Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
Dan Cristian
- veteran
-
Dan Cristian scrie:
Intr-adevar 0,80 este un fir mult prea gros parerea mea, dar acum depinde de optiunea fiecaruia si zona in care pescuieste (cioate, scoici, pestele vizat). Eu zic ca un fir de calitate, de 0,45 mm, este mai mult decat necesar (este si rezistent si nici nu exagerezi cu diametrul).
Domnul Tudor, are el locurile lui, cu somni uriasi

.
Stiu de locul respectiv si am auzit ce potential ascunde, in materie de capturi

. Dupa cum am spus, depinde de locul in care iti desfasori partida de pescuit (te adaptezi la necesitatile impuse de loc, asta in cazul in care vrei sa faci fata luptei cu un peste capital).
-
marian_popescu
- veteran
baietii cred ca se refera la echipament de pescuit la crap cand spun de fir de maxim 0,45....or cred ca dvs vorbiti de scule exclusiv pentru exemplare capitale de somn
-
totis
- junior member
-
@marian_....
la somn nu ai nevoie de asemenea fire ptr ca nu-l pescuiesti in agatatura(ci pe gropi), iar dupa ce l-ai intepat nu pleaca ca disperatul in agatatura, cum face crapul, ci incearca sa stea pe fund, in groapa, asa ca daca ai rabdare cu un 35 de calitate scoti somn de 50 kg linistit(asta dupa ce te plimba frumusel 35-50 min pe dunare)
... la capitolul "mulinete ptr dunare", uitati de PL. daca vreti neaparat okuma, luati LB-ul. este mult peste PL, pentru pescuitul la dunare, dar si astea sunt o investitie ptr 2, maxim 3 ani(asta l o partida/saptamina).
daca pescuiti in ritmul de mai sus, faceti investitia de prima data si luati-va mul de calitate, adica corp metalic, frina waterproof si o sa iesiti mai ieftin in final.
Octavian Urdea
ASOCIATIA PESCARII GIURGIUVENI
-
Dan Cristian
- veteran
-
Conteaza destul de mult si modul in care intrebuintezi echipamentul si grija fata de el (mai ales la mulinete).
-
tudorgabriel
- veteran
@totis
La Scurta,locul de care spuneam, este padure de copaci pe fundul Dunarii,deci 0.35 este subtire,chiar daca nu sunt agatatori si dai in groapa trebuie sa arunci plumbul la pragul al doilea,asta inseamna un plumb mai greu deci si un fir mai gros,eu pescuiesc de pe mal la somn cu 0.60 mm si plumb de 250 gr,mai mult,din barca este si mai greu cand stai in ancora si ai un peste mare,daca nu ai fir sa-l fortezi trebuie sa dai drumul la barca si este greu ptr.ca ai mai multe lansete,eu chiar vreau sa-mi pun textil de 0.60 mm anul asta pe multiplicatoare,astfel pot sa-l strunesc cu forta mai mare.
Apropos totis,ai avut vreodata in lanseta un somn de 30 kg

-
totis
- junior member
-
@tudorgabriel
record personal 42,4(0,36 cortest) kg si ajutor la scoterea unuia de 51kg(0,40 erson taifun).
-nu am inteles din discutie ca pescuiesti de la mal si trebuie sa arunci plumbi grei, din cauza asta am spus de 0,35.
-da, cind ai un peste mare in lanseta trebuie sa scoti ancora.
Octavian Urdea
-
tudorgabriel
- veteran
@totis
Ok

pe ce apa ai avut pestii astia

-
totis
- junior member
-
@tudorgabriel
Pe Dunare in zona Giurgiu.
...daca ''vrei si tu'' da un semn. stiu ceva locuri...

Octavian Urdea
-
tudorgabriel
- veteran
Salut totis,as vrea dar este cam departe

ce fel arata zona in care pescuiesti
Maine plec si eu la pescuit dar sunt cam trist,Dunarea are la Galati un afluent,Siretul,care este in amonte de toate locurile bune de pescuit si din cauza ploilor vine tulbure ca braga si strica toata zona,dar vom vedea
Fir intins

-
totis
- junior member
-
@tudorgabriel
nu-ti pot descrie zona, deoarece este destul ''de mare''. functie de cote si experienta anilor trecuti, intre km 450 si 530.
Octavian Urdea