lotul de crap
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Iliuta Goean
- maniac
am fost ieri pe hobaia, am stat vreo 3-4 ore si am ramas foarte surprins (placut) de ce se intampla acolo.
in primul rand balta este fff curata, nu vezi fir de mizerie, peste este de sare afara din apa, am vazut crap inotand linistit in apa de o palma langa mal.
organizarea concursului este super reusita, sunt arbitrii suficienti, nu se circula pe mal cu masina, vizitatorii tb sa mearga pe jos pana la standurile celor pe care vor sa-i viziteze dar nu se intra in stand sub nici o forma. regulile sunt foarte stricte pentru ca este necesar sa fie asa. este liniste, nu se fataie gramezi de oameni pe maluri ....
peste se prinde in prostie, cat am stat pe la fiecare participant in stand nu a existat sa nu traga o data sau sa nu prinda un peste (adriano si manoiu au prins chiar cate 2)
ieri cel mai mare peste era al lui nitu, 13,8 kg dar mai erau prinsi si de 13 si 13,4 kg.
clasamentul este f strans, diferentele intre echipe fiind de 2-3 pesti iar la ritmul in care se prinde rasturnarile de situatie sunt f frecvente.
oricum la cantarirea de aseara liderii erau:
sect A echipa senzor (vladut si andrei)
sect B echipa rudeanu (fratii rudeanu)
sect C echipa guguianu - denk
am facut si niste poze pe care le veti putea vedea luni dimineata cand la pune cornel pe site.
in primul rand balta este fff curata, nu vezi fir de mizerie, peste este de sare afara din apa, am vazut crap inotand linistit in apa de o palma langa mal.
organizarea concursului este super reusita, sunt arbitrii suficienti, nu se circula pe mal cu masina, vizitatorii tb sa mearga pe jos pana la standurile celor pe care vor sa-i viziteze dar nu se intra in stand sub nici o forma. regulile sunt foarte stricte pentru ca este necesar sa fie asa. este liniste, nu se fataie gramezi de oameni pe maluri ....
peste se prinde in prostie, cat am stat pe la fiecare participant in stand nu a existat sa nu traga o data sau sa nu prinda un peste (adriano si manoiu au prins chiar cate 2)
ieri cel mai mare peste era al lui nitu, 13,8 kg dar mai erau prinsi si de 13 si 13,4 kg.
clasamentul este f strans, diferentele intre echipe fiind de 2-3 pesti iar la ritmul in care se prinde rasturnarile de situatie sunt f frecvente.
oricum la cantarirea de aseara liderii erau:
sect A echipa senzor (vladut si andrei)
sect B echipa rudeanu (fratii rudeanu)
sect C echipa guguianu - denk
am facut si niste poze pe care le veti putea vedea luni dimineata cand la pune cornel pe site.
Nu face ce nu-ti place!
- Gabriel BOGDAN
- junior member
-
- senior member
A fost o mare greseala organizarea acestei selectii la Hobaia. De ce? Datorita abundentei de crap. Pentru ca rezultatele pot fi, de fapt cu siguranta sunt, false. Asta nu inseamna neaparat ca aceia care au castigat nu sunt si cei mai buni -ar fi o coincidenta prea frumoasa, inseamna ca exista toate sansele ca rezultatele sa fie false.
Noutati partiale - ca eram prea obosit sa le notez pe toate :
- s-au prins 2300 kg de crap - cu o medie de 105 kg / echipa
- locurile 1 in fiecare stand - fratii Rudeanu ( standul C ) ; echipa Senzor ( standul A ) ; Guguianu - Denk ( standul B )
- echipa Senzor a prins vreo 284 kg in mansa asta . Fratii Rudeanu - vreo 240 kg iar Guguianu - Denk - vreo 180 kg
- locurile 2 - Cezar Bibu - Dan Cotelici ( standul B ) ; Solomon tatal si fiul ( standul C ) ; si nu mai stiu cine in standul A
- Adriano pe locul 3 - eu pe locul 4 - in standul C .
Cam atit !
- s-au prins 2300 kg de crap - cu o medie de 105 kg / echipa
- locurile 1 in fiecare stand - fratii Rudeanu ( standul C ) ; echipa Senzor ( standul A ) ; Guguianu - Denk ( standul B )
- echipa Senzor a prins vreo 284 kg in mansa asta . Fratii Rudeanu - vreo 240 kg iar Guguianu - Denk - vreo 180 kg
- locurile 2 - Cezar Bibu - Dan Cotelici ( standul B ) ; Solomon tatal si fiul ( standul C ) ; si nu mai stiu cine in standul A
- Adriano pe locul 3 - eu pe locul 4 - in standul C .
