Conservare porumb
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- boosterman
- veteran
- Mesaje: 740
- Membru din: 28 Iun 2006 22:02
- Localitate: Suceava
- Contact:
Conservare porumb
As vrea sa-mi fac cateva borcanele cu porumb conservat in diferite arome, dar nu stiu cum sa procedez. A mai conservat cineva porumb?
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
- Musaro Adriano
- veteran
- Mesaje: 705
- Membru din: 29 Ian 2003 15:02
- Localitate: torino italy
Salut booster, sunt mai multe feluri, depinde ce preferi ca resultat final.
Cel mai clasic este baniomaria (cel care foloseste mama pentru a conserva sos in borcane de sticla..eh,eh,), alt ar fi in ulei (putin practic, dar bun vara), in alcool, sau daca ai un aparat de vidat, le fierbi, adaugi dip respectiv si le videzi, tine 2 luni fara probleme in conditi de temperatura normala si intuneric, tine 6 luni linistit in congelator fare alteratie. Ultima methoda mai putin naturale este sa folosesti conservanti cum ar fi preservabait de la Nutrabait, nu cred ca ar fi o problema, find specific gandit pentru sa nu altereze parte gustativa al nadei si sa incetineasca formare bacterilor al mucigaie, dar eu personal nu agreez substante aceste, prefer sa fie cat mai natural posibil. Discutia oricum ar fi destul de lunga, alegi o methoda de mai sus si intram in detalii. Numai bine
PS. ar fi cu siguranta si alte methode mai ortodoxe cum ar fi acele cu sare sau cu zahar (amandoua daca folositi cum trebuie sunt conservanti foarte buni dar din pacate incide prea mult pe parte gustativa al nadei).
Cel mai clasic este baniomaria (cel care foloseste mama pentru a conserva sos in borcane de sticla..eh,eh,), alt ar fi in ulei (putin practic, dar bun vara), in alcool, sau daca ai un aparat de vidat, le fierbi, adaugi dip respectiv si le videzi, tine 2 luni fara probleme in conditi de temperatura normala si intuneric, tine 6 luni linistit in congelator fare alteratie. Ultima methoda mai putin naturale este sa folosesti conservanti cum ar fi preservabait de la Nutrabait, nu cred ca ar fi o problema, find specific gandit pentru sa nu altereze parte gustativa al nadei si sa incetineasca formare bacterilor al mucigaie, dar eu personal nu agreez substante aceste, prefer sa fie cat mai natural posibil. Discutia oricum ar fi destul de lunga, alegi o methoda de mai sus si intram in detalii. Numai bine
PS. ar fi cu siguranta si alte methode mai ortodoxe cum ar fi acele cu sare sau cu zahar (amandoua daca folositi cum trebuie sunt conservanti foarte buni dar din pacate incide prea mult pe parte gustativa al nadei).
-
- senior member
- Mesaje: 484
- Membru din: 24 Mai 2004 19:48
Boost: anul trecut am mai postat o metoda simpla de conservat porumb, iese exact ca ala unguresc ( Czukk, etc), cauta prin arhiva. Doar ca ma luase Mosharu' la misto, ca-i mai ieftin sa cumperi . Pana atunci, pe scurt: in borcane cu capac insurubabil pui porumb, apa, arome, miere, etc. Bagi in Kukta ( oala sub presiune) borcanele inchise si pui apa in kukta, inchizi capacul. Dai la fiert 1 ora si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( kukta inchisa, altfele bubuie borcanu'!). Deschizi kukta, si pui borcanelele pe raft. Tin si 10 ani, fara conservanti. Dupa deschidere, foloseste-l iute, se acreste. Daca-i neclar, da-mi mp.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
Teacher, mea culpateacher64 scrie:Boost: anul trecut am mai postat o metoda simpla de conservat porumb, iese exact ca ala unguresc ( Czukk, etc), cauta prin arhiva. Doar ca ma luase Mosharu' la misto, ca-i mai ieftin sa cumperi . Pana atunci, pe scurt: in borcane cu capac insurubabil pui porumb, apa, arome, miere, etc. Bagi in Kukta ( oala sub presiune) borcanele inchise si pui apa in kukta, inchizi capacul. Dai la fiert 1 ora si lasi sa se raceasca 1/2 zi ( kukta inchisa, altfele bubuie borcanu'!). Deschizi kukta, si pui borcanelele pe raft. Tin si 10 ani, fara conservanti. Dupa deschidere, foloseste-l iute, se acreste. Daca-i neclar, da-mi mp.
Eu NU iau pe nimeni la misto....doar glumesc
Mai pe seara cand ma intorc acasa, o sa bag si eu cateva retete de conservare....asa.... sa-mi "spal pacatele"
- boosterman
- veteran
- Mesaje: 740
- Membru din: 28 Iun 2006 22:02
- Localitate: Suceava
- Contact:
Cineva mi-a dat o reteta pentru prepararea boabelor uscate cum ar fi: se fierbe porumbul, intr-un vas, pana aproape crapa bobul, se scurge apa din vas si cat boabele sunt ferbinti se pun aromele (de care vrei) peste boabe, se amesteca bine, se acopera vasul si se la sa la racit. Dupa 24 de ore se scot boabele si se pun la uscat pe hartie de ziar in locuri bine aerisite. A folosit cineva acesta reteta? E completa?
La cealalta reteta inainte de a steriliza borcanelele porumbul mai trebuie fiert? Pe langa arome se mai pune si atractant?
Pentru reteta in alcool, sa nu radeti dar ce alcool folositi, la reteta nu cel pe care-l beti voi?
Multumesc pentru rabdare
La cealalta reteta inainte de a steriliza borcanelele porumbul mai trebuie fiert? Pe langa arome se mai pune si atractant?
Pentru reteta in alcool, sa nu radeti dar ce alcool folositi, la reteta nu cel pe care-l beti voi?
Multumesc pentru rabdare
Nimeni nu moare virgin. Viata i-o trage fiecaruia cel putin o data.
Nu e STERILIZARE, pur si simplu porumbul FIERBE in borcan. E vorba de porumb verde, of course! Daca vrei porumb uscat, il fierbi pe 1/2 in prealabil, altfel suge toata apa. Arome si atractanti poti pune doar ce nu se altereaza prin fierbere.boosterman scrie: La cealalta reteta inainte de a steriliza borcanelele porumbul mai trebuie fiert? Pe langa arome se mai pune si atractant?
Merge garantat si pe incercate! Dar repet: numai in oala sub presiune!!!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
boosterman scrie:Cineva mi-a dat o reteta pentru prepararea boabelor uscate cum ar fi: se fierbe porumbul, intr-un vas, pana aproape crapa bobul, se scurge apa din vas si cat boabele sunt ferbinti se pun aromele (de care vrei) peste boabe, se amesteca bine, se acopera vasul si se la sa la racit. Dupa 24 de ore se scot boabele si se pun la uscat pe hartie de ziar in locuri bine aerisite. A folosit cineva acesta reteta? E completa?
La cealalta reteta inainte de a steriliza borcanelele porumbul mai trebuie fiert? Pe langa arome se mai pune si atractant?
Pentru reteta in alcool, sa nu radeti dar ce alcool folositi, la reteta nu cel pe care-l beti voi?
Multumesc pentru rabdare
Bostere' exact reteta asta o folosesc si pe asta vroiam sa ti-o scriu....
Numai ca eu intai gauresc boabele cu spiral de 1,5 mm...boabele trag aromele SI pe gaura
Referitor la alcool , cumpar de 90 grade pun arome, CSL alea alea in el si le "activez" inainte de pescuit cu cateva ore;-)