (Tovarasul Lenin) si imi cere niste turba pentru a se incalzii. Acum ce era sa fac, daca ii dadeam nu mai imi ramanea mie, sa nu ii dau nu puteam ca de, Tovarasul Lenin, asa ca i-am spus: Mai du-te ma in ............
A doua oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin in preajma marii revolutii (octombrie sau noiembrie
) pe peronul garii din Leningrad. Eram mecanic de locomotiva si aveam doua galeti cu apa, una rece si una calda pentru a ma spala. La un moment dat se apropie din multime un om mic de stat dar altfel bine legat, frunte lata, ochi vioi, privire caracteristica (Tovarasul Lenin) si imi cere niste apa pentru a se spala. Acum ce era sa fac, daca ii dadeam calda nu mai imi ramanea mie, sa ii dau rece ne se putea, ca de, Tovarasul Lenin, asa ca i-am spus: Mai du-te ma in ............
A treia oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin la palatul de Iarna cu ocazia aniversarii a 10 ani de la victoria marii revolutii (octombrie sau noiembrie
). Lume multa, vodca, caviar, morun si la un moment dat se apropie din multime un om mic de stat dar altfel bine legat, frunte lata, ochi vioi, privire caracteristica (Tovarasul Lenin) si imi spune: Ivan Ivanovici iti mai aduci aminte de mine? Acum ce era sa spun ca nu, nu se facea ca de Tovarasul, Lenin, daca ii spuneam ca da isi aducea si el aminte, asa ca i-am spus: Mai du-te ma in ............
Asta a fost bancul, inapoi la topicul despre moderatori.

Tovarasul Ivan Ivanovici Ivanov isi incepe povestirea:
Intaia oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin in Siberia. Era iarna, un ger napraznic, vantul sufla turbat iar eu ma incalzeam la un foc de turba in bordeiul meu. La un moment dat se deschide usa si intra un om mic de stat dar altfel bine legat, frunte lata, ochi vioi, privire caracteristica (Tovarasul Lenin) si imi cere niste turba pentru a se incalzii. Acum ce era sa fac, daca ii dadeam nu mai imi ramanea mie, sa nu ii dau nu puteam ca de, Tovarasul Lenin, asa ca i-am spus: Mai du-te ma in ............
A doua oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin in preajma marii revolutii (octombrie sau noiembrie

A treia oara l-am intalnit pe Tovarasul Lenin la palatul de Iarna cu ocazia aniversarii a 10 ani de la victoria marii revolutii (octombrie sau noiembrie

Asta a fost bancul, inapoi la topicul despre moderatori.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
Sun Tzu
-
- member
O pereche pleaca in vacantza pe un lac unde se putea pescui.
Lui ii placea sa pescuiasca in zori , ea adora lectura.
Intr-o dimineata el se intoarse dupa citeva ore de pescuit si hotari sa traga un pui de somn. Desi lacul nu-i era familiar ea se hotari sa iasa cu barca. Visli putin, apoi relua lectura. Dupa putin apare paznicul in barca lui:
-Buna ziua, ce faceti aici?
-Citesc, raspunse ea desi gindea ca e evident.
-Sinteti intr-o zona unde pescuitul este interzis!
-Dar nu pescuiesc, nu se vede?
-Da, dar aveti tot ce va trebuie . Trebuie sa ma urmati si va trebui sa va amendez.
-Daca o faceti va denunt pentru violentza carnala.
-Dar nici macar nu v-am atins!
-Dar aveti cu dvs. tot ce va trebuie !
Sper ca nu este of topic
Lui ii placea sa pescuiasca in zori , ea adora lectura.
Intr-o dimineata el se intoarse dupa citeva ore de pescuit si hotari sa traga un pui de somn. Desi lacul nu-i era familiar ea se hotari sa iasa cu barca. Visli putin, apoi relua lectura. Dupa putin apare paznicul in barca lui:
-Buna ziua, ce faceti aici?
-Citesc, raspunse ea desi gindea ca e evident.
-Sinteti intr-o zona unde pescuitul este interzis!
-Dar nu pescuiesc, nu se vede?
-Da, dar aveti tot ce va trebuie . Trebuie sa ma urmati si va trebui sa va amendez.
-Daca o faceti va denunt pentru violentza carnala.
-Dar nici macar nu v-am atins!
-Dar aveti cu dvs. tot ce va trebuie !
Sper ca nu este of topic
-
- member
- Daniel Costache
- veteran
-
- member
Am gasit testul asta pe undeva pe net si eu zic ca este interesant :
Testul de inteligenta al lui Einstein
Prezumtii:
1.Exista 5 case fiecare de alta culoare.
2.In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate
3.Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.
4.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa.
Se dau urmatoarele:
a.Britanicul locuieste in casa rosie
b.Suedezul are un caine
c.Danezul bea cu placere ceai
d.Casa verde se afla in stanga casei albe
e.Locatarul casei verzi bea cafea
f.Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare
g.Locatarul casei din mijloc bea lapte
h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill
i.Norvegianul locuieste in prima casa
j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica
k.Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill
l.Fumatorul de Winfield bea bere
m.Norvegianul locuieste langa casa albastra
n.Germanul fumeaza Rothmans
o.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa
Cine are acvariul cu pesti??
Albert Einstein a conceput acest test in secolul trecut . El sustinea ca 98% din populatia globului nu este in stare sa rezolve acest test. Tu tii cu majoritatea, sau ?
Testul de inteligenta al lui Einstein
Prezumtii:
1.Exista 5 case fiecare de alta culoare.
2.In fiecare casa locuieste o singura persoana, fiecare de alta nationalitate
3.Fiecarui locatar ii place o anumita bautura, fumeaza o anumita marca de tigari si detine un anumit animal de casa.
4.Nici una din cele 5 persoane nu bea aceeasi bautura, nu fumeaza aceeasi marca de tigari, si nu detine acelasi animal de casa.
Se dau urmatoarele:
a.Britanicul locuieste in casa rosie
b.Suedezul are un caine
c.Danezul bea cu placere ceai
d.Casa verde se afla in stanga casei albe
e.Locatarul casei verzi bea cafea
f.Persoana care fumeaza Pall mall are o pasare
g.Locatarul casei din mijloc bea lapte
h.Locatarul casei galbene fumeaza Dunhill
i.Norvegianul locuieste in prima casa
j.Fumatorul de Marlboro locuieste langa cel care are o pisica
k.Locatarul care are un cal locuiste langa cel care fumeaza Dunhill
l.Fumatorul de Winfield bea bere
m.Norvegianul locuieste langa casa albastra
n.Germanul fumeaza Rothmans
o.Fumatorul de Malboro are un vecin care bea apa
Cine are acvariul cu pesti??
Albert Einstein a conceput acest test in secolul trecut . El sustinea ca 98% din populatia globului nu este in stare sa rezolve acest test. Tu tii cu majoritatea, sau ?