Cit de eficiente sunt boillesurile ???

Tehnica, tactica, strategii, tot ce tine de abordarea, strategia si desfasurarea unei partide de crap

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 16 Iul 2004 11:23

cand ati folosit boiliesuri pe balti "virgine" in cat timp ati avut raspuns?
Nu face ce nu-ti place!

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 11:32

mugurel scrie:La selectivitate si porumbul este mai bun decat mamaliga. Intradevar boilesurile au un mare dezavantaj : trebuie sa educam pestele pentru a-l obisnui cu aceasta momeala sau se folosesc pe balti unde deja este obisnuit cu ea. Totusi scopul principal pentru care au aparut a fost selectivitatea.
Sunt de acord ca sunt si multe exceptii, dar nu destule.

@mugurel

discutam boilles vs mamaliga , lasa porumbul ca poate o sa vedem si un topic porumb vs mamaliga

oricum felicitari ca ai avut curajul sa afirmi ca :<Intradevar boilesurile au un mare dezavantaj >
dupa parerea mea au mai multe
problema este cine este pertinent sa puna in balanta argumentele pro si contra si sa ne spuna in favoarea cui se inclina

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 12:20

[quote="Iliuta Goean"]cand ati folosit boiliesuri pe balti "virgine" in cat timp ati avut raspuns?[/quote

Ce inseamna balti virgine , balti unde crapul nu a vazut boilles?]

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 16 Iul 2004 13:05

da
Nu face ce nu-ti place!

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 16 Iul 2004 13:20

Da, prin balti virgine s-a referit la cele in care nu au mai fost folosite boilesurile.
Nu am fost niciodata primul la o balta virgina. De fapt am dat cu boile si nu am prins nimic (am prins in schimb la porumb tinut in miere). Cu boiles am prins doar unde prindeau si altii. Nu am avut timpul si nici locul necesar educarii pestelui, pentru ca partide mai lungi de doua zile si o noapte nu am facut decat in Delta unde am folosit porumb si :D mamaliga :P .

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 16 Iul 2004 13:39

eu am avut super surprize la boilies.

in locuri in care nu se pescuise niciodata am prins din prima zi (rar de tot)

cea mai tare surpriza a fost delta, am dat pe un canal unde nu stiu daca se pescuise de curand, intr-o zona destul de departata de zonele turistice si am prins imediat, nadit cu cativa pumni de boilies si putin porumb, muscaturile au fost foarte rapide la boilies si mai intarziate la porumb.

am incercat si in balti, este o perioada in vara (cam cum e acum) cand am observat ca pestele incepe sa caute altceva, porumbul nu-l mai atrage, de fapt baltile put de porumb, in unele se da cu sacul.
am nadit combinat boilies cu porumb si in general de a doua zi am inceput sa prind, desigur nu de fiecare data, uneori nu am prins cu nimic dar cand am prins am luat si la porumb si la boilies, fara nici o exceptie la boilies au fost exemplare mai mari.

rezultate foaret buna am avut nadind cu boiliesuri mici (14-16).

un amic de-al meu a folosit boilies anul trecut pe calduri caniculare intr-o balta unde nu cred sa mai fi dat cineva cu asa ceva si a prins intr-o noapte 4 bucati, au fost singurii crapi luati pe balta respectiva in acele zile.
Nu face ce nu-ti place!

Cezar Bibu
member

Mesaj de Cezar Bibu » 16 Iul 2004 13:47

@Cataline,intimplator am destul de des drum prin Braila,si,ca orice pescar,mai intru si eu in magazinele de profil din oras.Acolo la voi e un alt spirit al pescuitului,daca trage, bine,daca nu,nu.Nu poti avea pretentia unui pescuit de calitate,pt ca nu ai cu ce,informatiile sunt inexistente.Cine sa-ti spuna de boilies,o doamna din spatele tejghelei,care e plictisita inca de la ora 10,cind deschide magazinul?Nu vorbi de timpenie,atita timp cind in zona aia e o lene si o hotie generala,cind pescuitul se discuta la nivel de napatca,sau setca?Si poate ca deviez un pic,dar apropo de timpenie:cum se poate explica faptul ca un oras de 250000 de locuitori n-are un McDonald?
@iliuta,cred ca mai mult decit ai exemplificat tu,nu se mai poate!

Andrei Tianu
member

Mesaj de Andrei Tianu » 16 Iul 2004 13:58

" cum se poate explica faptul ca un oras de 250000 de locuitori n-are un McDonald? "
1. strategia de marketing si dezvoltare a McDonalds poate nu include si Braila.
2. sandwich-ul cu peste din Braila o fi net superior calitativ McFish-ului si le-o fi frica de concurenta :lol:

dan juverdeanu

Mesaj de dan juverdeanu » 16 Iul 2004 14:02

Iliuta Goean scrie:da
@iliuta

Pe baltile noastre din Constanta si Tulcea cele cu taxa sunt in medie pe zi cite 5-8 masini cu cite 2,3 pescari.cel mai amarastean pescar care isi permite sa vina la pescuit da cel putin cu doua lansete , am vazut cazuri si de 18 lansete /pescar, de vineri si pina duminica seara pe balti sunt cite 40 50 de masini/balta, toti au si boillesuri este adevarat nu toti isi permit sa nadeasca cu cite 2-5 kg de boilesuri din martie si pina noiembrie asta este situatia pe balti
Nu cred ca in conditiile astea au mai ramas multe balti virgine , poate prin delta unde ajungi mai greu cu vreo barca, cel putin eu nu stiu
Si ca sa-ti raspund la prima intrebare eu nu am apucat sa pescuiesc intr- o balta virgina

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 16 Iul 2004 14:03

Alo - cei neincrezatori in boilies !!!! Uitati-va la Hobaia fratilor - pe o balta pe care nu s-a pescuit la boilies ca lumea - ( s-o fi pescuit ocazional de vreun particular ) si vedeti rezultatele . Nu mai fiti asa neincrezatori in boilies - incercati sa le procurati din surse sigure si de la magazine cu renume - si lasti reteaua Metro in pace . Multa lume greseste si in nadirea cu boilies ( subdimensiuneaza greutatile de nade care trebuie sa fie prezentate in apa ) si la calitatea bilutelor . Pescuiti ca lumea la boilies si veti avea rezultate si pe o balta virgina !! Nu va zgirciti la banuti - luati produse de calitate - si aveti rabdare . Cind o da primul de 5-6 kg in scule o sa va speriati - dar dupa aia nu o sa mai pescuiti decit cu boilies . La Hobaia s-au prins vreo 5 tone de crap in 3 manse - pe o balta semivirgina cu niste pesti ai dracului de nici in Delta nu am vazut ! Credeti ca e o intimplare - sau credeti ca ce s-a folosit acolo a fost calitate si stiinta a nadirii ? Dai cu gunoi - stai ca fraierul cu sculele in apa si te intrebi cum dracu unii prind ? Si mai vine si concluzia - astia pescuiesc la balti scumpe si dau cu bilute de 100.000 lei bucata - sunt "burghezi
" !. S-a intimplat sa stau cu sculele in apa si 12 ore pina sa o prezentare - dar cind ti-a tras ceva in sistemul asta - inroseste baitrunnerul . Altii spun dupa 1 ora - nu maninca la mine - uite la ala cu mamaliga ce trage ciortanul de 500 grame . Schimb - ce dracu doar am platit balta . Concluzia este ca daca nu respectam regulile nu putem avea succes cu o noua metoda de pescuit - indiscutabil mai buna decit ce s-a facut pin acum

Scrie răspuns