alegerea echipamentului

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
vulc ovidiu
member

Re: alegerea echipamentului

Mesaj de vulc ovidiu » 21 Ian 2008 12:22

nyaguly scrie:
Lanseta Mitchell Carp Passion
Lanseta Sert Sedna
Lanseta Sert Karax
Lanseta Lineaeffe Pronto Carp
Lanseta Shimano Alivio 12' 3lbs
Baracuda Mustang,3,90,3,5lbs.
Lansete CORMORAN UK Carp Eliminator 3.60m/3lbs

Mulineta Cormoran XE 4000
Mulineta Lineaeffe X-File 70
Mulineta Sert Oracle 6005FD
Mulineta Sert Run Teck 9005 FD
Mulineta Banax Helicon 5600 NF
Salut nyaguly,
Dupa parerea mea, cele mai valabile din ce ai aratat tu acolo sunt astea:Mitchell Carp Passion, Shimano Alivio, CORMORAN UK Carp Eliminator. In afara de Baracuda, le-am tinut pe toate in mana, iar cu Sert, Alivio si Eliminator am aruncat. Cormoran Eliminator imi pare cea mai ok dintre ele. Cat despre Baracuda: poti oricand avea surprize cu ele, nu ai o calitate garantata.

La mulinete opinia mea este sa eviti Sert Oracle. Am aruncat cu Run Teck, merg satisfacator, au tambur long cast, titanizat, capacitate mare, etc. La pretul acela, Cormoranul e ok, repet, la pretul acela (cred ca undeva la 90-100 RON). Lineafe nu o cunosc, dar eu nu am incredere in mulinetele linea de felul meu. Banaxurile nu mai sunt ce au fost odata, calitativ au scazut foarte mult, nu mai baga in ele materialele de calitate de altadata. Ia in calcul OKUMA POWERLINER, e senzationala la pretul ei (cca 170 RON), o spun pentru ca le-am incercat si cred ca nu gresesc. Are bai-runnerul f bun, capacitate mare la tambur, tamburul titatinizat, bobineaza firul foarte bine.

Ovidiu

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 21 Ian 2008 12:45

Eu am si Banax 5600 coreene, vechi de 4-5 ani, si am luat si una noua, 5600NF China. Nu vad nici o diferenta -cel putin la aspect si mers in gol-, decat eventual buza tamburului mai subtire. Am sa ma pronunt dupa un sezon cu ea. Oricum, isi merita banii, sunt multe "stifturi" mai scumpe si mai proaste pe piata. Cata vreme nu pescuiesti 200-250 de zile pe an si nu mergi la competitii de anvergura, aproape orice e bun ca incepator, mai importante sunt firele si monturile. Okuma Powerliner e buna, dar am vazut in toamna una careia i s-a rupt piciorul intr-un drill banal. O fi avut un defect de turnare? :roll:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

tibi micu
member

Mesaj de tibi micu » 21 Ian 2008 13:37

Eu as ramane la Cormoran Cortest, ca fir, eventual as lua de 36 este super ok :P

vulc ovidiu
member

Mesaj de vulc ovidiu » 21 Ian 2008 14:24

teacher64 scrie:Eu am si Banax 5600 coreene, vechi de 4-5 ani, si am luat si una noua, 5600NF China. Nu vad nici o diferenta -cel putin la aspect si mers in gol-, decat eventual buza tamburului mai subtire. Am sa ma pronunt dupa un sezon cu ea. Oricum, isi merita banii, sunt multe "stifturi" mai scumpe si mai proaste pe piata. Cata vreme nu pescuiesti 200-250 de zile pe an si nu mergi la competitii de anvergura, aproape orice e bun ca incepator, mai importante sunt firele si monturile. Okuma Powerliner e buna, dar am vazut in toamna una careia i s-a rupt piciorul intr-un drill banal. O fi avut un defect de turnare? :roll:
Salut teacher64

Cu certitudine a fost un defect de material sau de turnare. Esti primul pe care il aud zicand asta despre Powerliner. Cat despre Banaxurile coreene, alea sunt strasnice, dar astea noi nu mai sunt ce au fost odata. Discutam dupa cateva luni de folosinta "la greu".
Ovidiu

PaulP
junior member

Mesaj de PaulP » 21 Ian 2008 16:02

Ca lanseta iti recomad Cormoranul. Eu am Eliminator de 3.9m si 3,5lb si sunt foarte multumit de ele. La mulinete sunt fan Okuma asa ca daca vrei cu bait ia Powerliner daca nu Oryx.
Desi sunt mai putin rezistente firele fluo noaptea sunt de mare ajutor.Eu folosesc Sufix UltraKnot galben de 0,3. Un alt fir bun dupa parerea mea este DAIWA Tournament Fluo.

attila_cj
senior member

Mesaj de attila_cj » 21 Ian 2008 19:40

puteti sa-mi spuneti cateva tipuri de lansete de 3,90 din trei bucati si cu o putere de 3-3,5 lbs???????

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 21 Ian 2008 19:55

nyaguly scrie:puteti sa-mi spuneti cateva tipuri de lansete de 3,90 din trei bucati si cu o putere de 3-3,5 lbs???????

Frate fa tot posibilul si incearca sa/ti iei din doua si nu din 3 bucati,e pacat sa/ti bati joc de bani char daca sunt putini.
APCR-CS CARPZONE

attila_cj
senior member

Mesaj de attila_cj » 21 Ian 2008 20:08

Ce parere aveti despre:Lanseta Lineaeffe Metal Carp 3,9m/3,5lbs 3 bucati
sau Lanseta Lineaeffe Pronto Carp 3,6m/3.5lbs 3 bucati

attila_cj
senior member

Mesaj de attila_cj » 21 Ian 2008 20:11

eu m-am gandit sa fie din trei bucati numai din cauza transportului,altfel nu stiu daca e ceva diferenta intre doua si trei buc?????spuneti ca nu merita??

Scrie răspuns