Crap 4Ever 2004- Peris 10-12 Septembrie 2004- Bazinul mic

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns

Care varianta?

3 milioane, fara premii
19
59%
6 milioane, cu premii
13
41%

Voturi totale: 32

coco senzor
new member

Mesaj de coco senzor » 29 Iul 2004 23:19

Multe salutari si multe aprecieri celor implicati in organizarea acestui concurs.
Eu personal imi doresc sa dea toata lumea cu "babaroase, momitoare, bombe, forface cu 3 ace, ..." Sa ii descalifice sau sa prinda cu ce dau.

REGULAMENTUL E REGULAMENT !!!

NU iti convine, NU participa !!

Cu toatea astea, ar trebui organizat un concurs cu o taxa de participare mai mica, cu participanti mai multi si cu premii mai mari (mai multi participanti = mai multi bani adunati = premii mai mari)

Pana una alta FIR INTINS LA PERIS !!

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 30 Iul 2004 08:20

@Tarantula a spus "nu ai de unde sa ma cunosti.... nici eu nu va cunosc (decat c e am citit pe sitele vostru), dar ma enervati cand va aud cu toate prostiile copiate de afara... "

Care ar fi dupa tine metodele eficiente si originale romanesti de pescuit la crap pe care ar trebui sa le promovam?Eu stiu....... poate ne convingi sa renuntam si la calculatoare, internet, aer conditionat, etc.Exista abac, gazeta de perete, evantai.......

Sigur ca ar fi "ideal pentru ROMANIA TREAZA" sa organizam in fiecare weekend un concurs de 3 zile la Peris cu taxa de 1 milion,premii de 1 miliard, numai viermus si mamaliga, minim doua 2 ace, lungime maxima a lansetei 2,40m.
Va promit ca vom organiza cat de curand acest concurs cu conditia sa ne ajutati sa-l cooptam in asociatie pe Abramovici.

In mesajul anterior am precizat ca nu este nevoie sa aveti rod pod.Cat despre spray, gasesti in orice farmacie OXYMED.Este ieftin, bun si de folos la casa oricui.
Cat despre mamaliga ....consider ca Vlad Pavlovici a raspuns.
Ultima oară modificat 30 Iul 2004 08:40 de către Dan Cotelici, modificat de 2 ori în total.
Second BEST is FIRST loser

sss_snake00
junior member

Mesaj de sss_snake00 » 30 Iul 2004 08:22

Val, iti multumesc pentru ultimul raspuns.
Vreau numai sa-ti semnalez vreo doua inconsecvente din mai multe interventii ale tale pe site:

1. (Joi 07 29, 2004 3:54 pm): “Asta cu hair – rigul nu este un moft asa cum bunaora crezi tu”, iar apoi “Si sub cuvint de onoare nu ma refer la tine sau la alt participant la aceasta discutie”

Nu-mi dau seama de unde ai tras concluzia ca pentru mine hair-rig-ul este un moft? Daca aveai rabdare sa citesti ce am zis mai devreme, vedeai ca eu chiar folosesc hair-rig-ul – deci nu-l consider moft – si ti-am oferit chiar si un pont (ca si matale, poate, te duci in Delta sau pe Dunare si pescuiesti cu mamaliga)

2. Titlul subiectului: hair rig – obligatoriu; Trimis Mar 07 27, 2004 5:02 pm “Metoda este un soi de protectie a patronilor de balti .”, iar apoi (Joi 07 29, 2004 3:54 pm) “- daca dai cu hair-rig nu protejezi patronul si nici crapul - ca pestele tot o gaura in buza isi face”.

Se bat cap in cap afirmatiile tale, chiar asa sincere si pe cuvant de onoare.

Buna lectia de “cultura generala” crapista. Dar “inventia” lui Kevin Maddocks si Len Middleton nu a aparut ca sa protejeze crapii sau patronii, ci pentru ca se observase ca pestii devenisera reticenti in a manca pasta; descoperind, intre timp, boilies (o PASTA devenita tare prin fierbere), nu l-au mai putut pune PE carlig si au fost nevoiti sa gaseasca o metoda ca sa il aseze LANGA carlig – pe nou descoperitul HAIR.
Deci, las-o balta cu protectia pestelui...
Si ca sa vezi ca nu din considerente etice au nascocit hair-ul -, ei scoteau maneta mulinetei, ca sa nu poata “intepa” prea grabit, lasand crapul “sa ia” fir (pana montau ei maneta la locul ei) – ajungand, astfel, boilesul in dintii faringieni...
Sper ca aceste doua argumente iti sunt suficiente pentru a intelege ca nu pentru protetia pestelui a fost inventat, ci pentru a prinde mai mult crap, si poate te prinzi ca eu am intrebat daca exista prevederea clara in regulament privind hair-rigul sau se poate da cu paste pe carlig. Ca pana si matale zici:”s-a dovedit de-a lungul timpului o solutie mult mai buna pentru prinderea crapului”, deci, din nou iti zic: las-o balta cu etica si cu “evolutia” si superioritatea asta de doi franci sau lire, ca sa ramanem in Anglia, ca nu-i totul asa frumos cum pare!

