Echipe inscrise:
1. Dobrescu Florin- Virgil Paraschiv (Orange)- invitati
2. Ciprian Lungu- Constantin Nastase(Dasimpex)-invitati
3. Val Pangica Jr.- Marius Ancuta
4. Cezar Bibu- Dan Cotelici
5. Sorin Dragoi-Malin Musetescu(echipa Aventuri la Pescuit)
6. Bogdan Necula - Cornel Iacob
7. Staicu-Grigore( Constanta)
8. Iliuta Goean-Corneliu Leu
9. Nick Manoiu - Mihai Preda
10. Hamoudi Enezan-Hoinaru Valentin
11. Cornel Rosioru-Cristi Mitrea
12.Sorin Marin- Sandi Guist
13.Adrian Dulau - Florin Smeu
14.Nicolae Marcel - Tudor Bogdan
15. Pompiliu Oprea- Viorel Mircescu
16.Valentin Dumitru-Gogu Catalin
17.RIZEA VIOREL NAE DUMITRESCU
18.Zarguzon-Zarguzon
19.Echipa Dr Crap( Radu Sima -?)
20. Echipa Solomon&Son
Rugam echipele inscrise sa achite taxa de participare pana Marti 7 Septembrie.Contact:Liviu Ceausu -0744311511;Cezar Bibu-0744641005;Dan Cotelici-0744440653 sau la Ferma Peris Dl. Albastroiu.Deoarece au aparut si alte solicitari de participare cei care nu au achitat taxa pana la data mentionata se pot afla in situatia de a pierde dreptul de participare..
REGULAMENT
1. Concurs de pescuit la crap, pe echipe de cate doi pescari, (DUO)
2. Nici o pregatire a materialelor nu va putea fi efectuata inainte de semnalul de intrare a pescarilor in standurile lor. Pe perioada de pregatire, pescarii nu vor primi nici un ajutor. Momeala si tot materialul pot fi aduse pescarilor pana la primul semnal. Concurentii se vor deplasa direct la stand prin propriile mijloace.
3. Arbitrii sunt obligati sa cunoasca foarte bine regulamentul In acest sens acestia au datoria sa:
§ controleze sacul pentru crapi, si, daca este cazul, tipul de momeala si de nada;
§ controleze monturile;
§ sa nu permita intrarea persoanelor straine in standul concurentilor
§ sa atraga atentia concurentilor daca acestia se abat de la regulament
§ verifice si noteze fiecare captura si greutatea sa; La cantarirea unui peste prins de o echipa, un membru al uneia din echipe vecine de stand va valida cantarirea arbitrilor
§ la sfarsitul concursului, va continua sa vegheze asupra capturilor si va interzice accesul la locul unde se afla pestele al persoanelor neautorizate pana la trecerea echipei insarcinate cu cantarirea; el va semna, alaturi de pescarul sau, documentul care indica rezultatul cantaririi.
4. Locul , (luciul de apa), de desfasurare al competitiei va fi interzis antrenamentului cu cel putin 5 zile inainte de inceperea concursului
5. Standul va avea aprox. 8 m latime, se va trage la sorti si va ramane acelasi pe toata durata concursului;
6. Nada si momeala
Nadele si momeala vie sau moarta, icrele, produsele de origine metalica sunt interzise. Sunt permise numai: granele, boillies-urile, peletele, dar care nu vor depasi ca dimensiuni o sfera de 40 mm. Argila, bentonita si pufuletii sunt interzise. Pescuitul la swing feeder, swing-tip si quiver-tip, momitoare, este interzis
Nu este permisa nadirea cu vaporasul teleghidat sau din barca, intrand in apa sau de pe ponton, (acolo unde exista);
La sfarsitul concursului, resturile de nada nu se vor arunca in apa decat cu acordul administratorului.
