Boiles ptr sezon
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Boiles ptr sezon
Am si eu o intrebare ce bile si asta ma refer la ce firma ( solubile sau nu ) sa folosesc ptr acest sezon , pe o balta pe care nu au cam fost folosite , este o balta pescuita in general pe porumb . As vrea sa incerc ceva nou poate am alte rezultate , partina pe care vreau sa o fac nu este una lunga max 24 H
salut Marius!!!
daca e o balta pe care nu prea au fost folosite bile ideea e sa mergi de cateva ori sa le arunci bile ca sa-i inveti la bile ,sant bune si solubile daca nu ai solubile atunci sa spargi bilele (nu toate doar cateva)si sa nadesti ,daca zici ca sant obisnuiti la porumb eu as pune pe firul de par o bila cu 2-3 boabe de porumb iar pe alta lanseta doar o bila ,experimentezi si vezi ce iese
in alta ordine de idei daca nu te duci sa nadesti locul inseamna ca vrei sa pescuiesti instant iar niste bile bune pt pescuit instant sant cele de la NASH ,cum apa a inceput sa se raceasca poti incerca la bile pe fructa(pinneaple,strawberry,peach,cream,etc etc)sper sa te fi ajutat cu postarea mea ,numai bine Razvan
Fire intinse
daca e o balta pe care nu prea au fost folosite bile ideea e sa mergi de cateva ori sa le arunci bile ca sa-i inveti la bile ,sant bune si solubile daca nu ai solubile atunci sa spargi bilele (nu toate doar cateva)si sa nadesti ,daca zici ca sant obisnuiti la porumb eu as pune pe firul de par o bila cu 2-3 boabe de porumb iar pe alta lanseta doar o bila ,experimentezi si vezi ce iese
in alta ordine de idei daca nu te duci sa nadesti locul inseamna ca vrei sa pescuiesti instant iar niste bile bune pt pescuit instant sant cele de la NASH ,cum apa a inceput sa se raceasca poti incerca la bile pe fructa(pinneaple,strawberry,peach,cream,etc etc)sper sa te fi ajutat cu postarea mea ,numai bine Razvan
Fire intinse
Merci . O sa ma duc aici pe la mine la magazine sa caut nash solubile cu fructe iau de mai multe feluri , am inteles ca ptr timpu asta trebuie nadit cu putine bile in zona restransa si voi incerca sa fac si niste porumb fiert ca sa retina mai bine o aroma tot de fructe si voi nadi cateva cu o zi inainte sa ma duc pe balta . mi-ar trebui mai mult de 2kg de bile solubile ptr o partida de 24 h ?
- Dan Cotelici
- veteran
- danicristi_79
- senior member
De ce crezi ca porumbul fiert retine mai bine o aroma? Din cate stiu eu e tocmai invers: apa "spala " mai bine porumbul decat bilelegmarius scrie:Merci . O sa ma duc aici pe la mine la magazine sa caut nash solubile cu fructe iau de mai multe feluri , am inteles ca ptr timpu asta trebuie nadit cu putine bile in zona restransa si voi incerca sa fac si niste porumb fiert ca sa retina mai bine o aroma tot de fructe si voi nadi cateva cu o zi inainte sa ma duc pe balta . mi-ar trebui mai mult de 2kg de bile solubile ptr o partida de 24 h ?
- danicristi_79
- senior member
Din cate stiu eu e tocmai invers.Nu cred ca "norul" lasat de o mana de bile solubile poate fi intrecut de aromele lasate de porumb.gmarius scrie:Atunci imi iau SBS ca astea sunt solubile, eu am fiert porumb las sa se scurga apa bine apoi pun arome si se umfla mai mult si cred ca atunci retine in el aroma nu?
Depinde de balta - dar eu am folosit ca nada anul asta cu mici variatiuni:mihaistoica scrie:Salut,
Se poate sa-mi recomandati si mie o reteta pt nada? Eu de obicei folosesc porumb fiert si aromat dupa fierbere + boilesuri intregi si sparte + canepa gata preparata . De obicei folosesc S&O solubile de la SBS.
Daca s-ar putea si cantitatile ar fi super.
Va multumesc.
Si inca ceva,cand vreau sa pun un boiles soubil si unul tare pe firul de par,pe care sa-l pun inspre carlig?
Este adevarat ca acum e indicat sa folosesti carlige mici (korda wg sau ls desi bile de 14-16?
-porumb fiert si aromat cu zahar sau miere;
-canepa preparata (dar nu foarte multa);
-o nada din comert granulata (Q factor);
-pelete CSL;
-boiles intregi si/sau sparte;
-robin red;
Pe firul de par un boiles tare si unul solubil (primul boiles de langa carlig solubil si al doilea tare).
Rezultate: 14 kg si 16.5 kg capturi in aceeasi partida si dupa o luna cu aceasi reteta inca unul de 15 kg.