Si eu, domnule senzor, cred ca regulamentul TREBUIE respectat.

Treceti in regulament spray, sau spuneti “mijloace pentru dezinfectarea ranilor”?

Multumesc lui Vlad Pavlovici (alo, domnii umflati si superiori, care ma faceti cratitar, luati exemplu cum trebuie raspuns la o intrebare!!!), care nu o spune (sa nu pateasca vreo rusine de la careva), dar da de inteles ca TREBUIE sa specificati in regulament ce si cum; iar daca unul intreaba INAINTE de aparitia acestuia ceva, nu trebuie facut manelist!

Si as vrea sa-l mai rog pe Vlad sa-mi spuna daca cumva gresesc in fragmentul de istorie a boilesurilor si a hair-rigului.

Chiar daca nu am Mercedes.

Trollul
snake

sanjuro
new member

Mesaj de sanjuro » 30 Iul 2004 08:57

Coco,

Pentru concursul de la Peris exista o limita de locuri: 25. Este imposibil sa participe mai multe echipe, pentru ca marimea bazinului nu permite acest lucru. Pana la amenajarea portiunii din coada lacului, nu se putea desfasura concursuri cu mai mult de 20 de echipe...
Deocamdata inca nu avem un sponsor pentru acest concurs, iar premiile vor fi asigurate din taxa de participare. Socoteala este destul de simpla:
taxa de participare = taxa Albastroiu + fond de premiere + fond de protocol. Sunt sanse sa gasim sponsor(i), iar in acest caz fondul de premiere va creste corespunzator, indiferent de taxa de participare. Daca vom avea un sponsor generos, am decis sa organizam concursul fara taxa, si numai pe baza de invitatii, asa cum a fost concursul "Pescari 4Ever" ce s-a disputat pe 10 iulie la Sarulesti, unde sponsorul principal a fost DASIMPEX. Au concurat atunci pescari din Bucuresti, Pitesti, Piatra Neamt, pentru ca sansa de a pescui la Sarulesti in sectorul rezervat competitiilor nu este chiar la indemana oricui...
Regulamentul concursului de crap de la Peris va avea drept model regulamentul FIPS, armonizat cu posibilitatile categoriei de pescari careia ne adresam. Va exista o fexibilitate, desigur, dar si puncte in regulament care deja au fost agreate intre membrii asociatiei si patronul baltii, si care nu vor putea fi modificate, puncte pe care le-am enumerat deja intr-un mesaj anterior.
In functie de optiunile pescarilor crapisti de pe acest forum, vom definitiva regulamentul care va fi publicat in timp util. Chiar daca va parea stufos la prima vedere, vom incerca sa acoperim tot ce se poate intampla intr-un concurs de acest gen, pentru a evita ambiguitatile.
Asa ca cum spuneai Coco, cine nu-l agreaza, evident nu participa.
In acest moment sunt cam 17-18 locuri disponibile, (deja avem echipe inscrise indiferent de taxa). Probabil ca de la jumatatea lunii august vom da "liber" la inscrieri. Perioada aleasa pentru concurs: 10-12 septembrie, coincide cu perioada in care de regula crapul are activitate maxima.
Rezumand: este o sansa deosebita ca un pescar de crap sa poata pescui pe un luciu de apa ce adaposteste crapi "adevarati", (in care accesul este limitat!), cu o taxa modica, si in regim de competitie. Plus accesul la premii. Iar atmosfera cu siguranta va fi pe placul tuturor. Cine a mai participat la concursurile organizate de noi, poate confirma...

Al. Trentea

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 30 Iul 2004 09:00

@ Snake
Nu stiu de ce te faci ca nu intelegi - protectia patronilor si a pestilor - era o fraza care trebuia sa-ti sugereze ideea expusa . Folosirea hair - rigului in mod frecvent = cultura pescareasca sarita de genunchiul broastei = siguranta manipularii mai corecte a crapului = protectia patronului si a pestelui . Asta era contextul si vad ca-l ocolesti ! In rest nu intru in polemica - pentru ca o tii ca orbul de gard - si de fapt nu intelege nimeni ce te nemultumeste .

