Prepararea porumbului meu este foarte simpla si este inspirata dupa reteta lui Ken Townley din AvP.
Se pune porumbul uscat intr-o galeata cu capac si se acopera cu apa fierbinte. La fiecare kg de porumb uscat eu adaug 100g de zahar pe care il dizolv in prealabil in putina apa si il adaug peste porumbul din galeata.
Se lasa la inmuiat cel putin 24 ore si se verifica sa nu iasa porumbul din apa. Daca porumbul s-a umflat prea mult si nu mai este apa suficienta se mai adauga.
Dupa cele minim 24 ore de inmuiere pun porumbul cu apa in care s-a inmuiat intr-o oala si dupa ce incepe sa dea in clocot las la foc mic 30 min.
Dupa cele 30 min torn inapoi in galeata cu capac continutul cu tot cu apa si acopar galeata. Se va umfla putin capacul dar nu trebuie sa te temi ca nu va exploda.
A doua zi deja porumbul va incepe sa fermenteze (o sa se faca mici bule de aer la suprafata si o sa simti un miros deosebit de porumb). Cu cat lasi mai mult porumbul in galeata cu atat va fermenta mai tare si va incepe sa miroasa a acru.
Eu unul nu arunc apa in care a fiert porumbul decat atunci cand s-a terminat acesta. Si pe balta cand merg cu porumb preparat intotdeauna va avea apa peste el. In felul acesta nu mi-e frica ca mi se va strica porumbul oriunde asi lasa galeata.
Singura grija pe care trebuie sa o ai este aceea ca porumbul sa fie intotdeauna acoperit de apa.
Multa lume pune zaharul dupa ce a fiert porumbul.
Cand faci patul de nada sa folosesti intotdeauna seminte preparate daca nu vrei sa ai surprize neplacute. Nu folosi porumbul uscat nu are mare atractie, creaza crampe crapului si s-ar putea sa nu mai manance exact cand ai vrea sa prinzi ceva.