7. Vor fi validati doar crapii (oglinda, comuni, golas) si cteno,(amur). Pentru a putea puncta, pestii capturati vor trebui sa aiba o greutate egala sau superioara aceleia de "1000 grame". Pestii vor fi tinuti in sacul de crap (un singur peste intr-un sac). Sacii trebuie sa fie tinuti scufundati pe toata lungimea lor, fara lest sau alte obiecte in interiorul lor; pe toata durata competitiei, si nu este admisa alta metoda de pastrare a pestelui. Concurentii sunt datori sa posede in cantitati suficiente, proprii lor saci de crapi. Concurentii care vor prezenta spre cantarire pesti mutilati sau lezati prin lipsa evidenta de solzi, nu vor puncta si vor fi expusi aplicarii de sanctiuni. In cazul in care o echipa nu mai dispune de saci, se va cere arbitrilor sa efectueze cantarirea pentru a se putea elibera sacii. In cazul prinderii de cteno, (amur), aceasta va fi anuntata imediat de concurenti arbitrului de sector, care ii va cantari si elibera
8.Competitia se va derula intr-o singura sesiune de 52 de ore; in caz de intrerupere fortata (exemplu: furtuna), concursul va fi valid daca a durat cel putin 24 de ore.
9. Lungimea lansetelor va trebui sa fie mai mica de 4 metri iar mulinetele vor fi in mod obligatoriu cu tambur fix.
Firele vor fi in mod obligatoriu tinute in zona de pescuit definita prin marcajele de margine ale standului.
Monturile se vor arunca in zona de pescuit numai cu ajutorul lansetelor destinate pescuitului.
Un singur carlig este permis la fiecare linie si pescuitul numit "la fir de par" este obligatoriu.
Este permis numai pescuitul cu un plumbaj de minim 50 grame. In caz de ruptura, tipul de montaj utilizat va trebui sa permita pestelui sa se elibereze cu usurinta de plumb.Plutele sunt interzise. In timpul lansarilor monturilor, plumbul nu va putea descrie miscari laterale fata de standul de pescuit. Miscarile plumbului vor fi obligatoriu pe directia stand/apa apa/stand.Folosirea sonarelor este interzisa. Folosirea statiilor de emisie receptie de catre concurenti este interzisa.Zona de pescuit poate fi marcata sau nu cu balize sau repere luminoase si vor putea ramane in apa pe toata durata competitiei.Aceste balize sau repere luminoase trebuie sa fie instalate exact pe linia de demarcatie a standului atat in stanga cat si in dreapta si vor fi retrase obligatoriu dupa competitie.Sacii de crap si saltele pentru peste sunt obligatorii. Marimea si calitatea acestora trebuie sa asigure securitatea pestelui.Udarea saltelelor si a sacilor de pastrare este obligatorie inainte de depozitarea pestelui pe/in acestea.Pestii cantariti vor fi repusi cu grija in apa. Corturile de pescuit vor fi montate obligatoriu doar in stand.
Intrararea in apa este permisa pana la inaltimea cizmelor ,(sub genunchi).La sfarsitul concursului, standurile vor fi lasate in stare perfecta de curatenie.Pentru scoaterea pestelui pe timp de noapte este permisa iluminarea apei numai cu ajutorul unei lampi frontale . Alte mijloace de iluminare sunt permise doar pentru iluminare discreta a interiorului cortului.Folosirea farurilor de masina sau a proiectoarelor de orice tip este interzisa.
Circulatia vehiculelor in zona standurilor este interzisa pe timpul competitiei, cu exceptia celor apartinand organizatorilor.
Captura unui peste este valabila chiar daca, in mod accidental, acesta nu a fost prins de gura.Acrosarea voluntara a pestelui, (japca) este interzisa. Numai concurentii vor putea folosi minciogurile. Concurentii vor putea sa isi monteze ce numar de lansete vor dori, dar simultan doar un numar numar de 4 lansete,/ DUO pot fi folosite la pescuit.Lansetele de rezerva se vor amplasa vertical, cu ajutorul unor suporti de lansete, iar lansetele pentru plasarea reperelor vor fi identificate, semnalizate si nu se vor afla pe rod pod-ul folosit pentru lansetele cu care se pescuieste.
10. In interiorul standului lor, pescarii se vor deplasa discret si fara zgomot. Orice actiune legata de pescuit va fi desfasurata numai in interiorul standului, (lansarea, repunerea lansetelor, nadirea si scoaterea pestelui). Ziaristii, fotografii si cameramanii au dreptul de a intra in zona de concurs numai cu acordul arbitrilor.
11. Pescarii vor astepta primul semnal pentru intrararea in standul lor, iar dupa acest semnal, vor putea incepe camparea, montarea materialelor, prepararea nadei si nadirea. Sunt prevazute 60 de minute pentru aceste pregatiri. La cel de-al doilea semnal pescarii vor putea sa inceapa pescuitul.
