Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
adi.oprea
- veteran
- Mesaje: 868
- Membru din: 15 Ian 2007 19:55
- Localitate: Alba Iulia
-
Contact:
Mesaj
de adi.oprea » 30 Mar 2008 20:41
Cata scrie:Salutare.
Baieti daca sunteti amabili sa-mi ziceti cum pastrati bilele facute cu ou ...am mari probleme cu ele ... va rog sa detaliati cit mai mult procedurile... ma tin cam 3 zile apoi se strica ...
Scuze de off-topic.
Respecte.
Foarte important este să fie bine păstrate, la loc uscat. În cazul mixurilor active trebuie ferite de umiditate total,altfel vor incepe sa "lucreze" si v-or face deasupra o pelicula de culoare albă (banuiesc ca la asta te refereai).
Daca boiliesul a ajuns in aceasta faza mai ai totusi ceva variante:
1.le folosesti imediat (sau cat mai repede cu putinta)
2.le muti intr-un loc propice (fara umiditate si ventilat)
3.le fierbi si le usuci inca o data (sau tocate si folosite la prepararea altor boiliesuri)
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi
-
Cata
- member
- Mesaje: 240
- Membru din: 04 Apr 2007 20:34
- Localitate: Cluj-Napoca
Mesaj
de Cata » 02 Apr 2008 12:12
Salutare.
Mersi baieti pentru ajutor....
Am o intrebare off-topic (scuze pe aceasta cale) :kobra trebuie sa fie de acelasi diametru ca si bila ,sau sa zicem ca pot sa iau o kobra de diam 20 si sa pot arunca cu ia si bile de 20 si de 18 si de 16??
Mersi
Fir intins!
-
Nick
- member
- Mesaje: 174
- Membru din: 26 Aug 2004 13:14
- Localitate: Timisoara
-
Contact:
Mesaj
de Nick » 02 Apr 2008 13:02
Nu neaparat. Eu dau cu Kobra de 20 bile de 16.
-
andrei65
- junior member
- Mesaje: 36
- Membru din: 04 Mar 2008 14:53
- Localitate: JUD.SIBIU
Mesaj
de andrei65 » 07 Apr 2008 11:27
Salutare baieti . Nu am facut nici o data pop ups , daca cineva are bunavointa sa ma indrume in privinta tehnologiei de pregatire si a conditiilor de pastrare multumesc anticipat . Respecte si FIR INTINS.

-
boby buzatu
- junior member
- Mesaje: 44
- Membru din: 11 Dec 2006 19:56
- Localitate: CRAIOVA
Mesaj
de boby buzatu » 07 Apr 2008 14:54
nu prea vad rostul sa-ti faci popup-uri acasa....la solubile sau bile scufundatoare DA,dar popup?!?! mai bine ti le cumperi...
-
cosmin78
- new member
- Mesaje: 6
- Membru din: 31 Iul 2007 10:32
- Localitate: Tg Mures
Mesaj
de cosmin78 » 07 Apr 2008 19:21
Daca vrei neaparat sa faci bile popup poti face din bile cu ou numa ca in loc sa le fierbi le bagi in cuptorul cu microunde , pui pe minim si testezi intre 1-3 minute sau le poti fierbe dar bilele trebuie sa aiba in compozitie caseina de sodiu minim 25 % depinde si de mix
-
andrei65
- junior member
- Mesaje: 36
- Membru din: 04 Mar 2008 14:53
- Localitate: JUD.SIBIU
Mesaj
de andrei65 » 07 Apr 2008 20:05
Multumesc pt sfaturi , cred ca am sa le cumpar.
-
teacher64
- veteran
- Mesaje: 768
- Membru din: 03 Mar 2007 12:25
- Localitate: Timisoara
-
Contact:
Mesaj
de teacher64 » 08 Apr 2008 06:10
AHOO scrie:Salutare baieti . Nu am facut nici o data pop ups , daca cineva are bunavointa sa ma indrume in privinta tehnologiei de pregatire si a conditiilor de pastrare multumesc anticipat . Respecte si FIR INTINS.

Faci bile de 8-10mm din pluta ( de la dopuri de vin), le invelesti in pasta de boilies si le fierbi asa.

Poti folosi si pufuleti din aia aromati, de polistiren.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
teacher64
- veteran
- Mesaje: 768
- Membru din: 03 Mar 2007 12:25
- Localitate: Timisoara
-
Contact:
Mesaj
de teacher64 » 08 Apr 2008 06:14
Cata scrie:Salutare.
Baieti daca sunteti amabili sa-mi ziceti cum pastrati bilele facute cu ou ...am mari probleme cu ele ... va rog sa detaliati cit mai mult procedurile... ma tin cam 3 zile apoi se strica ...
Scuze de off-topic.
Respecte.
Vezi la articole, carprom descrie fierberea bilelor la microunde, in pungi inchise. Daca nu umbli la punga, bilele stau linistit cateva saptamani, se sterilizeaza in cuptor si raman asa.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))
-
man.fishing
- veteran
- Mesaje: 603
- Membru din: 01 Apr 2008 12:39
- Localitate: Bucuresti
Mesaj
de man.fishing » 08 Apr 2008 11:13
PT incepatori poti da cu ready made (e chiar indicat pt ca risti sa strici multe lucruri bune si scumpe cand vrei sa le faci prima data). Se recomanda boilies Squid&Octopus solubile pe MV2. Sunt multe retete de fabricare a lor si sunt deja gata facute in magazine (Senzor ofera asa ceva si facute de ei si de firma)
Oricum pt MV2 e bine sa nu mergi numai pe boilies. Incerca si porumb si sa mai ai niste viermusi la tine si pufuleti.
Cauta in forum mai atent si gasesti cam tot ce vrei despre boilies
Topicul anterior chiar despre acest tip de boilies, mentionat mai sus, povesteste. Si iti spune si firma.