Eu folosesc Kristonite - 0.36 - este un fir bun (este matasos si pare mai subtire decat 0.36). Nu mi sa parut insa foarte rezistent la abraziune dar nici nu am avut probleme pana acum (m-am uitat la el si are ceva urme dupa 2-3 partide).
Pentru plantat un fir care mi-a captat atentia fara sa-mi rupa buzunarele este Shimano Beast Master - No ESCAPE - 0.35 - 11 kg rezistenta (30 lei - 500 m). Este un fir foarte rigid si foarte rezistent la abraziune (are un aspect gri lucios). Am avut unul care dupa 2 ani de folosire inca nu avea urmele caracteristice de abraziune pe ultima parte dinspre forfac.
Il recomad - merita....
Fire
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dan Cristian
- veteran
P-line Evolution ai avut posibilitatea sa-l folosesti ? Daca da, ce parere ai despre el.Friday scrie:Eu folosesc Kristonite - 0.36 - este un fir bun (este matasos si pare mai subtire decat 0.36). Nu mi sa parut insa foarte rezistent la abraziune dar nici nu am avut probleme pana acum (m-am uitat la el si are ceva urme dupa 2-3 partide).
Pentru plantat un fir care mi-a captat atentia fara sa-mi rupa buzunarele este Shimano Beast Master - No ESCAPE - 0.35 - 11 kg rezistenta (30 lei - 500 m). Este un fir foarte rigid si foarte rezistent la abraziune (are un aspect gri lucios). Am avut unul care dupa 2 ani de folosire inca nu avea urmele caracteristice de abraziune pe ultima parte dinspre forfac.
Il recomad - merita....
eu folosesc P-Line Floroclear de 0.28mm. La prima partida am vrut sa vad ce poate si am pescuit cu frana stransa. Nu am avut pesti mai mari de 7kg dar firul s-a comportat exemplar. Si crede-ma am tras de pesti de se uitau ceilalti pescari la mine ca la un nebun, si pe buna dreptate. 
si special am ales cel mai cioturos si mai plin de scoici loc de pe balta. Pt mine 0.35mm e prea gros pt baltile pe care merg eu dar pt Dunare sau alte rauri mari e perfect.

si special am ales cel mai cioturos si mai plin de scoici loc de pe balta. Pt mine 0.35mm e prea gros pt baltile pe care merg eu dar pt Dunare sau alte rauri mari e perfect.
- Dan Cristian
- veteran
Multumesc, pentru sugestie.mikecarp scrie:eu folosesc P-Line Floroclear de 0.28mm. La prima partida am vrut sa vad ce poate si am pescuit cu frana stransa. Nu am avut pesti mai mari de 7kg dar firul s-a comportat exemplar. Si crede-ma am tras de pesti de se uitau ceilalti pescari la mine ca la un nebun, si pe buna dreptate.