Fir de 0.40 mm
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Fir de 0.40 mm
Am si eu o problema care ma sacaie foarte tare. Mi-am luat azi un fir trabuco de 0.40 si lam pus pe mulineta si dupa ce lam pus frumos a inceput firu meu sa sara de pe tambur de numa. Mentionez ca nu am umplut tamburu ca un nesuferit...ii chiar umplut corect. Nu stiu de ce sare asa...ma ajutati cu vreo explicatie ce as putea face? Inca am si mai scos vreo 20-30 m si tot sare
Lansete.....
daca am fir de 40 nu inseamna ca dau la japca si in primul rand nici nu inghit "sportu" asta 

- tudor oprescu
- Moderator
Normal ca sare. Trebuia pusa bobina intr-o galeata cu apa sau sa o tina un prieten in asa fel incat sa se invarta liber si drept fara sa faca vartejuri.
Nu stiu daca intrelegi. In orice caz firul tau este este imbarligat pentru ca l-ai pus rau pe mulineta. Pune un plumb si du-te pe un stadion si lasa-l sa se deruleze tot. Si il mulinezi din nou. Daca nu, de pe un pod, il lasi sa se deruleze pe apa si il recuprezi dupa aia.
Nu stiu daca intrelegi. In orice caz firul tau este este imbarligat pentru ca l-ai pus rau pe mulineta. Pune un plumb si du-te pe un stadion si lasa-l sa se deruleze tot. Si il mulinezi din nou. Daca nu, de pe un pod, il lasi sa se deruleze pe apa si il recuprezi dupa aia.
Fir de 0.40 mm
ii prima data cand patesc asta. eu lasam rola de fir pe jos si mulinam. bagam firul prin primu ochet de la bat si dupaia il prindeam intre degete ca sa se intinda intre inel si mulineta
- Dan Cristian
- veteran
Fir de 0.40 mm
uite cineva care stie ce vb.... 

Re: Fir de 0.40 mm
Din punctul meu de vedere ai doua variante mariflavius angling scrie:Nu stiu de ce sare asa...ma ajutati cu vreo explicatie ce as putea face? Inca am si mai scos vreo 20-30 m si tot sare
1. Firul e devina.
2. Modul in care ai incarcat tamburul.
Esti singurul care poti gandi concret, tu sti materialele care le-ai folosit si modul cum ai lucrat cu ele.
Ai mai avut tamburi incarcati cu acest fir ? dar cu alt fir ? cum i-ai incarcat cu alt fir ? cum sa comportat.....
Daca reusesti sa raspunzi la astea sigur gasesti si modul de rezolvare al situatiei ivite.
Daca poti cauta si ia un fir mai bun la un diametru mai redus.
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi