Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
ulvan
- senior member
-
liviu68 scrie:Cred ca nu am fost explicit, nu ma interesa daca Orca este mai buna sau mai stiu eu ce alt model. Am urmarit topicurile ceva timp si m-am lamurit ca pot exista si alte optiuni mai bune la banii astia.
Eu am comandat barcuta, am vazut-o terminata si nu mi-au placut anumite aspecte, motiv pentru care am dat-o retur ca sa o faca bine.
Dar, ca sa nu exagerez eu, sau ca sa nu ma duca cu "presu" constructorul , mai cer cateva opinii de la cei care au experienta, au construit o barcuta sau cunosc foarte bine cum trebuie sa fie construita.
Cu exceptia unui defect care nu suporta discutii si care era foarte evident, in rest poate barcuta pe care am vazut-o era foarte bine facuta si nu mi-am dat seama eu.
De aceea va intreb:
- este normal sa aiba carena anumite deformari din turnare<
- cantitatea mare de adeziv turnata peste tot confera calitate montajului<
- este normal ca motorul sa fie lipit cumva de carena sau trebuie sa aiba un suport cumva<
- sunt destul de multi producatori autohtoni care construiesc modele avand caracteristici asemanatoare, atunci cum ne dam seama care barcute sunt bune si care nu, care dintre constructori face treaba buna si care da rasol.
Eu sunt convins ca pana la urma barcuta mea o sa iasa bine, mai ales daca ma ajutati sa inteleg ce si cum, fiindca nu o sa o accept daca nu e suficient de buna. Dar pentru cei care se vor hotari sa comande o barcuta, la un constructor local, este importat sa stie cum sa aleaga intre un producator sau altul si cum sa-si dea seama daca barca pa care o platesc e bine facuta sau e varza.
Sa o luam cu inceputul:
- nu este normal ca barcuta sa aiba deformari ale carenei si acestea provin 100% din o turnare proasta pe matrita.
- cantitatea masiva de adeziv rezulta din lipsa unei matrite originale care sa confere partilor carenei o imbinare perfect etansa, deci iar un defect de fabricatie
- motorul se monteaza in partea superioara a barcutei pentru a putea fi evitat un potential contact cu infiltratiile de apa. in mod normal acesta se lipeste de carena dar se monteaza si un mic suport pentru ca in timp din cauza socurilor(de transport, de manipulare) se poate desprinde lipirea.
- iti poti da seama de calitatea barcutelor numai in baza efectuari unui "drive test" si cel mai important prin opinia unor utilizatori ai produsului respectiv.
Salutari.
-
teacher64
- veteran
-
Au americanii o vorba referitoare la avioane: "arata bine, zboara bine". Parafrazand, un navomodel care arata urat, e asimetric si are carpeli ( mai ales pe dinauntru, care nu se vad la prima ochire), nu merita cumparat. E vorba si de respectul fata de propria meserie a constructorului. Uita-te la chinezi si turci: poate fac (si) lucruri de #####, dar arata bine. "Firmele" din Romania care fac chestii si bune si aratoase le numeri pe degetele de la o mana. Daca vrei sa aiba si un pret rezonabil, le numeri pe degetele de la mana unui ciung.
Mie mi-ar fi rusine sa ies pe piata cu o barcuta de genul celei pe care mi-am facut-o, dar cel putin merge binisor si am satisfactia ca am lucrat-o eu, chiar daca n-am iesit tare ieftin. Dar am vazut la vanzare si jeguri adevarate, pe care nici un copil de 7 ani nu le-ar aprecia. De fapt, vina e a cumparatorilor.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
Razvann
- junior member
Uite ce trebuie sa urmaresti la o barcutza (si asta o spun dupa o experienta de aproape 2 ani de plantat cu asa ceva):
1. Sa tina acumulatorul cat mai mult, altfel este nasol si pe balta cam greu sa o incarci - spre exemplu la a mea poti pescui 48 ore fara probleme;
2. Raza de actiune - cat mai mare....nu de putine ori dupa ce am plantat mi-a tras la alta lanseta am...lasat brcuta pe apa si daca nu avea raza mare de actiune -peste 250 m...salut..faceam baie;
3. Am doua cuve....nu pentru a duce doua lansete (e aproape imposibil chiar si cand manevreaza doua persoane) s-ar incurca imediat...insa transport destula nada...de multe ori las prima farfurie de mancare..apoi 2-3 m...si a doua cuva impreuna cu montura...pentru a evita o dispersie a nadei---folosesc firul solubil....pt.boilesuri...si asa stiu ca..le am exact langa carlig;
4. Daca ai un regulator de viteza ---este super....nu-ti trebuie viteza mare cand duci lansetele...dar cand te intorci este bine sa poti aduce barca mai repede pe mal...altfel pierzi timp pretios...
Ce sa-ti mai spun eu am dat 12 mil. pe ea...e facuta de un tip din Galati...si pb. deosebite nu am avut...cu ea...O singura data nu am putut planta cu ea...din cauza unui vant extrem de puternic (chiar anul asta)...in rest si-a facut treaba cu stoicism....
-
voicua
- veteran
-
Friday scrie:
2. Raza de actiune - cat mai mare....nu de putine ori dupa ce am plantat mi-a tras la alta lanseta am...lasat brcuta pe apa si daca nu avea raza mare de actiune -peste 250 m...salut..faceam baie;
Cu sistemul Fair Free Sistem nu riscai sa faci baita

!!!
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost,decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu...
-
Razvann
- junior member
Daca raza de actiune e mare....fata e rezolvata....

si vine inapoi oriunde s-ar duce ea
-
mariandmd
- member
-
teacher64 scrie:Au americanii o vorba referitoare la avioane: "arata bine, zboara bine". Parafrazand, un navomodel care arata urat, e asimetric si are carpeli ( mai ales pe dinauntru, care nu se vad la prima ochire), nu merita cumparat. E vorba si de respectul fata de propria meserie a constructorului. Uita-te la chinezi si turci: poate fac (si) lucruri de #####, dar arata bine. "Firmele" din Romania care fac chestii si bune si aratoase le numeri pe degetele de la o mana. Daca vrei sa aiba si un pret rezonabil, le numeri pe degetele de la mana unui ciung.
Mie mi-ar fi rusine sa ies pe piata cu o barcuta de genul celei pe care mi-am facut-o, dar cel putin merge binisor si am satisfactia ca am lucrat-o eu, chiar daca n-am iesit tare ieftin. Dar am vazut la vanzare si jeguri adevarate, pe care nici un copil de 7 ani nu le-ar aprecia. De fapt, vina e a cumparatorilor.
mai asteptam ceva poze cu barcuta ta dar vad ca te-ai zgircit
ai terminat-o?
-
motorzbh
- new member
marele avantaj al unei raze mari de actziune nu este faptul ca te duci la 400 de m cu ea, ci faptul ca dupa 20 de drumuri cand tzi se descarca acumulatorii inca mai bat 200 de m. asha sunt multzi care-tzi dau o raza de 150m shi schimbi acumulatorii dupa fiecare drum.
NWS
-
gusti
- senior member
cum se descurca pe valuri mari si pe vint puternic?