Braconajul, acum sau niciodata
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Dan Cotelici
- veteran
Vazand ca au trecut doua zile fara nici o reactie la topicul lansat de mine, am avut un sentiment de jena, gandindu-ma ca nu mi se raspunde intrucat sunt considerat daca nu diliu, cel putin deplasat.
Va multumesc pentru pozitia Dvs., care imi confirma ca, macar teoretic, n-am batut campii, dar nu asta e problema, ci cum sa progresam.
Eu voi lipsi doua saptamani pentru concediu, intre timp, nu lasati acest topic sa moara, e pacat. Poate fi un subiect de discutie si in cadrul intalnirii de la Peris.
Acum insa trebuie sa inchid, pentru ca plec cu colegii din firma la un pescuit la care speram sa prindem si ceva crap.
Fir intins!,
Marius Cocarla
Va multumesc pentru pozitia Dvs., care imi confirma ca, macar teoretic, n-am batut campii, dar nu asta e problema, ci cum sa progresam.
Eu voi lipsi doua saptamani pentru concediu, intre timp, nu lasati acest topic sa moara, e pacat. Poate fi un subiect de discutie si in cadrul intalnirii de la Peris.
Acum insa trebuie sa inchid, pentru ca plec cu colegii din firma la un pescuit la care speram sa prindem si ceva crap.
Fir intins!,
Marius Cocarla
Dane , nu sunt de acord cu tine ca membrii asociatiei nu au luptat impotriva braconajului , decit prin publicarea de poze . . Nu am facut caz dar activitatea mea in domeniul pescuitului este destul de larga , dar nu am facut-o publica, pentru ca nu are asa mare insemnatate . In calitate si de membru al Asociatiei Pescari 4 Ever , calitate de care sunt mindru si la care tin , am publicat numeroase reportaje in reviste si pe situl meu , am participat la elaborarea reglementarilor despre concesionarea in Delta Dunarii - activitate care a practic a "omorit" braconajul in zona , am purtat numeroase discutii cu cei in masura sa ia masuri impotriva braconajului , am facut multe emisiuni la TVR International in care am promovat pescuitul sportiv si respectarea apelor . Eu zic ca se poate mentiona si activitatea aceasta la realizarile asociatiei - pentru ca nu am facut-o pentru balta lui tata - ci pentru interesul nostru al tuturor .
-
- veteran
Domnule Cocirla, in acest sens se incearca ceva la scara mai larga.
deocamdata s-au gasit 8 asociatii dispuse sa se uneasca intr-o federatie.
Din pacate, legislatia cere sa se adune cel putin 10.
Cind se vor mai gasi 2 se vor depune actele pt. constituirea unei noi federatii.
E un inceput. Cind or intelege toti ca numai uniti vom putea face ceva, lucrurile se vor indrepta. Pina atunci.................
Dupa parerea mea, implicarea dv. ca reprezentant al uneia dintre cele mai mari firme de profil din tara, va atrage si alti grei, care vor avea un cuvint greu de spus.
Cu pasi marunti, dar hotariti, trebuie sa ajungem acolo unde ne dorim cu totii.
FIR INTINS.
deocamdata s-au gasit 8 asociatii dispuse sa se uneasca intr-o federatie.
Din pacate, legislatia cere sa se adune cel putin 10.
Cind se vor mai gasi 2 se vor depune actele pt. constituirea unei noi federatii.
E un inceput. Cind or intelege toti ca numai uniti vom putea face ceva, lucrurile se vor indrepta. Pina atunci.................
Dupa parerea mea, implicarea dv. ca reprezentant al uneia dintre cele mai mari firme de profil din tara, va atrage si alti grei, care vor avea un cuvint greu de spus.
Cu pasi marunti, dar hotariti, trebuie sa ajungem acolo unde ne dorim cu totii.
FIR INTINS.
