Ce este de facut cu cei care fura crapii ?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 01 Mar 2008 19:41

Treaba tine, intr-adevar, SI de educatie. Dar trebuie educati si patronii de balti!!!
Sa dau doar 2-3 exemple din Timis, de patroni care nu stiu ce vor?! Pischia, Fibis, Alios, si mai ales Sacosul, balta cu imens potential. Dar nu asa, fratilor! Amestecam carp-fishingul cu interese mercantile marunte. Cata vreme pescuitul este interzis noaptea, nu vor aparea acolo pescarii adevarati de crap, care prin exemplu personal sa influenteze si "mesele". :mrgreen:
Sa nu mai zic ca de cand iti da voie sa cumperi crapii la 10 RON/kil (cand in Metro e 14 RON/kil, la cu totul alta calitate), prea putini pesti ajung inapoi in balta. Si chiar daca eu nu mananc peste, e greu sa refuz un vecin de stand care zice: "da-l dom'ne, incoa', ca-l cumpar eu, mananca nevasta si copiii"!
Singura balta cu reguli si obiceiuri sanatoase a fost Cornesti2. Dar prea mica pentru a conta, cu circuit aproape inchis, si care se pare ca incet se duce si ea naibii. :oops:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Rahan
senior member

Mesaj de Rahan » 01 Mar 2008 21:11

Intradevar si patronii sunt cum sunt, taxe mari pesti nu, si cateodata stai 3 sau 4 zile si nimic cica ai nimerit ziua proasta. In Ro totul se speculeaza, putini sunt patronii din zona noastra care au taxe mai rezonabile si care au un regulament strict, adica "prinzi si dai drumul" sunt si printre ei multi mincinosi. Chiar atat de greu le este sa puna o taxa modica un sistem de securitate bun(ma refer la paznici) si tot ceea ce prinzi sa dai drumul ca doar pescuitul la crap este un sport un hobyy nu este o supravetuire. Vom ajunge sa pescuim in ungaria ca acolo sunt parca altfel nu au lacuri de agrement ca la noi, unde unii dintre pescari merg pe baltile din zona noastra sa asculte atat el cat si ceilalti manele... si alte concerte.., asta e fratilor atat noi cat si patronii suntem parca in aceeasi oala, ce sa mai zic poate va veni vremea sa se faca deosebirea dintre baltile de crap si baltile de agrement unde lumea merge sa danseze sa bea..., eu nu zic ca trebuie sa fie numai balti de crap si de agrement sa nu existe dar raportul sa fie unul echilibrat chiar in favoare celor de crap. Fir intins si sper sa citeasca acest mesaj si patronii de balti pt pescuitul la crap si sa-si schimbe strategia.

vladut mateianu
veteran

Mesaj de vladut mateianu » 02 Mar 2008 00:17

Bravo rahane, ai pus punctulpe I !!!!!!!! In Ungaria exista o foarte mare concurenta intre patronii de balti , de aceea si taxele de bun simt......In Romania , in afara de Moara Vlasiei ,Peris(si de Stolnici in curand) , nici o balta nu are tarife de bun simt .....sa nu zic mai mult ! :oops: Dar , o sa incerc sa ma ocup personal de asta ... ;-)

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 02 Mar 2008 00:34

vladut mateianu scrie:In Romania , in afara de Moara Vlasiei ,Peris(si de Stolnici in curand) , nici o balta nu are tarife de bun simt .....sa nu zic mai mult ! :oops: Dar , o sa incerc sa ma ocup personal de asta ... ;-)
personal? eu cred ca daca toti pescarii va uniti sa trageti chiulul la balti vor scadea preturile instantaneu ;-) sezonul e scurt si ....... e mare ;-) ,a inceput si strainatatea sa urle de preturile din romania, nu numai de cele ale pescuitului ,asa in ansamblu