Cam atit !
- Musaro Adriano
- veteran
salut baieti:GREU, FOARTE GREU. Nu mai am varsta pentru eforturi acesti (mil zice si prietena mea catadata
). impresie?: foarte cald, oboseala multa, tensiune multa, si fetele nici pe departe
oricum am reusit sa ma agat la un locul 3 cu dinti tinend in considerare ca am focut schimb de loc cu nitu si lupsan care aveau un loc cu apa foarte mica si ciortan sub 2 kg. la greu (tragea la 5 minute maxim dupa aruncare si aveam un crap punctabil fiecare 8/10 pesti scosi: ce pot sa zic mau bagat la 'gradinita' crapului
)am reusit cu sandule sa scuotem 104 kg. de pesti (buni astia). In clasifica totala acuma suntem a cincila echipa din 21 si rasboi acuma se face mare frati: toti vrea sa castige si cine a luat puncte multe spera ca cei care au puncte putine sa prinda puncte multe.
Tensiune a fost costanta intre participanti, eu am fost langa adi si cornel rosuoru si langa acei doi frati (cei care nu doarme niciodata)de care nu pot sa scap dar cu care o sa ma intelnesc in ultima mansa, mi se pare ca se numesc rudeano
oricum au focut traba buna si au luat locul 1, cu familia salomon (prieteni ca lumea si simpatici foc)ne am luptat pentru locul 2 pana la sfarsit dar nui scoateam 2 ciortani la 2 kg. fiecare si ei scuoteau un peste la 6 kg. unul la 7 kg. si ne au depasit in sfarsitul cu 10 kg. valpi stata aproape de mine la punctaj asa aproape ca mi se pare ca i aud inca respiratia dar lam... PACALIT frate da!!
ai crezut ca ne prindei eh? la sandule i ziceam in timpul concursul: sandu nu punctam prea mult,lasama sa ma intind in pat un pic (sunt puturos este stiut acest
) si lasam sa se aproprie valpi la punctaj si cand este la cateva kg. tresestema ca incepem sa punctam iaras asa i dam emoti mai mari. GLUMESC prietenu meu glumesc.Baieti si valpi a lucrat ca nebunul (ausiam sgomotul de cobra lui costant) si zic eu ca putea sa abia un resultat mai bun dar pescuitul 2+2=5 si soarta nu mereu este corecta (acuma vorbesc serios).
Eu am vorbit de sectorul meu (c) despre ceilalti sincer mai bine scrie cine a fost acolo ca nu prea stiu cum sa desbatut concurs acolo. Noapte buna.

Tensiune a fost costanta intre participanti, eu am fost langa adi si cornel rosuoru si langa acei doi frati (cei care nu doarme niciodata)de care nu pot sa scap dar cu care o sa ma intelnesc in ultima mansa, mi se pare ca se numesc rudeano

Eu am vorbit de sectorul meu (c) despre ceilalti sincer mai bine scrie cine a fost acolo ca nu prea stiu cum sa desbatut concurs acolo. Noapte buna.
- Musaro Adriano
- veteran
Gica, frate Gica de la un expert ca tine nu ma asteptam afermatie asta:
Nu stii tu ca pescuitul la concursuri depinde de mana pescarul dar depinde si de noroc? oricum te asigur ca echipele care au punctat mult nu sunt chiar incepatori dar sunt pescari ca in tara sau ridicat la nivel tecnic destul. Si oricum vorbim de pescari (toti cei incrisi) care au lucrat foarte mult. Peste mult? Da, dar destul de echivalenti locuri si oricum o balta unde simti ca concorezi. De pilda sunt baltile unde daca pici intrun-anumit loc nu o sa vezi o trasatura zile in sir.(sa prins peste in toate standuri).
