Cumpar sonar pentru barcuta de nadit!

Anunturi de vanzare-cumparare de echipamente de pescuit, noi sau second hand.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 12 Ian 2008 14:18

la mine a disparut ratusca ,cel care a facut barca a scos chipul din ratusca si la lipit in interiorul barcii si merge perfect ,partea misto e ca atunci cand chipul se va uza(cca 400ore) ma duc la el imi scoate chipul si imi baga altul nou iar pe cel vechi il reutilizeaza numai el stie cum si imi mai da 25 de euro pe el

Adrian SB
junior member

Mesaj de Adrian SB » 13 Ian 2008 16:58

Solutia e buna cu lipitul in barca, dar are un dezavantaj. Senzorii ratustei se activeaza la contactul cu apa, si bateria se descarca tot timpul cat barca sta pe apa. Poate doar daca ti-a montat un intrerupator in loc de cei doi senzori.
Ca eficienta e mai buna solutia cu antena din fir , inalta de 1 m sau cu antena dela telefon mobil?
La mine ratusca e legata si pluteste in spatele barcii.

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 15 Ian 2008 11:11

Miclaus scrie:.
Ca eficienta e mai buna solutia cu antena din fir , inalta de 1 m sau cu antena dela telefon mobil?
.
Cea mai eficienta antena e una acordata pe frecventa emitatorului. In cazul asta, Lambda/4. La receptie nu prea conteaza, fa-o cat mai lunga. Trebuie sa vezi ce frecventa are la emisie ratusca, calculezi lungimea de unda: lambda=vit luminii/frecventa, si folosesti un fir de lungimea calculata impartita la 4. Pentru ratustele fabricate ca sa fie utilizate in Europa, frecventa este 430 MHz, rezulta o lungime a antenei de cca 17cm. La norma americana nu stiu. Ratusca e verde sau portocalie?
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Hook
new member

Mesaj de Hook » 16 Feb 2008 05:27

Cea verde(americana) e pe 900 Mhz.Cea portocalie(Europa) e pe 433.92 Mhz-lungime antena 165 mm.
Se pare ca sfaturi sunt dar ....n'are ci'n sa le asculte....:)

Respecte

gmarius
junior member

Mesaj de gmarius » 23 Feb 2008 00:27

iti aduc eu sonar rf 15 nemodificat. Ii pui si tu o antena mai mare sau te duci la un electrician sa-ti puna un amplificator de semnal si cerd ca merge ok . Daca te intereseaza ti-l aduc la un pret bun.

cp
member

Mesaj de cp » 24 Feb 2008 09:51

Salut!

Multumesc, deocamdata ma bate gandul sa schimb barca.

Scrie răspuns