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 30 Iul 2004 09:14

Mai fratilor (Snake included),

Cu permisiunea amicilor de la Divertis, cred ca reprezentativ este indemnul (extrem de mobilizator):
Cetateni, ganditi!

1. Nenea Snake, ca-ti plac citatele, intrebarea initiala a fost:
sss_snake00 scrie:...nu este voie sa pescuim cu mamaliga, cu babaros, cu cocolos??? :cry:
Daca te exprimai explicit, facand referire la pasta, in mod sigur primeai alte raspunsuri.

Poti sa aderi la IGFA, care considera pescuitul cu fir de par ilegal, sa-ti infiintezi o asociatie si sa organizezi partide de pescuit in conformitate cu regulamentele IGFA.

2. Toate reglementarile astea ce-i sperie pe unii si nu sunt intelese de altii au o logica si au aparut in primul rand deoarece pentru tarile respective ecologia nu este doar un alt capitol bifat la nu stiu ce aderare. Ecologia inseamna, printre altele, respect si responsabilitate. Observam lesne ca, nu se accepta capturi sub 1-2 kg, pentru a nu distruge puietul. Firul de par permite mai multa selectivitate, deci sansele ca un pestisor de cateva sute de grame sa fie ranit si ulterior atacat de ceilalti se diminueaza. Salteaua de primire (care, asa cum spune Iliuta, nu trebuie sa fie de milioane, e suficient si un burete gros acoperit cu un material care retine absoarbe apa) protejeaza pestele atunci cand este manevrat sa i se scoata carligul sau sa fie scos din minciog (daca ar fi tinut pe pamant, duritatea acestuia, pietre, crengi, etc l-ar rani, i-ar zbura solzii, etc.). In acelasi timp, turnatul apei peste peste in timpul in care este manevrat pe saltea are rolul de a-i mentine mucusul si de a nu il supraincalzi. Asa cum multi dintre noi au remarcat (sper!), atat pe dorsala cat si pe anala, crapul are niste "tepi zimtati", cu rol protector. Daca ochiurile plasei minciogului sau juvelnicului sunt mari, cresc considerabil sansele ca acesti tepi sa se incurce in plasa si sa fie necesara taierea sau ruperea lor sau cresterea considerabila a timpului in care crapul este tinut pe mal (in cazul in care dorim totusi sa nu-l ranim si sa descurcam plasa). Din acest considerent ochiurile plaselor trebuiesc sa fie cat mai mici. Conform aceleiasi logici, minciogul trebuie sa fie cu margini de plastic sau alt material moale, nu metalic. Dezinfectantul este necesar pentru a reduce riscul infectiilor. Asa cum spunea Danko, se gasesc destule la preturi mai mult decat accesibile. In ceea ce priveste nadele si momelile, selectia lor riguroasa are rolul de a proteja mediul, adica apa in care se desfasoara partida de pescuit (concursul in cazul nostru). Ganditi-va ca, la un concurs, cantitatea de nada aruncata in apa este de obicei considerabila. Mai ales pe timpul verii, dar nu obligatoriu, aceasta va oxida & fermenta in scurt timp, proces care va afecta calitatea apei (lipsa oxigenului) si implicit fiintele din apa (vertebrate sau nu). Momelile animale nu sunt acceptate la concursurile de crap tot pentru a proteja puietul. In general, toate aceste reglementari nu sunt facute de maniaco-depresivi care se plictisesc pe acasa ci de oameni constienti de responsabilitatea pe care o au fata de mediul in care traiesc. Stiu ca pare absurd pentru noi, dar in Anglia, de exemplu, 90% din pescarii de crap renunta la monturi eficiente doar pentru a nu rani pestele. La ora actuala sunt dezbateri aprinse asupra carligelor gen fox seria 5, datorita ranilor pe care le provoaca asupra pestilor mici.

Acum incepeti sa intelegeti postul meu initial de la "prezent si viitor"?

