Echipament Camping - Cort, Pat, Scaun - Sugestii !!!

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 19 Feb 2008 17:51

daca avea vrun inconvenient nu la/s fi achizitionat,e foarte incapator si asa mai departe.o alta varianta ar fi Nash DT,acum totul depinde de tine.
APCR-CS CARPZONE

vladut mateianu
veteran

Mesaj de vladut mateianu » 19 Feb 2008 21:14

Hai sa lamurim putin si problema cu corturile "de firma".In China sunt doar cateva fabrici care fac corturi destinate pescuitului.Ceea ce inseamna ca toate firmele mari(mai putin Fox care au fabrica lor !) lucreaza cu aceste fabrici. Marfa de multe ori este cam aceasi, doar preturile difera in functie de numele beneficiarului. Si va scriu asta ca unul care a studiat atent problema inainte sa comande.Noi am ales fabrica care lucreaza ptr JRC. Iar calitatea si preturile le veti putea vedea incepand cu sfarsitul lui martie la partenerul nostru www.totalfishing.ro ;-)

mosharu
maniac

.

Mesaj de mosharu » 19 Feb 2008 21:22

danr scrie:ce naiba faci cu cortul la -7 grade ?
Dan, participi la MV2 in Noiembrie :mrgreen: :lol:

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Feb 2008 22:49

care mai ca nu au mai fost -5 grade in noiembrie de ani de zile :)
pe balti vorbesc, nu la munte sau la miercurea ciu

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 19 Feb 2008 22:56

@vladut mateianu

Detaliaza putin, te rog. Sa inteleg ca produsele in intregime, sau subansamble sunt made in "ciaina" si nu in tara de provenienta a firmei respective. Intreb chestia aceasta, deoarece nume ca Nash & JRC, au rezonanta.
Marfa de multe ori este cam aceasi, doar preturile difera in functie de numele beneficiarului.
:oops: :oops: :oops:
Poate am eu o gandire subiectiva, dar daca ai argumente solide, pentru afirmatia de mai sus, si intr-adevar ai dreptate, asta-i bataie de joc, fata de client. Replici ca "designed by Kevin Nash" sau "Manufactured to last, year on year, for extreme conditions, utilising high quality" reprezinta praf in ochi aruncat clientului, un marketing ieftin.
Noi am ales fabrica care lucreaza ptr JRC. Iar calitatea si preturile le veti putea vedea incepand cu sfarsitul lui martie.
Sa ne asteptam la surprize, ce a stat la baza alegerii Dumneavostra, despre ce fel de fabrica este vorba ?!?

@George-Alexandru
Multumesc pentru amabilitatea, dovedita pana acum. In cazul cortului Dumneavostra, este indicata undeva tara de provenienta a cortului, intreb deoarece, mie personal, m-i se pare cam mult, 2000 de ron pe un cort, care la urma urmei este facut in China (desi stiu chestiile, cu mana de lucru mai ieftina, dar ..... ).

Dan Cristian
veteran

Re: .

Mesaj de Dan Cristian » 19 Feb 2008 23:12

CristianSurdu scrie:
danr scrie:ce naiba faci cu cortul la -7 grade ?
Dan, participi la MV2 in Noiembrie :mrgreen: :lol:
Cred ca-i ideal ca limita de rezistenta sa fie cat mai jos, pentru ca sa trecem cu brio peste situatiile limita (care nu sunt chiar asa de rare), iar in situatiile relativ normale, confortul sa fie maxim. :-)

andrei senzor
junior member

Mesaj de andrei senzor » 20 Feb 2008 01:19

fac postarea asta de la un laptop TOSHIBA. dupa ce mi-am sters praful din ochi (am platit pe el 2800 ron) am citit pe curul lui " made in China". :D
APCR

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 20 Feb 2008 01:30

nu scrie nimic despre locul fabricarii
APCR-CS CARPZONE

marian_oprea
member

Mesaj de marian_oprea » 20 Feb 2008 02:30

Faptul ca in ziua de astazi tot ce ne inconjoara se face in China, nu mai mira pe nimeni. Ceea ce nu stiu majoritatea oamenilor, este ca in China, la aceeasi fabrica se comanda calitati diferite, la preturi la fel de diferite. Ar fi o dovada de ignoranta din partea noastra sa credem ca un cort de 600 de euro este, d p d v calitativ, la fel ca unul de 200. Ii intreb pe toti cei care detin FOX, JRC,Nash, Trakker, etc , de ce nu si-au cumparat echipamentul de la diferite firme obscure, iesite pe piata peste noapte, si au ales sa cumpere produsele firmelor de mai sus? Am vazut multe produse care la prima vedere faceau acelasi lucru ca originalul, imi trec prin minte acum doar imitatile swingerelor FOX, hangerele Nash sau domurile FOX de 200 euro. Nu erau no-nameuri, ci purtau sigla cuiva. Nu erau inutilizabile, dar erau departe de original. Produsele astea le-am vazut afara, unde cred ca oamenii nu sunt atat de orbiti de eticheta, si ma intreb de ce continua sa se vanda originalele ca painea calda?
In toata lumea sunt doar 2-3 producatori de fire monofilament, cel mai mare, din cate stiu eu, fiind DuPont, lider mondial in tot ce inseamna plastic, cauciuc etc. Credeti ca toate firele care ies de la DuPont au aceeasi calitate?

Cred ca exista o piata pentru fiecare produs si pentru fiecare nivel de calitate. Mai cred si faptul ca daca pescuim o data la 2 luni, nu avem de ce sa ne cumparam cel mai scump echipament, chiar daca ne permitem. Deasemenea, sunt de acord si cu faptul ca exista un raport calitate/pret care uneori este dezechilibrat, de obicei in favoarea pretului. Dar, sa incercam sa bagam tot ce se produce in China, indiferent de pret, in aceeasi categorie de calitate, cred ca este putin cam fortat si lipsit de noima.

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 20 Feb 2008 08:17

... m-i se pare cam mult, 2000 de ron pe un cort, care la urma urmei este facut in China (desi stiu chestiile, cu mana de lucru mai ieftina, dar ..... ).
- mie chestia asta imi lasa putin, un gust amar, dar inteleg situatia. Personal, vad zilnic, zeci de persoane cu replici de genul : "dar unde-i facut, in Japan, nu ?", "in Finlanda, nu ?", "aaahh, pai daca-i China, nu cumpar, ca chinezii..."(e vorba de mentalitatea omului, dar si de dorinta acestuia ca dupa ce da un banut, sa aiba o satisfactie, pe masura pretului produsului). Si am intalnit zeci de cazuri, la produsele "Made in Japan", dupa ce le dadeam sigiliul jos, dupa ce vedeau pentru prima data lumina zilei si le faceam prima proba de utilizare ..... surpriza, nu functionau. Si bineinteles defecte apar, cam in aceeasi proportie si la produsele provenite din China (acum depinde la cat se ridica pretul, de multe ori, dar nu intotdeauna, chestia asta echivaleaza cu durata de viata a produsului).
In nici un caz, nu am bagat in aceeasi categorie, tot ce se produce in China si constientizez acest fapt, numai ca ma asteptam ca Nash si JRC sa fie facute in tara lor de provenienta. Dar sa revenim, concret la calitatea produselor (cort, pat, scaun).

Scrie răspuns