Ce este de facut cu cei care fura crapii ?
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Vlasin Florin
- maniac
- nistor sergiu
- new member
Pe mine sincer ma uimesc unii cand vad ce prostii debiteaza.Auzi la el 1000E este un pret decent.Pai unde ai mai vazut tu in Europa preturile astea.Si daca nu mai ai valoarea banului. nu poti sa scrii asa ceva, iar despre serviciile "deosebite" pe care le ai ,nu am cuvinte.Dar asa este la noi,din pacate.Pana si curatenia aste un lux. 

alta alternativa? simplu,vin cu barca ,cortul meu intr-un cuvant echipamentul meu si scade la pret ,in loc de 850 sa-l faca 400,are pretentii omu cu sarulestiul lui ,dar asa zisii aia crapi de peste 30 de kg nu prea(sau deloc) se mai aude de eiandrei senzor scrie:la Sarulesti exista un pachet de 4 zile de pescuit (2 oameni, 4 lansete) care costa 850 lei, daca nu ma insel.
in acesti bani mai intra - cort montat pe locul pe care il alegi (cort mare sud-african), barca, scaun si pat.
pretul pare mare, desigur, dar care ar fi alternativa?

- Dan Pop-Coman
- veteran
Nu ne obliga nimeni sa mergem pe Sarulesti sau Tancabesti.Eu de exemplu pescuiesc un an intreg cu 55 lei pe o gramada de balti salbatice cu 5-6 crapi in fiecare balta
Oamenii pe baltile lor pot cere cat vor.Daca ne convine mergem daca nu,mergem pe Dunare.Atata timp cat cer taxele astea inseamna ca le merge bine si nu tre sa le purtam noi de grija. 

