Romanian Job

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Daniel Costache
veteran

Romanian Job

Mesaj de Daniel Costache » 13 Iul 2004 01:08

Uite ca nici nosptea asta nu pot sa dorm si parca dupa ce am citit articole mai vechi de pe forum imi revin in minte o groaza de lucruri pe care stiu ca nu ar trebui sa le spun dar totusi am sa o fac cu riscul de a mai ramne fara cativa parteneri de pescuit.
Pentru ca numarul iesirilor s-au inmultit si dotarea a trebuit sa sa se imbunatateasca implicit cunoastem lume noua avem o noua deschidere catre tehnica samd. E bine totusi sa si dispui un pic pentru a nu ramane numai cu uitatul si uite asa atragi invidia unora si a altora care considera ei ca mai bune sunt rusestile sau chinezestile alea scumpe de vreo 400000lei din Niro. Trecem si de faza sculelor si ajungem pe balta unde malaiul si strotul fac super treaba si esti mare fraier daca dai un banut pe ceva aditiv asta asa ca sa nu mai vorbim despre "tembelii" aia care dau cu ciudateniile alea de boilies. Daca aruncam o montura in apa atunci de ce sa nu aiba ea cat mai multe carlige, de preferat zburdalnica bombita atomica, ca doar am dat bani grei. Este imperios necesar sa tii cat mai secreta montura, nada, momeala ca daca prindem noi asta nu insemna ca trebuie sa mai prinda si altii. Si uite asa scoti carasel dupa carasel, ciortanica dupa ciortanica, faci juvelnicu plin si pleci acasa fericit. Bine-nteles ca a doua zii sa nu spui cuiva unde ai fost ce si la ce ai prins ca ti-ai umplut frigideru' de carne de la toti cunoscutii si doar sa te lauzi cu fenomenalele capturi prinse si mai ales cu trasatura aia care era sa-ti traga lanseta de pe suportul facut chiar de tine din teava de cupru. Totusi mai pleci cu tovarasii tai la Dunare sau prin Delta si acolo te agata vreun animalut si uite asa devii tu pescar nobil de traditie cu ani grei in spate.
Noapte buna
Salutari din Miami

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 13 Iul 2004 10:03

:-( Este un epitaf pescuitului sportiv in Romania sau ce e ?Crede-ma ca am citit de vreo 6 ori mesajul tau si nu imi dau seama foarte bine unde bati.Amaraciunea care razbate din mesajul tau am simtit-o si eu de mai multe ori.Mentalitatea de a lua orice are cap si coada pe care l-ai scos din balta este foarte bine inradacinata la noi.Intr-adevar multi oameni pescuiesc ca sa manance, ei si familia lor (dar nu e cazul celor de pe acest forum) - cu toate ca in ziua de azi pestele nu mai este de mult " hrana saracului" si am vazut si eu nenumarate cazuri in care se bucurau pentru orice degetar de peste care-l prindeau.Cei care posteaza aici , cel putin majoritatea, cunosc foarte bine aceasta situatie si incearca pe cat posibil sa deschida ochii si altora asupra altor posibilitati de pescuit si sa schimbe aceasta mentalitate.
Pe multe din baltile particulare se verifica daca pestii capturati au dimensiunile legale, daca monturile folosite sunt in concordanta cu reglementarile in vigoare dar va mai trece mult timp pana cand toata lumea va accepta faptul ca pentru a putea pescui si in viitor trebuie sa respecti si pestele si balta in acelasi timp.
Pana la urma totul tine de cum percepe pescuitul fiecare dintre noi - recreere ,relaxare pentru unii - eu plec la pescuit cu premiza de a ma relaxa, de a scapa de stresul cotidian si daca nu prind nimic acest lucru nu ma deranjeaza, scopul initial a fost atins si totodata incerc un pescuit selectiv ( momeli la care nu ar trebui sa traga decat pestele pe care il urmaresc ); alti se duc sa prinda cat mai mult ( nu conteaza dimensiunile ) pentru a se putea lauda apoi ce pescari sunt ei , cu deviza scopul scuza mijloacele.In aceasta ultima categorie o sa gasesti si cei mai multi nemultumiti ( ce-i domne asta-i balta !!!! , ca i-am dat cu 8 lansete, 35 de carlige si einshpe feluri de momeala si n-a vrut ).
Deja incep sa ma enervez asa ca mai bine renunt sa mai zic si raman la parerile anterioare - incerc pe cat posibil sa schimb punctul de vedere al oamenilor asupra pestelui si pescuitului in general.
PS - si mie imi place sa mananc ocazional ce am prins dar intru-cat sunt mai pretentios la mancare prefer sa aleg ceea ce mananc :-(

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 13 Iul 2004 10:13

Ultima oară modificat 21 Sep 2012 14:25 de către caaron, modificat 1 dată în total.

DD
member

Mesaj de DD » 13 Iul 2004 15:29

Ma primiti si pe mine in club ?

S-a intamplat ca si in Vama Veche. Oameni civilizati si de bun simt peste care navelesc mitocanii .
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

Scrie răspuns