Crap Dunare - echipament
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Crap Dunare - echipament
Salutare la toata lumea! Acesta este primul meu post pe un forum civilizat unde eu personal am multe de invatat.
Care este baiul: dupa o pauza mult prea lunga am reluat bunele obiceiuri din copilarie. Mai precis mi-am cumparat o barca si am dat fuga la peste. Asta se intampla anul trecut, Am luat si ceva scule de doi lei si am prins in 10 partide de pescuit doi somotei si un crap de vreo 4 kilograme.
Am avut ceva profesori de pe Balta care mi-au dat ceva sfaturi dar care nu au dat "tot din casa".
Am cumparat deja Jaxon Digital Power 2,7 metri. Cred ca pentru barca 2,4 era si mai bun, o sa mai iau una doua. Cred ca vor da rezultate - vedem in curand.
Cand este vorba de mulineta alegerea este mai grea. Nu am ce face cu BBLC la Dunare. Tehnica este urmatoarea: lasi barca ancorata in curent si dai la peste in gropi pe sub busteni etc. Nu cred ca este nevoie de mai mult de 100 metri de fir. Ce sa fac cu o mulineta de 1 Kg. tocmai buna de lanseuri de 200 metri?
Ceva idei de BBLC-uri reduse la scara?
Multumesc anticipat de sfaturi.
Care este baiul: dupa o pauza mult prea lunga am reluat bunele obiceiuri din copilarie. Mai precis mi-am cumparat o barca si am dat fuga la peste. Asta se intampla anul trecut, Am luat si ceva scule de doi lei si am prins in 10 partide de pescuit doi somotei si un crap de vreo 4 kilograme.
Am avut ceva profesori de pe Balta care mi-au dat ceva sfaturi dar care nu au dat "tot din casa".
Am cumparat deja Jaxon Digital Power 2,7 metri. Cred ca pentru barca 2,4 era si mai bun, o sa mai iau una doua. Cred ca vor da rezultate - vedem in curand.
Cand este vorba de mulineta alegerea este mai grea. Nu am ce face cu BBLC la Dunare. Tehnica este urmatoarea: lasi barca ancorata in curent si dai la peste in gropi pe sub busteni etc. Nu cred ca este nevoie de mai mult de 100 metri de fir. Ce sa fac cu o mulineta de 1 Kg. tocmai buna de lanseuri de 200 metri?
Ceva idei de BBLC-uri reduse la scara?
Multumesc anticipat de sfaturi.
-
- veteran
SAlut
Pr Dunare ar trebui sa iti recomande cei care dau acolo cate ceva. Oricum sincer cred ca iti trebuie muliente destul de solide pt ca pe sub busteni sau in gropi poti sa dai de altceva: somn, crap mare etc.
Eu la targ (de pescuit) stand la coada sa imi iau ceva am vazut un domn la vreo 50 de ani care isi luase 3 mulinete maricele si foarte solide la 60-70 RON bucata ("Centurion"). Am intrat in vorba cu el si mi-a zis ca pescuia in zona Galati fie la Dunare fie la PRut si dadea dupa somn. ERa foarte incantat de ele. Mie mi s-au parut mari si erau foarte grele. Insa lui i-au placut tare mult si cand le testa zicea incet " nu le rupe somnu ala mare pe-astea". Am povestit asta nu ca sa fac reclama ci doar ca am fost uimit de ce mulinete si-a luat si mai ales pt ce le folosea. Betele de somn din cate stiu sunt 2,7-3m si sunt si firme care le fac dedicate pt somn. Si inca ceva daca prinzi un peste mai mare ce faci cu o mulineta mica pe care nu ai rezerva de fir? Chiar daca ai frana buna fara fir risti sa pierzi ceva frumos.
Asta e un sfat din "citite si auzite"
nu din experienta dar cred ca majoritatea care pescuiesc la Dunare o sa iti zica sa iti iei scule mai solide. Eu am Okuma Longbow si sunt super multumit de ele pt ce fac cu ele.
Pr Dunare ar trebui sa iti recomande cei care dau acolo cate ceva. Oricum sincer cred ca iti trebuie muliente destul de solide pt ca pe sub busteni sau in gropi poti sa dai de altceva: somn, crap mare etc.
