Ce este de facut cu cei care fura crapii ?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Daca tot sa mentionat de banci, sa sefaca un fel de Lista Neagra, pe care s-o actualizeze toti patronii de balti sau toti organizatorii de concursuri cand descopera un astfel de incident, dar care sa aiba dovezi clare(poze, martori etc).Si astfel daca eu Ionut daca sunt prins la Tancabesti cu un crap, vede si Victor de la MV2, vede si Vladut daca vreu sa ma inscriu la un concurs etc, si nu ma pot primi pe balta sau i-mi planteaza un paznic pe toata durata pescuitului si sigur nu o sa-mi convina.
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/
http://www.pescar-sportiv.ro/
PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE , asta zice parca un proverb . Noi ne dam de ceasul mortii sa gasim o solutie , dar cel ce hotaraste pe o balta e administratorul . Din pacate in zona Clujului prea putini ca sa nu zic deloc , sunt proprietari de lacuri care sa fie de acord cu noi . Eu daca sar calul Danr ma pune la punct iar daca nu-mi convine sa respect regulile zice pa ! Cati administratori a-ti vazut facand lucrul asta ? Contabilitatea pe lacuri pt.ei e simpla : atat incasez , atat populez , atata vand , atat am cheltuieli si rezulta profitul ! Investitii in amenajari aproape nule . Pacat de lacurile intr-adevar bune . Daca intrebi un pescar de langa tine ce face cu 40 de kg de peste totusi , raspunde ca trebuie sa-si scoata investitia in bete ( de la rusi ) si taxa . Daca-i spui ceva risti sa-ti strici partida de pescuit. Intrebarea e daca avem cui ne adresa in unele cazuri. Din pacate nu prea !
-
- junior member
Pe mine ma deranjeaza cel mai mult "traistarii". Am fost pe balti si am vazut pescari care au luat cca 10-15 kg de ciortan, vorbesc aici de puiet intre 200-500 g
!!! Cum e posibil asa ceva ??
Sincer, mai putin ma deranjeaza ca vreun "veteran" de pe site fura 2-3 pesti de pe nu stiu ce balta. Oricum intotdeauna vor exista "cunostinte" ale proprietarilor de balti care vor avea oarece "facilitati". Eu cred ca mai periculosi sunt acesti "traistari". Pai daca pe o balta cu plata ei iau 10-15 kg atunci daca ar pescui in salbaticie , in Delta sa zicem, cred c-ar lua 50 de kg, si asta-i braconaj !
. Ideea lui teacher de a pune poze cu ei pe balta si sa li se interzica accesul la respectiva balta mi se pare ok, dar depinde si de patronii baltilor, ei trebuie sa constientizeze ca astfel de oameni nu au ce cauta pe balti !
...Toate bune si fire zbuciumate !
....sau il trimitem pe Nistor Sergiu dupa ei...
...
Ciprian

....sau il trimitem pe Nistor Sergiu dupa ei...

Ciprian
-
- senior member
salut vladut,
cu crapii de Dunare cum mai stai,ca la aia de balta nu ma pun...
Hai sa o luam punctual.
Pai daca tu stii ceva sigur ia pune doua trei nume aici pe site,eu zic ca o sa se cam sperie...
Din experienta va pot spune ca motivarea paznicilor si a celorlalti pescari e una din cele mai bune metode(daca paznicul vede ca vreunu baga pestele in masina si ma anunta are zece milioane premiu,neimpozabil...),iar cind l-am prins pe cumatru cu mortu in caruta,nu tu politie ca nu rezolvi nimic,corectie la locul faptei si introducere pe lista neagra.
Echipele serioase pe care le cunosc personal primesc partide gratuite iar in schimb trebuie sa anunte imediat ce vad o neregula dupa aia ne ocupam noi ca la aliniatul de mai sus.
A...si paznicii au salarii bunute ,cite un peste sa nu fie tentati si echipament(binocluri bune nightvision,telefoane etc)dar au parte si de control suplimentar.
Si asa putem spune ca am redus fenomenul drastic,dar de eradicat complet in urmatorii 10 ani nu poate fi vorba,este o problema de educatie si constiinta.
Nu in ultimul rind lucrez la un program de anul acesta prin care vom efectua cursuri si concursuri de pescuit pentru copii intre 8 si 16 ani,actiuni prin care sa-i educam si dupa cum spuneam peste5-10 ani sa vedem rezultatele.Oare visez?....
cu crapii de Dunare cum mai stai,ca la aia de balta nu ma pun...
Hai sa o luam punctual.
Pai daca tu stii ceva sigur ia pune doua trei nume aici pe site,eu zic ca o sa se cam sperie...
Din experienta va pot spune ca motivarea paznicilor si a celorlalti pescari e una din cele mai bune metode(daca paznicul vede ca vreunu baga pestele in masina si ma anunta are zece milioane premiu,neimpozabil...),iar cind l-am prins pe cumatru cu mortu in caruta,nu tu politie ca nu rezolvi nimic,corectie la locul faptei si introducere pe lista neagra.
Echipele serioase pe care le cunosc personal primesc partide gratuite iar in schimb trebuie sa anunte imediat ce vad o neregula dupa aia ne ocupam noi ca la aliniatul de mai sus.
A...si paznicii au salarii bunute ,cite un peste sa nu fie tentati si echipament(binocluri bune nightvision,telefoane etc)dar au parte si de control suplimentar.
Si asa putem spune ca am redus fenomenul drastic,dar de eradicat complet in urmatorii 10 ani nu poate fi vorba,este o problema de educatie si constiinta.
Nu in ultimul rind lucrez la un program de anul acesta prin care vom efectua cursuri si concursuri de pescuit pentru copii intre 8 si 16 ani,actiuni prin care sa-i educam si dupa cum spuneam peste5-10 ani sa vedem rezultatele.Oare visez?....
- vladut mateianu
- veteran
Salut Dinu, bine te-am gasit !
Stai linistit, multi care erau cu musca pe caciula cred ca au inteles mesajul(sunt sigur ca au citit topicul) si ca stiu ca cineva stie de ei !
Te asigur ca in 2008 numele celui care greseste va fi facut public.
In rest , ma bucur ca te ocupi in continuare cel putin la fel de bine ca anul trecut de balta, cred ca ce vrei tu nu este chiar un vis....mai ales ca in Ardeal nivelul de educatie si bun simt este net superior .
PS Ne vedem in mai , la concurs.Am auzit ca ar fi niste exemplare in jur de 25 de kg.....
Cum e ? 