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 30 Iul 2004 09:20

@snake:

Ref. istoricul firului de par, ar fi corect daca nu ai extrage doar ceea ce te avantajeaza. Inainte de boilies au fost la moda niste prajiturici, dintr-o coca asemanatoare cozonacului (unii le folosesc si acum). Chestia cu scosul manivelei oamenii o explica cat se poate de clar: initial, pe parcursul testelor, lungimea firului era intre 10 si 20 cm. Datorita comportamentului crapului la hranire, cand aspira si scuipa hrana de cateva ori si datorita lungimii firului, acul nu avea timp sa ajunga in gura crapului pentru a-l intepa. Scoteau manivela pentru a avea timpul necesar. Relevant este faptul ca, la momentul testelor si al aparitiei boilies-urilor asa cum le stim azi, baietii aia respectau legile.

tarantula
new member

Mesaj de tarantula » 30 Iul 2004 09:25

Danko scrie:@Tarantula a spus "nu ai de unde sa ma cunosti.... nici eu nu va cunosc (decat c e am citit pe sitele vostru), dar ma enervati cand va aud cu toate prostiile copiate de afara... "

Care ar fi dupa tine metodele eficiente si originale romanesti de pescuit la crap pe care ar trebui sa le promovam?Eu stiu....... poate ne convingi sa renuntam si la calculatoare, internet, aer conditionat, etc.Exista abac, gazeta de perete, evantai.......

Sigur ca ar fi "ideal pentru ROMANIA TREAZA" sa organizam in fiecare weekend un concurs de 3 zile la Peris cu taxa de 1 milion,premii de 1 miliard, numai viermus si mamaliga, minim doua 2 ace, lungime maxima a lansetei 2,40m.
Va promit ca vom organiza cat de curand acest concurs cu conditia sa ne ajutati sa-l cooptam in asociatie pe Abramovici.

In mesajul anterior am precizat ca nu este nevoie sa aveti rod pod.Cat despre spray, gasesti in orice farmacie OXYMED.Este ieftin, bun si de folos la casa oricui.
Cat despre mamaliga ....consider ca Vlad Pavlovici a raspuns.
Ce pot sa mai zic, multumesc pentru raspunsuri, dar, exista un dar. A intrebat cineva de viermi, de scule de 2.40m, de concursuri cu taxa de 1 milion si premii de 1 miliard? Eu am semnalat niste probleme reale (taxa cat sau dublu salariu mediu pe economie, boilies care costa cam multisor pentru pescarul de rand, spray-uri, adica mofturi, fitze)... tu in schimb, no ofence, dar cam bati campii.

De cooptat in asociatie... treaba vostra aduceti pe cine vreti sau pe cine vrea...

Oricum, se pare ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda... Nu ma pot compara cu elita pescarilor de la noi.... Daca stau sa ma gandesc mai bine, macar Sanjuro ma provoca la un duel cu o varga de 5 m...

Tarantula

sss_snake00
junior member

Mesaj de sss_snake00 » 30 Iul 2004 09:27

@ val

Eu iti multumeam pentru mesaj.

Si dezvoltam un pic povestea ta despre hair - dar vad ca nici asta nu e voie. Bun, n-o sa se mai repete.
Ecuatia ta - tocmai asta iti explicam - nu sta in picioare, pentru ca si "unul ca mine", care foloseste hair si cred ca a dovedit ca are o cultura crapista "sarita de genunchiul broastei" poate intreba de pasta pusa direct pe carlig, chiar daca manevreaza corect un crap.
Este si asta un subiect de discutie, crapul poate fi ranit nu numai cand folosesti carlig cu pasta pe el, poate fi ranit si cand folosesti un hair-rig, iar tu stii foarte bine treaba asta. Chiar daca nu ii ranesti gura, linia neprotejata de un tub de silicon se poate freca de flancul crapului si chiar smulge solzi! Iar gura poate fi ranita de orice montura, de orice carlig, in orice situatie. Daca pleci cu asta in cap, nu mai pescuieste nimeni! Pentru ca in Anglia, de pilda, sunt ape unde se interzice carligul long shank, care "coase" gura pestelui (are o anumita actiune ajuns in gura pestelui, putand intepa repetat)
Divaghez.

N-am nici o nemultumire, ma tin si eu de gard...

Daca deranjez, sa-mi spuna webmasterul ca nu discut despre pescuitul la crap (.ro) si sa-mi interzica accesul!
snake

sss_snake00
junior member

Mesaj de sss_snake00 » 30 Iul 2004 09:36

CORECT, PATABUM!!!

Nici nu am spus altceva!

Cred insa ca daca pescuiesti cu un singur carlig fie invelit in pasta, fie cu hair, oricum respecti legea!!!

Aici vorbim de regulament!

Dar treaba s-a lamurit: e obligatoriu sa pescuiesti cu hair!

N-am extras DOAR ce-mi convine, nu vad de ce nu mi-ar conveni treaba cu cozonacul? N-am stiut! Am sa incerc si eu sa fac bilute de cozonac, la cuptor, buna idee, mersi!

Fara carbid, cu praf de copt!

Sper sa apreciezi corect: randul de mai sus era pentru descretirea... incretitilor.

snake
snake

Scrie răspuns