Datimi un sfat in legatura cu doua lansete
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
Datimi un sfat in legatura cu doua lansete
A-si vrea sa cumpar o lanseta si nu stiu ce sa aleg intre Harrison Torix 13' 3-1/2lb si Century FMJ 13'.
Poate sa ma ajute careva. Eu nu le-am vazut pe nici una din ele pe viu si vreau sa comand pe internet.
Poate sa ma ajute careva. Eu nu le-am vazut pe nici una din ele pe viu si vreau sa comand pe internet.
Sunt prea sarac sa-mi iau ceva ieftin.
Salut,
In primul rand cele doua nu fac parte din aceeasi categorie/clasa.
FMJ-ul e mai ales un instrument de casting, proiectata pt anumite conditii de pescuit, iar Torrix-ul e intr-adevar rapida dar mai prietenoasa atat in aruncare cat si in dril. Acuma depinde ce vrei.
Iti recomand urmatoarea clasificare:
Trebuchet - FMJ
Torrix - NCS
Asta daca ne referim exclusiv la Harrison si Century.
In primul rand cele doua nu fac parte din aceeasi categorie/clasa.
FMJ-ul e mai ales un instrument de casting, proiectata pt anumite conditii de pescuit, iar Torrix-ul e intr-adevar rapida dar mai prietenoasa atat in aruncare cat si in dril. Acuma depinde ce vrei.
Iti recomand urmatoarea clasificare:
Trebuchet - FMJ
Torrix - NCS
Asta daca ne referim exclusiv la Harrison si Century.
Iti multumesc Adrian. Eu nu le-am vazut decat in poze, nu le-am vazut in realitate. Vreau sa fac o investitie si nu sunt hotarat. La clasificarea data de tine poti sa-mi spui mai multe? , comparandule doua cate doua si ce m-ai sfatui sa achizitionez? Eu am un V2 cu care am doua partide si imi place cum lucreaza dar asi vrea si una putin mai puternica, 3,5.
Neatza'
comparandule doua cate doua si ce m-ai sfatui sa achizitionez?
Daca ti-as spune ce sa achizitionezi ar insemna sa fiu subiectiv. Iti pot spune despre NCS ca e o lanseta excelenta. E usoara, o lucratura a blancului perfecta, o combinatie intre mai multe tipuri de carbon si are o revenire a varfului extraordinara din lanseu, ceea ce ajuta la obtinerea unei distante mari in aruncare. In dril sunt placute.
Lansetele astea costa o gramada de bani, ai tu curajul sa le cumperi fara sa le vezi inainte?
Adica ceea ce-mi place mie s-ar putea sa nu ti se potriveasca tie, sau invers. Revenind la FMJ, eu cred ca sunt putini pescari care sunt capabili sa exploateze la maxim aceasta "fiara". Cei ce reusesc insa, pot pescui si la 200 m. Daca spui ca ai deja un set de V2 cu care te intelegi bine, dar vrei ceva mai puternic si in acelasi timp mai prietenoase iti recomand sa arunci o privire la Century Focal Sistem si Free Spirit Hi-S' ive.
Despre Trebuchet nu stiu sa-ti spun nimic, n-am vazut-o niciodata dar stiu ca e in aceeasi clasa cu FMJ-ul. Torrix-ul e o lanseta pe tiparul NCS-ului si ea foarte bine lucrata si usoara, dar nu stiu cum se comporta in aruncare si in dril, insa lucrurile ar trebui sa stea bine si aici. In orice caz, firmele de care vorbim aici sunt de cea mai buna calitate, trebuie doar sa gasesti modelul care ti se potriveste.
ps. tu vrei sa cumperi doar o lanseta (una bucata) sau un set?
comparandule doua cate doua si ce m-ai sfatui sa achizitionez?
Daca ti-as spune ce sa achizitionezi ar insemna sa fiu subiectiv. Iti pot spune despre NCS ca e o lanseta excelenta. E usoara, o lucratura a blancului perfecta, o combinatie intre mai multe tipuri de carbon si are o revenire a varfului extraordinara din lanseu, ceea ce ajuta la obtinerea unei distante mari in aruncare. In dril sunt placute.
Lansetele astea costa o gramada de bani, ai tu curajul sa le cumperi fara sa le vezi inainte?

Despre Trebuchet nu stiu sa-ti spun nimic, n-am vazut-o niciodata dar stiu ca e in aceeasi clasa cu FMJ-ul. Torrix-ul e o lanseta pe tiparul NCS-ului si ea foarte bine lucrata si usoara, dar nu stiu cum se comporta in aruncare si in dril, insa lucrurile ar trebui sa stea bine si aici. In orice caz, firmele de care vorbim aici sunt de cea mai buna calitate, trebuie doar sa gasesti modelul care ti se potriveste.
ps. tu vrei sa cumperi doar o lanseta (una bucata) sau un set?
