Crapul salbatic de Dunare trage de rupe. Ma gandesc ca un raport de recuperare mai mare poate crea rupturi daca nu esti atent la frana. Mai bine mai incet dar mai sigur ma gandeam eu.maiden scrie:De acord cu Dan, mulinetele sunt ok, si pretul e super. Raportul de recuperare te ajuta sa recuperezi mai repede, care zici c-ar fi dezavantajul ca e mare ?!
Crap Dunare - echipament
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Nu are nici o legatura raportul de recuperare cu reglarea frânei!
Sa nu-mi spui ca aduci pestele la tine, in dril, prin puterea mulinetei ?!?!? Si cu ajutorul batului faci drilul, nu?! .... apoi recuperezi, iar tragi cu lanseta, iar recuperezi.....ce naiba, mulineta nu-i troliu !!!
M-ai facut sa rad !!

M-ai facut sa rad !!

Ultima oară modificat 27 Mai 2008 13:07 de către maiden, modificat 1 dată în total.
Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
Multe sfaturi utile cu privire la forum, si nu numai, găsiţi AICI
- Dan Cristian
- veteran
Este un ansamblu destul de echilibrat. La pescuitul la Dunare, ai nevoie de un echipament pe care poti sa te bazezi, in momentele "grele". O sa-ti dai seama, pe propria piele, intr-un dirll, cu un crap de peste 10 kg sau un somn de vreo 15 kg. Pestii de Dunare, sunt mult mai ageri si opun mult mai multa rezistenta, in drill, decat cei din balti. La Dunare, in general, pestii mari se prind in locuri cu agataturi, cu cioate, locuri "fierbinti", de asta ai si nevoie de un echipament de calitate, sa controlezi pestele (daca l-ai scapat in cioate, sanatate).Stereo scrie: Powerliner 860: raport de recuperare de 5.8:1 Nu este cam mare?

- George Iorga
- maniac
Powerliner 860 are 710 gr iar Powerliner 865 are 720 gr !!!
Pentru un plus de forta luati modelul 865 cu raport 4.5/1 .La peste mare si pescuit greu ,in forta , cautati un raport sub 4.8 /1 ! Nu cred ca aveti nevoie neaparat de tambur longcast ,baitrunner si peste 4 rulmenti la pescuitul din barca pe Dunare ,dar fiecare cu gustul sau ! Eu anul trecut am cautat modelul Okuma BlueHawk ptr. Dunare ,dar nu l-am gasit in Romania !
http://www.svendsen-sport.com/?q=en/node/732
Acum cred ca Okuma Synex e exact ce caut ptr. Dunare !
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -5238.html
Pentru un plus de forta luati modelul 865 cu raport 4.5/1 .La peste mare si pescuit greu ,in forta , cautati un raport sub 4.8 /1 ! Nu cred ca aveti nevoie neaparat de tambur longcast ,baitrunner si peste 4 rulmenti la pescuitul din barca pe Dunare ,dar fiecare cu gustul sau ! Eu anul trecut am cautat modelul Okuma BlueHawk ptr. Dunare ,dar nu l-am gasit in Romania !
http://www.svendsen-sport.com/?q=en/node/732
Acum cred ca Okuma Synex e exact ce caut ptr. Dunare !
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -5238.html
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
eu pescuiesc pe dunare din barca exact ca tine
ma leg de pomi sau ma ancorez si pescuiesc preponderent sub barca
prima iesire o fac acum joi/vineri
revenind la echipament, lansetele pe care le ai sunt foarte bune pentru crap din barca, varf foarte senzitiv si rezerva de putere
eu nu pot sa sufar betele din 2 bucati in barca, ca atare in barca folosesc telescopicele
atentie nu orice bat puternic e bun de crap la dunare din barca, parerea mea este ca din barca trebuie obligatoriu un varf fin, de multe ori iti "suge" mamaliga destul de fin, daca ai varful tare la revedere
iti trebuie bat puternic, varf fin si fir gros ca sa-l salti repede din butuci
parerea mea este sa uiti de bblrc, nu se justifica la ce facem noi
tarnosit toate sculele prin barca, praf, le zgarii, le izbesti, le strangi manunchi si le transporti aiurea
orice okuma mai robusta iti face fata cu brio, de ce sa dai dublu
cand o sa-ti sparga tie prima data vreun peste o okuma buna, sa-mi spui si mie
ref. la baitrunner, eu il folosesc
lansetele le tin pe un suport pe spatele barcii care imi permite sa intep relativ usor, insa evident ca nu asigura betele, asa ca baitrunnerul este esential
am vazut ca in general pescarii de crap la butuci nu vor sa auda de baitrunner, insa atunci iti rebuie suport care sa-ti asigure batul, si daca folosesti asa ceva pierzi timp la intepare
daca vrei sa fii superprompt si sa nu-ti ia pestele nici pic de fir, nu folosi baitrunnerul, foloseste suporti "liberi" dar poti sa fii sigur ca o sa pierzi ceva lansete in timp
anul trecut unui prieten i-a luat crapul doua bete
odata de fata cu mine, am tras barca mea langa barca lui si stateam de vorba, eu tineam barca in curent din motor :)
cu toate astea, crapul cel "sperios " i-a luat o lanseta intr-o secunda, a plecat ca racheta de pe suport direct la fund
asta apropos de cat de sperios e crapul
ma leg de pomi sau ma ancorez si pescuiesc preponderent sub barca
prima iesire o fac acum joi/vineri
revenind la echipament, lansetele pe care le ai sunt foarte bune pentru crap din barca, varf foarte senzitiv si rezerva de putere
eu nu pot sa sufar betele din 2 bucati in barca, ca atare in barca folosesc telescopicele
atentie nu orice bat puternic e bun de crap la dunare din barca, parerea mea este ca din barca trebuie obligatoriu un varf fin, de multe ori iti "suge" mamaliga destul de fin, daca ai varful tare la revedere
iti trebuie bat puternic, varf fin si fir gros ca sa-l salti repede din butuci
parerea mea este sa uiti de bblrc, nu se justifica la ce facem noi
tarnosit toate sculele prin barca, praf, le zgarii, le izbesti, le strangi manunchi si le transporti aiurea
orice okuma mai robusta iti face fata cu brio, de ce sa dai dublu
cand o sa-ti sparga tie prima data vreun peste o okuma buna, sa-mi spui si mie
ref. la baitrunner, eu il folosesc
lansetele le tin pe un suport pe spatele barcii care imi permite sa intep relativ usor, insa evident ca nu asigura betele, asa ca baitrunnerul este esential
am vazut ca in general pescarii de crap la butuci nu vor sa auda de baitrunner, insa atunci iti rebuie suport care sa-ti asigure batul, si daca folosesti asa ceva pierzi timp la intepare
daca vrei sa fii superprompt si sa nu-ti ia pestele nici pic de fir, nu folosi baitrunnerul, foloseste suporti "liberi" dar poti sa fii sigur ca o sa pierzi ceva lansete in timp
anul trecut unui prieten i-a luat crapul doua bete
odata de fata cu mine, am tras barca mea langa barca lui si stateam de vorba, eu tineam barca in curent din motor :)
cu toate astea, crapul cel "sperios " i-a luat o lanseta intr-o secunda, a plecat ca racheta de pe suport direct la fund
asta apropos de cat de sperios e crapul
- George Iorga
- maniac
Si de pe mal ,uneori e bine sa ai baitrunner (e mai comod decat sa tot umbli la frana de lupta) ! Eu mai plec de langa lansete sa prind obleti ,si chiar daca le "priponesc" le pun pe baitrunner cu frana ceva mai stransa ! Cine pescuieste chiar in butuci ,de genul "Hit and Hold" chiar nu are nevoie de baitrunner, ca e faliment curat ! 
P.S. Anul trecut am dat cu LongBow 65 si cu mana pe inima va zic ca sunt super mulinete ptr.Dunare ! Au ele o frana mai slaba fata de Powerliner dar sunt extrem de solide ! Le-am dat anul asta (unui frate ) si sunt puse pe bete de 2.70 (eu le-am avut pe bete de 3.00) si se brodesc destul de bine ,cu toate ca LongBow 65 are 780 gr !