Gica 2+2=5. Ma focut oricum placere sa te aud si mai vorbim. numai bine adri
Nu stii tu ca pescuitul la concursuri depinde de mana pescarul dar depinde si de noroc? oricum te asigur ca echipele care au punctat mult nu sunt chiar incepatori dar sunt pescari ca in tara sau ridicat la nivel tecnic destul. Si oricum vorbim de pescari (toti cei incrisi) care au lucrat foarte mult. Peste mult? Da, dar destul de echivalenti locuri si oricum o balta unde simti ca concorezi. De pilda sunt baltile unde daca pici intrun-anumit loc nu o sa vezi o trasatura zile in sir.(sa prins peste in toate standuri).
Gica 2+2=5. Ma focut oricum placere sa te aud si mai vorbim. numai bine adri
- Daniel Costache
- veteran
Nene Gica nu stiu in ce masura agreezi sau/si participi la concursuri dar pentru cele postate sigur meriti soarta mea si a inca vreo 20 de echipe care la ultimul concurs la care am participat au avut o frecventa de maxim 5 trasaturi/zi in conitiile in care poate ca pestele de acolo nu suprta boilies Val made care pe Hobaia vezi ca prinde zeci de kile, sau nici mamaliga chioara cu care dadeau unii pe langa mine, iar ca treaba sa fie buna pana la capat sa asiste cum vreo alte 5 echipe care au avut norocul sa se afle la locul potrivit mai aveau putin si faceau baie dupa rodpodurile "luate" de pe mal de catre "pestisori". Daca 'ntegeli ce vreau sa spun...
Salutari din Miami
-
- member
Gica,ramin si eu mirat de ceea ce spui.Balta asta tine ,e adevarat,mult peste,dar asta nu inseamna ca nu e o balta buna pt. un concurs.Standurile au fost destul de echilibrate,spre deosebire de Sarulesti sau Tincabesti,unde sunt crapi mai mari,dar cu locuri f bune si f proaste,unde norocul de la tragerile la sorti este de cele mai multe ori decisiv,indiferent de priceperea pescarului!Exemplul de la Cupa Mondiala de la Sarulesti e cel mai graitor:Becker campion in 1999 si 0 pesti in 2002,Grabmayer 0 pesti in 1999 si campion in 2002.Si exemplele pot continua…
Revenind la Hobaia,eu cred ca important in diferentierea concurentilor va fi capacitatea fiecaruia de a se adapta ,si inca rapid,la particularitatile locului(vezi capcanele stufului taiat in anumite locuri,pescuitul in margine sau la distanta,etc).De asemenea,factorul rezistenta(fizica,dar si psihica) este determinant.Credeti-ma,nu e simplu sa stai 72 de ore intr-un stand de 8/8 m,pe o vreme destul de schimbatoare,si sa vezi cum locul din clasament ti se schimba,in sus sau in jos, la un sfert de ora.Apar oboseala ,nervii,stress-ul ca ai pierdut doi pesti si puteai fi mai sus ,discutii asupra tacticii care ti se parea buna la inceput,etc.
Despre nada,probabil se va vorbi mai mult la sfirsitul acestui concurs,ca de',secretele fiecaruia,dar e clar ca rezultatele(calitative si cantitative) sunt influentate de calitatea ei.
Revenind la Hobaia,eu cred ca important in diferentierea concurentilor va fi capacitatea fiecaruia de a se adapta ,si inca rapid,la particularitatile locului(vezi capcanele stufului taiat in anumite locuri,pescuitul in margine sau la distanta,etc).De asemenea,factorul rezistenta(fizica,dar si psihica) este determinant.Credeti-ma,nu e simplu sa stai 72 de ore intr-un stand de 8/8 m,pe o vreme destul de schimbatoare,si sa vezi cum locul din clasament ti se schimba,in sus sau in jos, la un sfert de ora.Apar oboseala ,nervii,stress-ul ca ai pierdut doi pesti si puteai fi mai sus ,discutii asupra tacticii care ti se parea buna la inceput,etc.
Despre nada,probabil se va vorbi mai mult la sfirsitul acestui concurs,ca de',secretele fiecaruia,dar e clar ca rezultatele(calitative si cantitative) sunt influentate de calitatea ei.
Bravo Cezare - bine zisa chestia aia cu oboseala . Eu sunt terminat si astazi si crede-ma ca am dormit ceva . Dar pielea inca ma arde , spatele inca ma doare , glezna mie inca umflata de la o muscatura de paianjen , etc . Te termina si nesomnul - te termina si caldura , plus nervii si dracii cind mai esti al 1-2 kg de un loc mai bun si nu prinzi , etc Nu e usor la concurs !!