-
- new member
Carpmaster
Am senzatia ca nu am fost totusi inteles. Asteptam unificarea eforturilor producatorilor si dealerilor de echipament de pescuit. Ei sunt rotita principala in acest efort, segmentul economic. Democratia inseamna capitalism (tocmai despre care vorbeam inainte) si democratie. Democratie in care societatea civila nu are glas sa-si apere interesele nu exista insa. Federatia asta va fi vocea. Alaturi de dealeri si producatori trebuie sa vina detinatorii de balti, un element important in acest sistem pe care incercam sa-l punem la punct. Este vorba despre exercitarea unei pasiuni, un mediu sanatos (fara de care vom pescui tot printre gunoaie), ape curate, pesti multi si mari. Totul converge spre un numar mare de aderenti ai acestui sport si spre o cifra de afaceri consistenta. Noi nu avem forta pumnului, precum minerii, sa ne facem ascultati. Politicul nu are nici un fel de interes sa sprijine pescuitul sportiv, asa cum se intampla cu vanatoarea. Singura sansa este sa ne adunam puterile, sa trecem peste antipatii, prietenii si interese meschine. Este interesul nostru sa o facem cat mai repede. Nu sunt vorbe goale de Congres PCR. Asta este realitatea! :|
Ideea e ca cei care desfasoara activitati comerciale in romania cu articole de pescuit si care au un interes evident mult mai mare ca al altor pescari, nu prea fac mare lucru pt miscarea anti-devastare a apelor din Romania! Nu vreau sa fiu rautacios, dar pt concursurile mondiale de pescuit investim mii de dolari, cand banii aia, s-au macar o parte din ei ar putea fi bagati in diferite campanii pt reabilitarea apelor publice! Atata timp cat la noi in ograda e mizerie si saracie, nu vad cum ne putem uita spre concursuri occidentale?! Si mai ales ca banii bagati in apele romanesti ar putea fi considerati ca o investitie pe termen lung pt comercianti! Cu cat va fi mai mult crap (peste in general) cu atat tot mai multi pescari vor dori sa-l prinda! Eu inafara de cateva balti (pe care le numar pe degete) nu stiu unde as mai putea prinde crap in Romania(sau macar intr-o parte a ei) - vorbesc de acel carpfishing care ne intereseaza pe toti !
PS: Atunci m-as putea declara mandru sa fiu reprezentat de o echipa! Pana atunci..toate cele bune si fir intins!
PS2: Cand stau si ma gandesc daca merita sa fac eforturi sa-mi schimb sculele de pescuit cu unele ceva mai bune, si daca o sa o fac la anul poate nu o sa mai am unde sa pescuiesc ma apuca nervii! Nu ca ar disparea baltile de anul asta.. dar cei care le au mizeaza pe situatia de c...t a majoritatii apelor si cresc taxele de la an la an! Si atunci va intreb eu: De unde sa incepem fratilor ca fie bine? www.xxx.ro/crap
PS: Atunci m-as putea declara mandru sa fiu reprezentat de o echipa! Pana atunci..toate cele bune si fir intins!
PS2: Cand stau si ma gandesc daca merita sa fac eforturi sa-mi schimb sculele de pescuit cu unele ceva mai bune, si daca o sa o fac la anul poate nu o sa mai am unde sa pescuiesc ma apuca nervii! Nu ca ar disparea baltile de anul asta.. dar cei care le au mizeaza pe situatia de c...t a majoritatii apelor si cresc taxele de la an la an! Si atunci va intreb eu: De unde sa incepem fratilor ca fie bine? www.xxx.ro/crap
Ultima oară modificat 25 Sep 2012 13:11 de către caaron, modificat 1 dată în total.
Dle Cornel astept mai ales din partea d-voastra un rasp pt ca stiu ca sunteti atat un mare pescar (si banuiesc ca va intereseaza) cat si un om care se invarte destul de mult prin cercurile intime ale comerciantilor! Ma gandesc ca sunteti destul de avizat in leg cu planurile de bataie pe termen lung privind soarta apelor din Romania!
PS: Acelasi lucru e valabil si pt cei care indeplinesc cele spuse mai sus cu privire la Dl Cornel! Respect! www.xxx.ro/crap
PS: Acelasi lucru e valabil si pt cei care indeplinesc cele spuse mai sus cu privire la Dl Cornel! Respect! www.xxx.ro/crap
Ultima oară modificat 25 Sep 2012 13:11 de către caaron, modificat 1 dată în total.
-
- veteran
Domnule Caaron, eu sunt un pic mai optimist.
Ceva,ceva a inceput sa se miste. Sunt pasi marunti dar e un inceput.
Intradevar, comerciantii si patronii de balti, pina acum nu au urmarit decit latura economica.
De anul acesta insa, eu am simti o mai mare implicare a lor.