P.S. Anul trecut am dat cu LongBow 65 si cu mana pe inima va zic ca sunt super mulinete ptr.Dunare ! Au ele o frana mai slaba fata de Powerliner dar sunt extrem de solide ! Le-am dat anul asta (unui frate ) si sunt puse pe bete de 2.70 (eu le-am avut pe bete de 3.00) si se brodesc destul de bine ,cu toate ca LongBow 65 are 780 gr !
Ultima oară modificat 27 Mai 2008 14:19 de către George Iorga, modificat 1 dată în total.
Varga sa fi fost din fier... ce brand aveam !!!
De acord cu nea George...la fel am spus si eu! Daca e sa le folosesti si de pe mal, ok, ia cu bait runner, daca nu, stai cuminte! De "priponit"...ar cam trebui sa le priponeshti ! Prietenii stiu de ce !!iorga george scrie:Si de pe mal ,uneori e bine sa ai baitrunner (e mai comod decat sa tot umbli la frana de lupta) ! Eu mai plec de langa lansete sa prind obleti ,si chiar daca le "priponesc" le pun pe baitrunner cu frana ceva mai stransa ! Cine pescuieste chiar in butuci ,de genul "Hit and Hold" chiar nu are nevoie de baitrunner, ca e faliment curat !

Daca peşte nu e, nimic nu e !!! :))
eu cand stau langa bete in barca, baitrunner-ul ma asigura ca nu-mi zoara lanseta si da si alarma cand trage, mai ales cand motai la umbra dupa 72 de beri reci :)
garantez ca nu ia 1 m de fir inainte sa intep
oricum, la 6-7 m adancime, chiar fara baitrunner crapul are o libertate de miscare de cativa m
ganditi-va la un pendul, cat poate oscila la o lungime de 6-7 m....
garantez ca nu ia 1 m de fir inainte sa intep
oricum, la 6-7 m adancime, chiar fara baitrunner crapul are o libertate de miscare de cativa m
ganditi-va la un pendul, cat poate oscila la o lungime de 6-7 m....
Se pare ca pe unde am cautat eu informatii despre Powerline erau niste tipi care postasera dupa ce consumasera si ei 72 de beri reci!!!! Asta o fi motivul de era mai grea 865-ul.
Anul asta nu ma leg de copaci caci am si ancora. Incerc sa construiesc in spatele barcii niste suporti astfel incat baitrunner-ul este obligatoriu.
Interesanta Okuma Synex. Si este si buna la pret.
Anul asta nu ma leg de copaci caci am si ancora. Incerc sa construiesc in spatele barcii niste suporti astfel incat baitrunner-ul este obligatoriu.
Interesanta Okuma Synex. Si este si buna la pret.