Ce este de facut cu cei care fura crapii ?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Val Pangica
member

Mesaj de Val Pangica » 02 Mar 2008 16:07

Problema este de mentalitate si ma refer la patronii baltilor de pescuit . In majoritate sunt ingineri piscicoli trecuti de de 30 ani . Asa au invata ei "rotatia culturilor" si modul de a administra spre profit o balta de peste . Banii se fac din crap de vara 2 - pe care il vinzi in toamna la Metro sau Careffour - la kg ! ? Taxa de pescuit este o suma obtinuta suplimentar de la pescari si care poate suporta eventualele ciordeli ( paza costa mult ) .
Cine are rabdare sa asteapte 5-6 ani de zile sa ii creasca crapii din garla si din pescuit sportiv si concursuri sa poata intra in pescuitul competitional si din catch & release , de unde va castiga la fel , fara sa isi vinda peste ! Este o chestiune de politica , turism , piscicultura , samd - dar in Romania viata bate filmul si sunt putini patroni luminati care gospodaresc baltile din Romania - vezi d-nii Raduta , Oana , Albastroiu , fratii Parfene , Petcu , samd ( imi cer scuze dar nu ii stiu pe toti )

teacher64
veteran

Mesaj de teacher64 » 02 Mar 2008 16:39

Dan Pop-Coman scrie:Mie mi se par super ok taxele de la Tancabesti si Sarulesti.ma simt foarte bine cand vad pescari celebri venind in Romania la pescuit cu gandul de a dobora un record mondial.
Eu m-as simti si mai bine daca mi-as putea permite o saptamana printre pescari de calibru, fara sa naruiesc bugetul familiei pe 3 luni :oops: Imi place si schiul, dar cu aceiasi bani stau cu toata familia pe Semenic si sigur nu am discutiile pe care le am datorita pescuitului :mrgreen: Asa ca vara...Sacos ( :evil: ) sau cand am timp, cate 3-4 zile la Cetariu ori, de anul asta, la unguri :roll:
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))

Sionut
senior member

Mesaj de Sionut » 02 Mar 2008 17:41

vladut mateianu scrie:@ionut

Tariful este de 300 ron /24 de ore. Dar patronul a pus aceasta taxa mare special ptr a ii incuraja pe pescari sa-si faca abonament, care este la un pret decent(zic eu): intre 1000 dolari si 1000 euro in functie de vechimea pe balta(ca client). Si asta in conditiile in care ai dreptul la acces nelimitat de sedinte, ai voie cu un insotitor, poti pescui din barca la rapitor in zona de delta din coada lacului, ai dreptul la pontoane etc. Plus ca poti retine carasi, platici, salai, stiuci si somni in limita a 5 kg !
Merci Vladut,
de abonament stiam ca am avut anul trecut cu partenerul meu (M.Dorobantu).Ce e drept, anu trecut Vlad i-a facut o mica reducere.Balta e superba si merita.(daca ne referim binenteles la preturile din Romania).O alta balta cu densitate, preturi decente este Greaca-Cercani, unde mai ai avantajul ca poti lua si un peste acasa pentru cei mai pofticiosi, iar administratia este super OK.Regimul asta (limited Kill) este oricum momentan mult mai aproape de relitatea din Romania.
Asociatia Pescar Sportiv -APS
http://www.pescar-sportiv.ro/

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 02 Mar 2008 17:56

Asta e......nu te obliga nimeni sa mergi si sa dai 3 mil/24ore,e o chestie de optiune,ar fi interesant,poate unii colegi din afara(bruno,razvan)sa ne informeze cit e tariful dincolo pe unele lacuri consacrate si cit e si salariul mediu pe economie in tara respectiva............ca sa nu o mai sugem atit ca sint acrii struguri,sau ca pescuitul la crap e un sport scump si exclusivist,poate sintem doar tributari prostiei si ne bucuram ca mai sint si binevoitori de patroni care isi fac pomana cu noi si la modicul tarif de 300ron/24 ore avem si noi o oaza de fericire,dar ca si in viata de toate zilele,ca sa fi fericit,costa...............care e pretul cinstit domnilor :?:

Tilea Gabriel
Moderator

Mesaj de Tilea Gabriel » 02 Mar 2008 18:07

La ultima intrebare sunt curios sa aflu si eu raspunsul !
Powered by two rods

vali nedelea
member

Mesaj de vali nedelea » 02 Mar 2008 18:33

Dan Pop-Coman Trimis: Dum 03 02, 2008 3:47 pm Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

Mie mi se par super ok taxele de la Tancabesti si Sarulesti.Ai bani si vrei sa te respecti pescuind pe lacuri renumite cu crapi capitali,platesti.In felul asta se face si o selectie a pescarilor.Daca taxa ar fi 50 lei pe zi malurile ar fi pline de pescari si o mare parte din pescari s-ar gandi cum pot sa fure crapii.Numai prin astfel de taxe putem avea ape adevarate, populate cu crapi imensi.Chiar daca nu am posibilitatea sa pescuiesc pe astfel de ape ma simt foarte bine cand vad pescari celebri venind in Romania la pescuit cu gandul de a dobora un record mondial.

