Mulineta de 600 RON

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Adrian B
member

Mesaj de Adrian B » 24 Iun 2008 21:50

@ Campu San

Salut,
-bblc-ul nu are 790 g (stiu, pe site-ul oficial gasesti 790g pt bblc) ci are 830g! Cu vreo 500-600 m de fir ajungi la 850g. Probabil este buna pt pescarii de competitie, ei pot dezvolta de ce anume.
-modelul XTA de la Shimano are intr-adevar 770g. e o mulineta ok, insa nu suficient de usoara incat sa treaca (macar prin greutatea redusa) in fata bblc-ului, aceasta avand avantajul baitruner-ului pe mulineta.
-daiwa tournament 4500 entoh, este intr-adevar usoara - discutabila conicitatea inversa a tamburului (din spusele unora nu e avantajoasa pt distanta) si nu are baitrunner. (strangerea tamburului de pe pozitia "liber" inseamna sa invarti de vreo 3 ori)
-shimano ultegra xtb cred ca e alegerea cea mai buna daca iti dorest o mulineta usoara si de calitate. Are sistemul baitruner pe tambur, care se strange la un sfert de tura, tamburul este mai mic in diametru decat bblc insa de aceeasi lungime ( din poza de pe net crede-ma ca nu-ti poti da exact seama de diametrul acesteia, dar crede-ma ca e rezonabil de mare - daca ai fi din Bucuresti, ti-as fi aratat acest model) si e usoara, are 570g. Daca folosesti un fir cu diametru de 0,28 in opinia mea arunci cel putin la fel de mult in comparatie cu un bblc echipat cu fir de 0,33. Ca sa nu mai vorbim de diametrul tamburului, grosimea firului, inelul de plecare 40/50 si pozitionarea acestuia (aproape de mulineta sau aproape de spigot).
uite un link:
http://www.youtube.com/watch?v=3gtlw2j4Jd4

TinuP
junior member

Mesaj de TinuP » 26 Iun 2008 17:03

Incearca un Fox Stratos FS10000. E o mulienta "micuta" in sensul ca are un corp destul de mic pt o mulienta de crap e super fina si f fiabila.
Ca si capacitate: 0.3mm- 548m ceea ce e mai mult decit suficient. Eu am aceste mulinete de 2 ani si sunt foarte multumit de ele.

Fir intins!
Tinu
Mintea e ca o parasuta, functioneaza mai bine daca e deschisa...

Compu San
junior member

Mesaj de Compu San » 26 Iun 2008 17:47

Pt TinuP

Am vazut mulinetele de la Fox.Doua intrebari
1.Nu este deranjant manerul dublu
2.La cate partide le-ati folosit in cei doi ani?
Love fishing

TinuP
junior member

Mesaj de TinuP » 27 Iun 2008 16:16

Da e putin deranjat pentru ca manivela chair daca e dubla e mai scurta in raza decit una simpla... oricum e o chestiune de obisnuinta cred ...iar in momentul unui combat ideea nu e sa aduci pestele repede repede la mal ...:P.
Pe mine, sincer, nu ma deranjeaza bratul dublu si nicioadata nu mi-a pus probleme... dar unii dintre prietenii mei nu si-au cumparat aceasta mulineta tocmai din cauza bratului :).

Am facut cam 15 iesiri ( cam 5 sesiuni de 48h restul de 12h).

Decizia iti apartine :D
Mintea e ca o parasuta, functioneaza mai bine daca e deschisa...

jacks
junior member

Mesaj de jacks » 07 Iul 2008 18:45

Apropo de Fox, eu am vazut ca au si manere normale de rezerva dar nu stiu care model este . cert e ca sunt extraordinar de silentioase si fiabile

Scrie răspuns