Buna. A-si cumpara una singura ,numi permit mai multe deodata. Am un singur V2 , un Maver Pawerlite care imi place cum lucreaza si un cormoran mision 1 care in comparatie cu celelalte cred cal marit. Miam luat modele diferite fiindca nu am avut ocazia sa dau efectiv cu ele,iar numai vazandule chiar si in realitate nu poti sati dai seama cum lucreaza. Anul asta asi vrea sa incerc pe lacurile de acumulare din apropierea bacaului si miasi lua o lanseta mai puternica pentru distanta sa incerc si peste patul de nada. Am citit multe dezbateri pertinente pe forum si de aceeia am si pus intrebarea. Sper sa nu apara discutii contradictorii deoarece modelele de care am intrebat sunt la firme concurente. Puteti sami dati niste sfaturi fara sa le comparati ,sami spuneti despre ele nu in calitate neaparat de comerciant ci in calitate de pescar care foloseste modelul respectiv. Vreau sami iau varfuri deoarece am observat ca sunt diferente uriase intre spre exemplu un bblc si un shimano aero xta12000. Am ajuns la concluzia ca mai bine ma chinui sa strang un ban si sami iau ceva de calitate, singurul inconvenient ar fi ca nu pot sa am tot echipamentul odata. Astept pareri.
Sunt si eu norocosul posesor al unui set de lansete de xxx ( Century ), care costa totusi o caruta de bani si nu pot decat sa-ti spun ca trebuie neaparat sa vezi sau sa tii in mana (nu mai spun sa le probezi pe balta), inainte sa-ti cumperi asa ceva. Incearca sa-ti faci un drum pana la Bucuresti si o sa gasesti cu siguranta macar unul din modelele vizate de tine. In concluzie , sfatul meu este sa nu dai banii pe ceva despre care doar ai citit sau ai vazut in poze 

despre century NCS-3.9/3.5lbs
Este o lanseta bine lucrata, foarte fina pot sa spun.
Este puternica (semi-rapida) in aruncare (si-ti trebuie ceva tehnica sa poti sa o exploatezi la adevarata ei valoare -este genul de lanseta in care trebuie sa te "infigi"putin pentru a o incarca) dar foarte placuta in dril.
Eu mi-am luat 1 acum ceva timp si de curand inca 3 bucati, mie mi-au placut.
Am ales NCS pt. ca este lanseta care iti ofera in acelasi timp: putere, placere in drill si un design de exceptie.
FMJ-urile sunt foarte dure -iar cu ciortanii de la noi......cred ca ai pierde la peshti ,,,,,, nu stiu ce sa spun....nu te sfatuiesc
FS....aici da.......nu am pus mana pe o astfel de lanseta...insa din ce am citit despre ea ...este lanseta facuta special pt. a lansa pungi solubile, saculeti etc. Cred ca este mai putin rapida, mai puternica si cred ca pt. un incepator mai buna....este mai usor de incarcat....probabil ca pierzi putin la placerea pe care o ai in dril cu un NCS......nu ma pronunt insa
Este o lanseta bine lucrata, foarte fina pot sa spun.
Este puternica (semi-rapida) in aruncare (si-ti trebuie ceva tehnica sa poti sa o exploatezi la adevarata ei valoare -este genul de lanseta in care trebuie sa te "infigi"putin pentru a o incarca) dar foarte placuta in dril.
Eu mi-am luat 1 acum ceva timp si de curand inca 3 bucati, mie mi-au placut.
Am ales NCS pt. ca este lanseta care iti ofera in acelasi timp: putere, placere in drill si un design de exceptie.
FMJ-urile sunt foarte dure -iar cu ciortanii de la noi......cred ca ai pierde la peshti ,,,,,, nu stiu ce sa spun....nu te sfatuiesc
FS....aici da.......nu am pus mana pe o astfel de lanseta...insa din ce am citit despre ea ...este lanseta facuta special pt. a lansa pungi solubile, saculeti etc. Cred ca este mai putin rapida, mai puternica si cred ca pt. un incepator mai buna....este mai usor de incarcat....probabil ca pierzi putin la placerea pe care o ai in dril cu un NCS......nu ma pronunt insa
Despre Harrison Torix poate sa-mi spuna cineva care o foloseste cum se comporta? se pot obtine distante apreciabile folosindo cu momeala? Despre Century mi-am format cat decat o parere gasind multe informatii despre ele. Asi vrea sa aflu mai multe informatii despre lansetele harrison care din ce stiu sunt tot de xxx, sa pot alege cat mai bine. Va multumesc pentru sfaturi si astept si alte pareri.
La Multi Ani! si vise placute deocamdata.
La Multi Ani! si vise placute deocamdata.