Uita-te si la SBS......Vlad Pavlovici scrie:Marius, care producator isi prezinta betaina ca fiind extrasa din GLM?marius.tim scrie:Ok daca e asa ,inseamna ca este eronata afirmatia unor producatori de nade care spun ca cea mai calitativa betaina, este obtinuta din scoica cu buza verde GLM.marian_oprea scrie: Dle Florin, betaina se gaseste intr-o cantitate foarte mica in scoici. Nu exista betaina obtinuta din scoica, ci doar extracte de scoica care contin si betaina. Betaina folosita in nadele de crap este obtinuta din sfecla de zahar. Si oricum, nu se poate obtine acasa. Procesul este mult mai complicat.
Cand GLM-ul e aproximativ de zece ori mai scump decat betaina, nu vad cine ar folosi o materie prima scumpa (extract de GLM) ca sa scoata un produs finit ieftin (betaina).
Uitandu-ma la cativa distribuitori de betaina, vad ca Nutrabaits nu spune de unde o ia, CC Moore precizeaza ca este extrasa din sfecla, iar Danish Delight zice ca e de origina scandinava. Probabil tot sfecla, exclus GLM.
GLM este prezentat ca fiind bogat in betaina, dar asta-i altceva.
Clasic si/sau Modern
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- marius.tim
- veteran
- Mesaje: 816
- Membru din: 18 Oct 2007 12:01
- Localitate: Timisoara
- marius.tim
- veteran
- Mesaje: 816
- Membru din: 18 Oct 2007 12:01
- Localitate: Timisoara
Afirmatie eronata ai dreptate ,cine a afirmat a sters informatia,acum nu o mai gasesc.marius.tim scrie:Vlad Pavlovici scrie:Marius, care producator isi prezinta betaina ca fiind extrasa din GLM?marius.tim scrie: Ok daca e asa ,inseamna ca este eronata afirmatia unor producatori de nade care spun ca cea mai calitativa betaina, este obtinuta din scoica cu buza verde GLM.
Cand GLM-ul e aproximativ de zece ori mai scump decat betaina, nu vad cine ar folosi o materie prima scumpa (extract de GLM) ca sa scoata un produs finit ieftin (betaina).
Uitandu-ma la cativa distribuitori de betaina, vad ca Nutrabaits nu spune de unde o ia, CC Moore precizeaza ca este extrasa din sfecla, iar Danish Delight zice ca e de origina scandinava. Probabil tot sfecla, exclus GLM.
GLM este prezentat ca fiind bogat in betaina, dar asta-i altceva.
-
- senior member
- Mesaje: 352
- Membru din: 06 Ian 2003 11:24
- Localitate: Bucuresti
M-am uitat. Textul e urmatorul:marius.tim scrie: Uita-te si la SBS......
A well-proven carp attractor highly stimulatory seems to work at its best when used with other amino acids and certain nucleotides. A synergistic effect exists between all these groups, interesting because all three groups are in there own rights chemo attractants.
Betain is a very important feeding stimulant and is used in commercial xxx feeds increasing intakes by up to 50%. To get the best from betain use aminos (amino concentrate or similar), and similarly to get the best from aminios use betain.
Use 1-10g to 500g mix. It is also successful dissolved, as a hook bait soak along with your other flavours/attractants. ‘in my book don’t leave home without it’
Nu vad unde zice ca e extrasa din GLM.
Vad ca te-am suparat si nu asta era intentia mea. Care crezi ca ar fi impactul asupra pescarilor daca rezultatul real al unui studiu s-ar publica ?
Naditul in EXCES aduce un aport de elemente nutritive care ajuta la proliferarea plantelor acvatice , ceea ce in timp duce la eutrofizarea lacurilor , o boala numita si ,, moartea lacurilor ". Ma refeream la falsuri nu la produsele de import , daca vrei i-ti pot trimite o punga de nada de firma identica cu originalul , dar care contine ...numai Dumnezeu stie ce , iar noi o folosim cu incredere . Cat despre parerea mea , cum ca e lipsita de valoare , asta e si e a mea cu sau fara valoare . Sa nu ma intelegi gresit pt. ca nu sunt suparat , o consider o discutie in contradictoriu benefica si am sa incerc saptamana viitoare sa vin cu argumente noi.
Daca s-ar face public un rezultat negativ fara acordul administratorului unui lac , un avocat bun m-ar ,, manca " cu tot cu fulgi !