Multi posesori de bazine piscicole, au facut amenajari si au inceput sa impuna reguli(in sensul bun). Pescarii ar trebui sa raspunda printr-un comportament civilizat in spiritul ocrotirii naturii si fondului piscicol.
Trebuie sa recunoastem, ca pina la urma totul pleaca de la civilizatie.
Dupa parerea mea, asta e principala cauza care genereaza haosul si mizeria. Aici trebuie luptat. Cind se va intelege ca pescuitul este un sport,
cind ne vom respecta intre noi, multe se vor schimba.
Sa nu fiu inteles gresit. Nu apar pe nimeni nu am interese financiare. Nu detin magazine nici balti. Pur si simplu sunt un impatimit al acestui sport si
as face orice sacrificiu pentru redresarea lui.
Sperante sunt. O data ce au inceput sa se implice oameni ca Dl. Cocirla. Dl Raduta, Dl Sorin Podaru de la Aquamania e un inceput. Sunt oameni puternici care au un cuvint greu. Sunt convins ca vor mai veni si altii.( in primul rind EI trebuie sa inteleaga ca nu sunt concurenti pe piata ci parteneri de afaceri) Acestia impreuna cu noi cei multi cind vom reusi sa infiintam acea federatie vom fi puternici. Vom avea cadru legal si vom fi luati in seama. Numai asa vom progresa.
Cit despre lotul national , pina una alta reprezinta ROMANIA. Numai pt. asta si avem datoria morala sa-i sustinem.
Cu respect si sa auzim de bine.
Ceva,ceva a inceput sa se miste. Sunt pasi marunti dar e un inceput.
Intradevar, comerciantii si patronii de balti, pina acum nu au urmarit decit latura economica.
De anul acesta insa, eu am simti o mai mare implicare a lor.
Multi posesori de bazine piscicole, au facut amenajari si au inceput sa impuna reguli(in sensul bun). Pescarii ar trebui sa raspunda printr-un comportament civilizat in spiritul ocrotirii naturii si fondului piscicol.
Trebuie sa recunoastem, ca pina la urma totul pleaca de la civilizatie.
Dupa parerea mea, asta e principala cauza care genereaza haosul si mizeria. Aici trebuie luptat. Cind se va intelege ca pescuitul este un sport,
cind ne vom respecta intre noi, multe se vor schimba.
Sa nu fiu inteles gresit. Nu apar pe nimeni nu am interese financiare. Nu detin magazine nici balti. Pur si simplu sunt un impatimit al acestui sport si
as face orice sacrificiu pentru redresarea lui.
Sperante sunt. O data ce au inceput sa se implice oameni ca Dl. Cocirla. Dl Raduta, Dl Sorin Podaru de la Aquamania e un inceput. Sunt oameni puternici care au un cuvint greu. Sunt convins ca vor mai veni si altii.( in primul rind EI trebuie sa inteleaga ca nu sunt concurenti pe piata ci parteneri de afaceri) Acestia impreuna cu noi cei multi cind vom reusi sa infiintam acea federatie vom fi puternici. Vom avea cadru legal si vom fi luati in seama. Numai asa vom progresa.
Cit despre lotul national , pina una alta reprezinta ROMANIA. Numai pt. asta si avem datoria morala sa-i sustinem.
Cu respect si sa auzim de bine.
Eu nu pot spera decat ca in curand alegerea unui loc de pescuit nu va mai fi un stres pt mine si pt nimeni altcineva! Adica lucrurile vor intra pe un fagas normal, la modul ca nu va mai trebui sa merg doar pe doua-trei balti cu potential doar pt ca altele NU SUNT (nu vreu numai crapi de peste 12 kg sau sute de kg de peste la o partida, dar vreau sa stiu ca balta aceea nu e secatuita si ca imi pot permite luxul de a spera)! Mi-ar place sa existe diversitate, sa am de unde alege! Oricum , se pare ca lucrurile merg incet spre bine..eu continui sa sper, ca oricum altceva n-am ce face! Insa cum bine spune-ti si d-voastra totul pleaca de la civilizatie, iar civilizatia se cladeste in generatii! Cam prea mult as zice eu.. Toate cele bune si FIR INTINS! www.xxx.ro/crap
Ultima oară modificat 25 Sep 2012 13:12 de către caaron, modificat 1 dată în total.