Stai linistit, multi care erau cu musca pe caciula cred ca au inteles mesajul(sunt sigur ca au citit topicul) si ca stiu ca cineva stie de ei !
Te asigur ca in 2008 numele celui care greseste va fi facut public.
In rest , ma bucur ca te ocupi in continuare cel putin la fel de bine ca anul trecut de balta, cred ca ce vrei tu nu este chiar un vis....mai ales ca in Ardeal nivelul de educatie si bun simt este net superior .
PS Ne vedem in mai , la concurs.Am auzit ca ar fi niste exemplare in jur de 25 de kg.....

- Senzor Planet - Nada si Momeli de Pescuit
- Crapmania.ro - Pescuit la Crap
- Cristian Stancu
- member
Mi-a placut ideea cu intocmirea unei liste, numai ca au aparut cativa carora paremi-se ca le-ar fi putin frica si vin cu argumente...n-ai probe!!! Pai deocamdata nu sunt probe, dar daca ar exista o lista Parfene, Oana, Albastroiu etc, ar fi cu ochii in 4 la respectivii "catch and portbagaj". Daca toti mentin tacerea....canci peste peste 5 ani.
Din pacate ar trebui sa fie cineva care sa updateze lista asta ...eu unul as lasa-o in grija site-admin
si eventual filmulete cu telefonul mobil ca dovada
.
E prea mult spus ca sa nu mai participe la concursuri , sa nu mai pescuiasca...fiecare pasare pe limba ei piere. Cred eu ca proprietarii de balti vor sti ce sa faca...dar dati drumul la lista!!!!!!!!!!
Din pacate ar trebui sa fie cineva care sa updateze lista asta ...eu unul as lasa-o in grija site-admin

E prea mult spus ca sa nu mai participe la concursuri , sa nu mai pescuiasca...fiecare pasare pe limba ei piere. Cred eu ca proprietarii de balti vor sti ce sa faca...dar dati drumul la lista!!!!!!!!!!
Da-i romanului un deget si ....ti-l bea.
- Cristian Stancu
- member
- cornelserbu
- senior member
Totul tine de cultura fratilor!, Multi dintre pescarii din zona Clujului de unde sunt si eu vor sa-si scoata " parleala", cand stau de vorba cu unii dintre ei spun " pa-i trebe sa-mi scot cheltuelile pe scule" si sa fim seriosi ca asta au vazut de cand se duc la pescuit ca vecinu pleaca cu pestele acasa si asta face si ei. Pana la urma se va schimba deoarece cei ce fac acest lucru nu sunt pescari de crap sunt "speculanti" si din momentul ce il vezi pe un pescar adevarat dotat cu tot "arsenalul" ca prinde si da drumul inseamna ca asta este adevaratul pescuit de crap. Fratilor vreti sa mancati peste!, mergeti la supermarketuri si cumparati, vreti PESCUIT LA CRAP invatati sa respectati REGULA: PRINDETI SI DA-TI DRUMUL! FIR INTINS!!!