Naditul in EXCES aduce un aport de elemente nutritive care ajuta la proliferarea plantelor acvatice , ceea ce in timp duce la eutrofizarea lacurilor , o boala numita si ,, moartea lacurilor ". Ma refeream la falsuri nu la produsele de import , daca vrei i-ti pot trimite o punga de nada de firma identica cu originalul , dar care contine ...numai Dumnezeu stie ce , iar noi o folosim cu incredere . Cat despre parerea mea , cum ca e lipsita de valoare , asta e si e a mea cu sau fara valoare . Sa nu ma intelegi gresit pt. ca nu sunt suparat , o consider o discutie in contradictoriu benefica si am sa incerc saptamana viitoare sa vin cu argumente noi.
Daca s-ar face public un rezultat negativ fara acordul administratorului unui lac , un avocat bun m-ar ,, manca " cu tot cu fulgi !
-
- senior member
- Mesaje: 320
- Membru din: 08 Oct 2006 21:32
- Localitate: Oradea
@Vlad,
foarte bine documentat si artist la interpretare.Felicitari.Eu sunt inginer electronist in telecomunicatii dar am devenit impatimit de acvacultura dupa ce am demarat un proiect de construire a unei ferme piscicole ultramoderne in Romania in colaborare cu John Holmes de la www.sufolkfish.co.uk si Dietmar Firtzlaff de la aquafuture.de.Problema este ca in Europa crapul nu prezinta interes comercial pentru statele dezvoltat,deci nu se fac cercetari amanuntite dar daca vrei date concrete despre impactul asupra mediului si a populatiei piscicole in fermele piscicole unde se utilizeaza superfuraje(foarte asemanatoare cu boiliesurile) atunci i-ti pot da citeva adrese.Problema este foarte grava la nivel European si a fost ridicata in primul rind de cei doi iar eu dupa aceea prin extrapolare am aplicat datele in cazul lacurilor mici si mijlocii unde repet,pescuitul si naditul intensiv cu supernade dauneaza grav populatiei piscicole si faunei acvatice.Si ca sa revin la subiectul topicului si mai pe intelesul tuturor PAREREA MEA este ca intr-un lac de 10-20 ha la o temperatura a apei de 22-25 grade celsius, o tona de nada clasica(porumb,mamaliga ,rime ,viermisori etc) ramasa neconsumata ,dauneaza mult mai putin mediului si populatiei piscicole decit aceeasi cantitate de nada moderna neconsumata(boillies,mincare de caini,pisici,furaj extrudatde pastrav).Totusi ca sa spun si ceva bun despre boiliesuri este ca mare parte din cele produse de firme de renume au relativ o compozitie inofensiva pentru mediul acvatic daca nu sunt folosite in exces,dar supararea mea mare a venit de la unele retete homemade pe care le-am auzit unde vine unu mare pescar inovator si zice ia sa pun eu mai mult din asta(de obicei nu stie ce-i aia) ca 5 ml sau 5 gr nu ajunge si atunci iese o chestie care ajunsa in apa,dezastru...eu am vazut.Am citit linkul dar fara suparare m-a pufnit risul,face omu trimitere la anii 40 -70 la Israel si in esenta nu intelegi nimic ,nimic pertinent,foarte ambiguu.Nu stiu daca ai purtat personal vreodata o discutie cu un specialist in nutritia pestilor,dar de pe pozitia unuia care nu este pescar sau are interese personale ale unui producator de nada,dar ai fi surprins daca ai vedea niste grafice reale cu ce efecte are modificarea procentelor substantelor din compozitia furajelor.Toate cele bune si succes.