DANE NU CRED CA TAXA REZOLVA PROBLEMA! ESTE LEGAT DE MENTALITATE. TAXA REZOLVA O PREA MICA PARTE A ACESTEI PROBLEME,DEOARECE LA FEL CUM PESCARII DE RAND SUSTRAG PESTI FI CONVINS CA SUNT PESCARI CU MULTI BANI CARE EAC ACELASI LUCRU :oops: :oops: MAI SUNT ANIIII BUNI PANA ACESTE SUBIECTE VOR FI DATE UITARII
Vali NEDELEA
www.siweida.ro

florinw
senior member

Mesaj de florinw » 02 Mar 2008 18:48

Vlasin Florin scrie:Asta e......nu te obliga nimeni sa mergi si sa dai 3 mil/24ore,e o chestie de optiune,ar fi interesant,poate unii colegi din afara(bruno,razvan)sa ne informeze cit e tariful dincolo pe unele lacuri consacrate si cit e si salariul mediu pe economie in tara respectiva............ca sa nu o mai sugem atit ca sint acrii struguri,sau ca pescuitul la crap e un sport scump si exclusivist,poate sintem doar tributari prostiei si ne bucuram ca mai sint si binevoitori de patroni care isi fac pomana cu noi si la modicul tarif de 300ron/24 ore avem si noi o oaza de fericire,dar ca si in viata de toate zilele,ca sa fi fericit,costa...............care e pretul cinstit domnilor :?:
florine,nu e treaba nea sa comentez pretzurile din ro.ce pot sa-tzi spun e ca am abonament pe 5 beltzi (profi) si o portziune de riu (vreo 7 km) si platesc 140euro pe an.ar mai trebuie sa fac 3 zile de lucru ,dar nu am timp asa ca mai platesc inca 45 euro pt acele 3 zile (15 euro pe zi)

o zi de lucru ar consta in cam 3 ore ,cind se populeaza sa ajutzi,sau sa sperii cormoranii sau cind sint sarbatori sa ajutzi löa instalarea cortului....sau curatzenie pe balta)

ai tot felul de peste la dispozitzie,incepind de la anghila salau stiuca pastrav somn pina la crap.(nu toate speciile sint in aceeasi balta,mai exact in beltzile in care este somn nu se populeaza pastrav)

consider ca 14o euro (si asta in contextul in care practicarea C&R in germania este interzisa deci potzi lua peste acasa) si la ce itzi ofera aceste ape ,este un pretz corect.
Ultima oară modificat 02 Mar 2008 19:22 de către florinw, modificat 1 dată în total.

Razvan.D
maniac

Mesaj de Razvan.D » 02 Mar 2008 19:07

Val Pangica scrie: Cine are rabdare sa asteapte 5-6 ani de zile sa ii creasca crapii din garla si din pescuit sportiv si concursuri sa poata intra in pescuitul competitional si din catch & release , de unde va castiga la fel , fara sa isi vinda peste !
sa se faca ca in franta,langa balta care produce bani sa se mai faca o balta mica plina cu ciortani si nu au decat sa-si vanda pestele la magazine din acea balta(crescatorie) cu conditia sa lase in pace balta principala numai ca in franta in balta special amenajata pt a creste crapii nu-i baga la magazine merg tot in lacuri de pescuit
in orice caz discutia asta nu va avea sfarsit atata timp cat in romania se mananca crap :oops:

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 02 Mar 2008 20:29

@florinw
multam de raspuns,sint o confirmare la cea ce stiam si eu,apropo,cit cistigi pe luna daca nu sint indiscret.
@razvan
lasa franta si cum fac si dreg aia :lol: spune care sint preturile pe la voi.

florinw
senior member

Mesaj de florinw » 02 Mar 2008 20:59

[quote="Vlasin Florin"]@florinw
multam de raspuns,sint o confirmare la cea ce stiam si eu,apropo,cit cistigi pe luna daca nu sint indiscret.
cam esti. e o intrebare care nu se pune. dar pot sa-tzi spun ca un paduche care nu a lucrat in viatza lui si nu are nici cea mai mica intentzie incaseaza vreo 700 de la social sau un somer vine (de fapt ii vine ) vreo mie acasa.dar potzi socoti mai simplu.un cartus de tzigari =50euro de la automat.rezulta taxa balta pe un an aprox 3 cartuse de tzigari. :mrgreen:

cu alte cuvinte este accesibil pt toata lumea.bilet de o zi primesti intre 6 si 15 euro depinde de balta

Scrie răspuns