Eu la targ (de pescuit) stand la coada sa imi iau ceva am vazut un domn la vreo 50 de ani care isi luase 3 mulinete maricele si foarte solide la 60-70 RON bucata ("Centurion"). Am intrat in vorba cu el si mi-a zis ca pescuia in zona Galati fie la Dunare fie la PRut si dadea dupa somn. ERa foarte incantat de ele. Mie mi s-au parut mari si erau foarte grele. Insa lui i-au placut tare mult si cand le testa zicea incet " nu le rupe somnu ala mare pe-astea". Am povestit asta nu ca sa fac reclama ci doar ca am fost uimit de ce mulinete si-a luat si mai ales pt ce le folosea. Betele de somn din cate stiu sunt 2,7-3m si sunt si firme care le fac dedicate pt somn. Si inca ceva daca prinzi un peste mai mare ce faci cu o mulineta mica pe care nu ai rezerva de fir? Chiar daca ai frana buna fara fir risti sa pierzi ceva frumos.
Asta e un sfat din "citite si auzite"

tinand cont ca pescuiesti din barca pe dunare ti-ar trebui totusi o mulineta puternica dar daca vrei o bblc in miniatura poti alege intre banax helicon 5600, okuma powerline865 sau poti alege chiar o tica abiss,deoarece are o greutate redusa. mulinete si sfaturi sunt multe dar zic ca cel mai bine ar fi sa dai un ochi pe totalfishing si ai acolo la mulinete de unde poti alege,astfel incat vei putea face alegerea corecta tinand cont de conditiile reale de pescuit la care esti supus.sper ca te-am ajutat
Iti pot da si eu o idee.... ti-ai luat deja lansete,sunt ok la 2,70....o sa vezi cum se comporta, insa la mulinete te poti gandi putin. Parerea mea e ca daca ai sa dai numai din barca, nu ai nevoie musai de mulinete cu bait runner, dedicate in special pescuitului la crap, doar daca ai sa le folosesti si la pescuitul de pe mal. Te poti orienta si spre alte mulinete, fara bait runner, si implicit mai usurele.....
Alta idee ar fi...sa nu te zgarcesti la fir. Nu se stie ce-ti pica-n carlig, si decat sa-ti para rau, mai bine pune fir destul pe tamburi. Sunt peste tot oferte foarte bune, preturi de invidiat (35-45 de lei 1000 M de fir)
Succes in alegerea sculelor si fir intins!
Alta idee ar fi...sa nu te zgarcesti la fir. Nu se stie ce-ti pica-n carlig, si decat sa-ti para rau, mai bine pune fir destul pe tamburi. Sunt peste tot oferte foarte bune, preturi de invidiat (35-45 de lei 1000 M de fir)
Succes in alegerea sculelor si fir intins!

Ultima oară modificat 27 Mai 2008 12:11 de către maiden, modificat 1 dată în total.
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
- Dan Cristian
- veteran
Sfatul meu, pentru un echipament decent, de calitate, pentru Dunare :
- lansete de 2,40 sau 2,70 m, din doua bucati, actiune 100-250 g. In caz ca mai vrei sa-ti mai cumperi o lanseta, doua...
http://www.totalfishing.ro/lanseta-sert ... -4653.html
- mulineta solida, pe care sa te poti baza :
http://www.totalfishing.ro/okuma-powerl ... -3071.html
860-ul este suficient, din toate punctele de vedere, totusi daca il vrei pe fratiorul mai mare, poti merge pe el.
- un fir bun de 0,40 mm (Pline, Carp Expert, etc.) si un singur carlig.
- lansete de 2,40 sau 2,70 m, din doua bucati, actiune 100-250 g. In caz ca mai vrei sa-ti mai cumperi o lanseta, doua...
http://www.totalfishing.ro/lanseta-sert ... -4653.html
- mulineta solida, pe care sa te poti baza :
http://www.totalfishing.ro/okuma-powerl ... -3071.html
860-ul este suficient, din toate punctele de vedere, totusi daca il vrei pe fratiorul mai mare, poti merge pe el.
- un fir bun de 0,40 mm (Pline, Carp Expert, etc.) si un singur carlig.
De acord cu Dan, mulinetele sunt ok, si pretul e super. Raportul de recuperare te ajuta sa recuperezi mai repede, care zici c-ar fi dezavantajul ca e mare ?!
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))