foarte bine documentat si artist la interpretare.Felicitari.Eu sunt inginer electronist in telecomunicatii dar am devenit impatimit de acvacultura dupa ce am demarat un proiect de construire a unei ferme piscicole ultramoderne in Romania in colaborare cu John Holmes de la www.sufolkfish.co.uk si Dietmar Firtzlaff de la aquafuture.de.Problema este ca in Europa crapul nu prezinta interes comercial pentru statele dezvoltat,deci nu se fac cercetari amanuntite dar daca vrei date concrete despre impactul asupra mediului si a populatiei piscicole in fermele piscicole unde se utilizeaza superfuraje(foarte asemanatoare cu boiliesurile) atunci i-ti pot da citeva adrese.Problema este foarte grava la nivel European si a fost ridicata in primul rind de cei doi iar eu dupa aceea prin extrapolare am aplicat datele in cazul lacurilor mici si mijlocii unde repet,pescuitul si naditul intensiv cu supernade dauneaza grav populatiei piscicole si faunei acvatice.Si ca sa revin la subiectul topicului si mai pe intelesul tuturor PAREREA MEA este ca intr-un lac de 10-20 ha la o temperatura a apei de 22-25 grade celsius, o tona de nada clasica(porumb,mamaliga ,rime ,viermisori etc) ramasa neconsumata ,dauneaza mult mai putin mediului si populatiei piscicole decit aceeasi cantitate de nada moderna neconsumata(boillies,mincare de caini,pisici,furaj extrudatde pastrav).Totusi ca sa spun si ceva bun despre boiliesuri este ca mare parte din cele produse de firme de renume au relativ o compozitie inofensiva pentru mediul acvatic daca nu sunt folosite in exces,dar supararea mea mare a venit de la unele retete homemade pe care le-am auzit unde vine unu mare pescar inovator si zice ia sa pun eu mai mult din asta(de obicei nu stie ce-i aia) ca 5 ml sau 5 gr nu ajunge si atunci iese o chestie care ajunsa in apa,dezastru...eu am vazut.Am citit linkul dar fara suparare m-a pufnit risul,face omu trimitere la anii 40 -70 la Israel si in esenta nu intelegi nimic ,nimic pertinent,foarte ambiguu.Nu stiu daca ai purtat personal vreodata o discutie cu un specialist in nutritia pestilor,dar de pe pozitia unuia care nu este pescar sau are interese personale ale unui producator de nada,dar ai fi surprins daca ai vedea niste grafice reale cu ce efecte are modificarea procentelor substantelor din compozitia furajelor.Toate cele bune si succes.
Cipi: cu reumatismul stau bine, nu zic acelasi lucru de hemoroizicipibm scrie:@teacher
cum stai cu reumatismul?scuze, dar plantatul cu mana pt tine a devenit un lait motiv
.crezi ca ai fost singurul?Poate ajung vineri la Cetariu,hai acolo,poate ne apuca nostalgia si ne apucam de plantat cu...brrr... mana

Vlad, Dinu: no offense, polemica mi se pare oarecum gratuita. Cantitatea de nade inalt nutritive si cu multe chimicale introduse in apele romanesti este, cu exceptia concursurilor, nesemnificativa. Iar pretul joaca un rol important aici. Eu nu-mi permit ( si nici multi alti cunoscuti de-ai mei) sa bag mai mult de 2-3 kg de boilies in nada, la o partida de 2-3-4 zile. In rest, porumb fiert, ceva pastura, canepa, etc. Mi se pare putin pentru a avea un impact real. Si sper ca aici nu vorbim de bila de pe carlig, pe care intr-adevar o suprasaturez de arome si alte cele, dar pe aia de fapt n-o mananca nici un crap, decat cu totul accidental!
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
@Vlad
Ai avut dreptate , m-am interesat si nu exista asemanea studiu in Romania .
Cum niciodata nu am aplicat tactica testiculului asa cum fac altii ( ma implic dar nu ma bag ) , m-am hotarat sa-l fac eu , impreuna cu o persoana care are autoritatea si competenta pentru un asemenea proiect. Nu o fac dezinteresat pt. ca de un an ,, clocesc " amenajarea unui lac si orice opinie pro sau contra o iau in considerare . Cei din zona mea stiu ca intre Catina si Santioana sunt vreo 6-7 lacuri distruse pur si simplu , dar unde acum 10 ani se pescuia chiar foarte bine . Nu e pacat oare ? Asadar discutia a fost benefica si i-ti multumesc.
@ Dinu
Te cred pt. ca din greseli si probleme aparute si rezolvate inveti intotdeauna ce-l mai mult . Mersi mult !
Fire intinse pt. toata lumea si sa ne auzim cu bine !
Ai avut dreptate , m-am interesat si nu exista asemanea studiu in Romania .
Cum niciodata nu am aplicat tactica testiculului asa cum fac altii ( ma implic dar nu ma bag ) , m-am hotarat sa-l fac eu , impreuna cu o persoana care are autoritatea si competenta pentru un asemenea proiect. Nu o fac dezinteresat pt. ca de un an ,, clocesc " amenajarea unui lac si orice opinie pro sau contra o iau in considerare . Cei din zona mea stiu ca intre Catina si Santioana sunt vreo 6-7 lacuri distruse pur si simplu , dar unde acum 10 ani se pescuia chiar foarte bine . Nu e pacat oare ? Asadar discutia a fost benefica si i-ti multumesc.
@ Dinu
Te cred pt. ca din greseli si probleme aparute si rezolvate inveti intotdeauna ce-l mai mult . Mersi mult !
Fire intinse pt. toata lumea si sa ne auzim cu bine !