-
- new member
Ca mai nou venit pe site, am citit cu rabdare toate postarile anterioare si am constatat ca s-a " derapat ' nitel, de la incalcarea sistemului c@r si posibile sanctiuni, la preturi, locatii, distante etc.
Revenind la topic, realitatea este ca pescarii c@r si cei de competitie, (care considera crapul ca pe un obiect al muncii/distractiei, nu ca aliment)sunt striviti intre patronii de balti ( majoritatea indragostiti de "jipane" si pusi pe rapida capatuiala, pe de o parte), si pescarii fomisti, " traistari ", dornici sa faca si din hobby o sursa de venit, sau macar de satisfacerea placerilor culinare.
Parere de avocat : retinerea unui peste la o balta declarata c@r nu reprezinta element constitutiv al niciunei infractiuni. In instanta chiar si un avocat debutant o "dezmembreaza" imediat; ideea unei corectii aplicate de patron sau paznici poate atrage grave neplaceri, chiar inchisoare si daune costisitoare pentru faptuitor, n-are rost sa insist, cred.
Parere de pescar : singura solutie ar fi delimitarea clara a baltilor c@r, unde sa se pescuiasca numai pe baza de abonament/chitanta fiscalizata, regulament afisat vizibil, unde ascunderea pestelui sa se sanctioneze cu plata acestuia la pret descurajant ( 1.000 ROn pentru exemplarele peste 10 kg, 5-600 RON pentru exemplarele sub 10 kg ); refuzul de plata ar fi motiv bun pentru interzicerea accesului in viitor , eventual valorificarea dreptului in proces civil.
Parere de manager: pescarii ar trebui sa dea examen, sa primeasca permis serios cu care sa se legitimeze la fiecare iesire la pescuit, iar daca sunt in ofsaid, sa li se retina permisul. Cam ca vanatorii...
Sa aiba toate dotarile standard, de la minciog adecvat si salteluta, la spray dezinfectant.
Pescuit fara permis...hopa, aici ar fi infractiune !
Patronii sa-si omologheze baltile, sa le clasifice pe nr. stele, sa stabileasca astfel tarifele in functie de bonitate; in caz de navodire, balta c@r sa piarda licenta.
( este c@r pentru toata lumea, daca dam la Metro, de unde crapi mari?)
Daca vrea pescuit industrial-comercial, patronul sa se organizeze ca atare.
Nu poti face iahnie de fasole si dulceata de caise in aceasi cratita, simultan.
Ce ziceti, va dori cineva sa puna ordine ?
Patronii ?
Pescarii ?
Autoritatile ?
Pariem ca NU ?
Deci, "aventuri pe tastatura "!
Revenind la topic, realitatea este ca pescarii c@r si cei de competitie, (care considera crapul ca pe un obiect al muncii/distractiei, nu ca aliment)sunt striviti intre patronii de balti ( majoritatea indragostiti de "jipane" si pusi pe rapida capatuiala, pe de o parte), si pescarii fomisti, " traistari ", dornici sa faca si din hobby o sursa de venit, sau macar de satisfacerea placerilor culinare.
Parere de avocat : retinerea unui peste la o balta declarata c@r nu reprezinta element constitutiv al niciunei infractiuni. In instanta chiar si un avocat debutant o "dezmembreaza" imediat; ideea unei corectii aplicate de patron sau paznici poate atrage grave neplaceri, chiar inchisoare si daune costisitoare pentru faptuitor, n-are rost sa insist, cred.
Parere de pescar : singura solutie ar fi delimitarea clara a baltilor c@r, unde sa se pescuiasca numai pe baza de abonament/chitanta fiscalizata, regulament afisat vizibil, unde ascunderea pestelui sa se sanctioneze cu plata acestuia la pret descurajant ( 1.000 ROn pentru exemplarele peste 10 kg, 5-600 RON pentru exemplarele sub 10 kg ); refuzul de plata ar fi motiv bun pentru interzicerea accesului in viitor , eventual valorificarea dreptului in proces civil.
Parere de manager: pescarii ar trebui sa dea examen, sa primeasca permis serios cu care sa se legitimeze la fiecare iesire la pescuit, iar daca sunt in ofsaid, sa li se retina permisul. Cam ca vanatorii...
Sa aiba toate dotarile standard, de la minciog adecvat si salteluta, la spray dezinfectant.
Pescuit fara permis...hopa, aici ar fi infractiune !
Patronii sa-si omologheze baltile, sa le clasifice pe nr. stele, sa stabileasca astfel tarifele in functie de bonitate; in caz de navodire, balta c@r sa piarda licenta.
( este c@r pentru toata lumea, daca dam la Metro, de unde crapi mari?)
Daca vrea pescuit industrial-comercial, patronul sa se organizeze ca atare.
Nu poti face iahnie de fasole si dulceata de caise in aceasi cratita, simultan.
Ce ziceti, va dori cineva sa puna ordine ?
Patronii ?
Pescarii ?
Autoritatile ?
Pariem ca NU ?
Deci, "aventuri pe tastatura "!
Iubesc pescuitul, iar pescarii sunt prietenii mei.
Dan Cezar: imi place cum gandesti, dar nu uita ca traim in Romania. Nu suntem chineji, sa sarim din feudalism direct in era post-spatiala
Cat despre plecatul de pe balta cu crapalaul in geanta si-ti sufla patronu' kile de pene... nu le mai da idei romanashilor, ca iute trec la fapte!
Uite ce s-a intamplat in Lugoj: a pescuit unul pe Timis intr-o zona traditional interzisa ca fiind zona de protectie, a contestat in instanta amenda si acum sute de indivizi pescuiesc acolo si prind fiecare zeci de kile de scobar si clean zilnic, paziti bine de comunitari si jandarmi
Probabil ca sa nu se incaiere cu pescarii adevarati 

Cat despre plecatul de pe balta cu crapalaul in geanta si-ti sufla patronu' kile de pene... nu le mai da idei romanashilor, ca iute trec la fapte!
Uite ce s-a intamplat in Lugoj: a pescuit unul pe Timis intr-o zona traditional interzisa ca fiind zona de protectie, a contestat in instanta amenda si acum sute de indivizi pescuiesc acolo si prind fiecare zeci de kile de scobar si clean zilnic, paziti bine de comunitari si jandarmi

Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
- new member
Da, prietene, stiu ca ai dreptate !teacher64 scrie:Dan Cezar: imi place cum gandesti, dar nu uita ca traim in Romania. Nu suntem chineji, sa sarim din feudalism direct in era post-spatiala![]()
Uite ce s-a intamplat in Lugoj: a pescuit unul pe Timis intr-o zona traditional interzisa ca fiind zona de protectie, a contestat in instanta amenda si acum sute de indivizi pescuiesc acolo si prind fiecare zeci de kile de scobar si clean zilnic, paziti bine de comunitari si jandarmiProbabil ca sa nu se incaiere cu pescarii adevarati
Din pacate, va dura mult pana sa ajungem sa respectam reguli, legi, regulamente, parteneri, adversari etc.

Si inca ceva, ce uitasem aseara : ideea ca pescarii sa devina "informatori", "turnatori" mi se pare ingrozitoare.
Este un lucru cu adevarat odios !

Este problema patronilor sa-si apere investitia, cu atat mai mult cu cat in topul investitiilor, baltile se afla intre primele 5 locuri ca profitabilitate; asta dupa hartii, ca daca o luam si pe alte chestii ( nefiscalizarea bonurilor, spalarea de bani etc) intra poate chiar pe primul loc.

Aici da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine.cezar dan chioibasu scrie:...ideea ca pescarii sa devina "informatori", "turnatori" mi se pare ingrozitoare...
Faptul ca anunt patronul sau paza ca cineva a bagat un crap in geanta nu o consider turnatorie. Si o sa o fac indiferent de cine e vorba. Daca platesc abonament pe un an (ma rog, cateva luni...) vreau sa am sanse sa prind si in Octombrie. Nu vreau ca la sfarsit de an balta sa fie mai saraca si mai ales sa dispara crapii mari, dei e si in interesul meu sa anunt. Nu o consider turnatorie ci mai mult o atitudine civica.
Tu daca vezi un sut ca baga mana-n buzunarul unui calator in autobuz ce faci? Intorci capul? Ca doar nu fura din buzunarul tau, nu?
In rest OK, de acord cu tine.
S'auzim de bine,
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro
www.ovidius.com.ro
-
- new member
Vali Vesa scrie:Aici da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine.cezar dan chioibasu scrie:...ideea ca pescarii sa devina "informatori", "turnatori" mi se pare ingrozitoare...
Faptul ca anunt patronul sau paza ca cineva a bagat un crap in geanta nu o consider turnatorie. Si o sa o fac indiferent de cine e vorba. Daca platesc abonament pe un an (ma rog, cateva luni...) vreau sa am sanse sa prind si in Octombrie. Nu vreau ca la sfarsit de an balta sa fie mai saraca si mai ales sa dispara crapii mari, dei e si in interesul meu sa anunt. Nu o consider turnatorie ci mai mult o atitudine civica.
Tu daca vezi un sut ca baga mana-n buzunarul unui calator in autobuz ce faci? Intorci capul? Ca doar nu fura din buzunarul tau, nu?
In rest OK, de acord cu tine.
Este un punct de vedere pe care, desigur, il respect.
Dar eu intervin direct fata de pescarul incorect ( de multe ori cu succes)
Cat despre hotii de buzunare, aici apar victima lipsita de aparare, tot direct, iar interventia mea de fost rugbist ( la Farul, prietene!) nu este prea placuta pentru ciorditor.
Cu politia nu faci nimic, pentru ca este o infractiune " de flagrant ", trebuie prins de politie direct, cu obiectul furat in mana; altfel, si hotul, si politia, iti rad in nas. ti-o spun din experienta.
S'auzim de bine,