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 02 Mar 2008 00:50

Razvan.D scrie:...eu cred ca daca toti pescarii va uniti sa trageti chiulul la balti vor scadea preturile instantaneu...
nu poti razvane :evil: pe baltile "normale" te duci si nu prinzi nimic, sau prinzi caras, platica sau ciortanica. ca aici nu e belgica, e romanica si majoritatea baga in traista si ciortanica de 500gr :evil: baltile de crap sunt putine, si ei stiu asta. eu ca sa am o partida reusita trebuie sa fac minim 200km (darvari), 250 (tancabesti, peris) ca sa nu mai zic de brasov (doripesco 450km) sau altele, 600-800km. si pe drumurile din romanica... pai ce fac ???
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 02 Mar 2008 01:11

Vali Vesa scrie:
Razvan.D scrie:...eu cred ca daca toti pescarii va uniti sa trageti chiulul la balti vor scadea preturile instantaneu...
nu poti razvane :evil: pe baltile "normale" te duci si nu prinzi nimic, sau prinzi caras, platica sau ciortanica. ca aici nu e belgica, e romanica si majoritatea baga in traista si ciortanica de 500gr :evil: baltile de crap sunt putine, si ei stiu asta. eu ca sa am o partida reusita trebuie sa fac minim 200km (darvari), 250 (tancabesti, peris) ca sa nu mai zic de brasov (doripesco 450km) sau altele, 600-800km. si pe drumurile din romanica... pai ce fac ???
ai dreptate si tu in felul tau dar cumva undeva trebuie stopat fenomenul cresterii preturilor,parca in romania ar fi cele mai mari salarii de pe mapamondul asta la ce preturi se practica la voi

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 02 Mar 2008 01:20

Razvan.D scrie:...dar cumva undeva trebuie stopat fenomenul...
da, sa emigram toti, unii in europa (aia adevarata) altii in america si "altii" in congo :lol:
daca n-am facut-o in '83 o sa o fac acum, la 50 de ani ? :oops:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 02 Mar 2008 08:06

in Vestul tarii, probabil dupa modelul unguresc, au inceput sa apara balti bunicele si cu preturi omenesti- vezi in jud Bihor, Cetariu, Livada, Paleu, etc, unde o partida costa cca 50Ron/24 ore si este si peste. In rest, inca nimic. Timisul, pe care-l cunosc mai bine, nu a avut noroc de patroni care sa vada si dincolo de profitul pe ziua in curs. Da-le rachete la maimute... :oops: S-a intrat in cerc vicios, peste e putin si patronii tin cu dintii de el, iar fomistu' pescar cand a prins o zi buna, isi baga pestii si-n chilotii nevestei :mrgreen:
Asociatiile de pescari se uita neputincioase cum se braconeaza raurile la greu ( vezi cazul din Lugoj, unde tot fraieru' pleaca cu 20-25 kile de scobar/clean pe zi - si-s sute de pescari!!!). Ba le mai dau apa la moara traistarilor, risipind putinele resurse si populand cu crap rauri care nu pot fi supravegheate. Las'ca mai bine stam pe forumuri, si ne plangem unii altora pe umeri.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

vladut mateianu
veteran

Mesaj de vladut mateianu » 02 Mar 2008 08:47

50 ron este o taxa de bun simt. mai ales daca balta are si crap destul.
La Moara Vlasiei, datorita taxei de bun simt, balta este plina weekend de weekend, chiar si in timpul saptamanii fiind in jur de 10 pescari zilnic.....
Felicitari domnule Petcu, sunteti un exemplu demn de urmat...sper sa va urmeze si alti patroni exemplul, altfel o sa ajungem sa pescuim doar in Ungaria ! :D

florioro
veteran

Mesaj de florioro » 02 Mar 2008 08:48

Vali Vesa scrie:
Perfect de acord cu Vali, si eu trebuie sa fac 400 km sa ma bucur de un drill cu un crap adevarat. Atata timp cat patronii de balti nu o sa intaleaga ca daca lasa sa se ia pestii acasa si sa cheltuie anual banii pe repopulari, nu o sa avem niciodata multe balti bune cu crap mare si nefiind concurenta nici nu are cum sa scada pretul la baltile cu peste mare.
Pana la urma este o chestiune economica pe care foarte putini au inteles-o si anume daca lasi crapul sa creasca si sa nu mai faci repopulari (ca se goleste balta de peste) si sa scoti banii pe balta din aceeasi pesti an de an.
Totul pentru crap
www.crap.com.ro

Scrie răspuns