Este permisa nadirea cu ajutorul mainii sau cu ajutorul prastiilor elastice (de tip lansat momeala), manevrate cu ajutorul mainilor; al tuburilor de lansat boillies manevrate cu ajutorul mainilor, al polonicului cu maner si al lingurii de nadire manevrate cu ajutorul mainilor, a catapultelor cu picioare, manevrate cu mana a caror forta de propulsie este data de elastice si eventual arcuri de rapel, cu saci solubili, fire solubile, cu rachete de nadit ale caror dimensiuni nu vor depasi 50 mm in diametrul interior si 200 mm in lungime, care vor fi propulsate cu ajutorul lansetei. Intre orele 20 seara si 9 dimineata, utilizarea catapultelor si a rachetelor de nadit sunt interzise. Cel de-al treilea semnal va atentiona pescarii ca mai sunt 15 minute pana la sfarsitul concursului. Cel de-al patrulea semnal va marca sfarsitul concursului. Pe parcursul concursului, arbitrii vor sta in spatele pescarilor, fie in dreapta, fie in stanga, asa incat sa nu ii stanjeneasca pe acestia si sa le poata supraveghea capturile. Sacii de crapi vor fi plasati la vedere pentru arbitri; pestii vor fi depozitati si pastrati in acestia pana la trecerea echipei insarcinate cu cantarirea lor.
Cantarirea
12. Cantarirea se va efectua de catre minim 2 arbitri asistati de unul din vecinii de stand ai concurentilor pentru care se face cantarirea. Cantaririle vor avea loc cel putin o data la fiecare sase ore. Sacul de cantarire furnizat de organizator este obligatoriu pentru cantarirea fiecarui peste; acesta va fi udat si scurs inainte de fiecare cantarire. Sacii de cantarire vor fi de tip special pentru cantarirea crapilor, din material sintetic suplu, permeabil si ajurat.
Cantarirea se va face la toate standurile folosind acelasi cantar.
13. Indicarea greutatii va trebui sa fie vizibila in acelasi timp pentru arbitri , unul din concurentii duo-ului respective si unul din vecinii de stand. Cu exceptia arbitrilor a concurentilor respective si a unuia din vecinii de stand, nici o alta persoana nu este autorizata sa intervina, nici verbal, nici de o alta maniera, la cantarire. Greutatea citita se va inscrie in documentul prevazut in acest scop si va fi certificata prin semnatura de un arbitru, unul din concurenti si de catre vecinul de stand care a asistat la cantarire.
14. Pana la sosirea echipei de cantarirea la standul sau, concurentul va lasa sacul de crapi in apa. Pestii vor fi recuperati si plasati in sacul de cantarit, pusi pe o saltea, de catre un membru al "DUO"-ului respectiv; dupa cantarire, pestii vor fi repusi in apa. Aceasta eliberare se va face cu precautii.
15. Nu se va admite nici o reclamatie cu privire la greutate dupa cantarire, eliberarea pestelui si semnarea documentului de cantarire.
16. Clasamentul se intocmeste in functie de cantitatea de peste prinsa, dupa sistemul: 1gr. = 1 pct. In caz de egalitate, departajarea se va face dupa cel mai mare, (greu) peste.
Juriul
17. Un juriu va fi constitui pentru a se examina eventualele reclamatii si pentru a aplica sanctiunile prevazute de regulament; acest juriu va fi format la inceputul concursului
JURIUL va fi compus dupa cum urmeaza:
a. Comisarul sef;
b. Seful Comitetului de Organizare.
c. Un arbitru, altul decat cel care este implicat direct in reclamatie
18. Reclamatiile, cu exceptia acelora cu privire la clasament, se vor adresa JURIULUI, cel mai tarziu in ora urmatoare sfarsitului concursului. Reclamatiile vor putea fi formulate oral dar ele trebuie confirmate imediat in scris.
Reclamatiile in legatura cu clasamentul vor fi formulate cel tarziu dupa 30 de minute dupa anuntarea rezultatelor oficiale. Fiecare reclamatie scrisa adresata juriului va fi in mod obligatoriu insotita de o cautiune de 500.000 lei. Daca este gasita fondata de catre JURIU, cautiunea va fi returnata reclamantului
Infractiunile si avertismentele vor fi raportate JURIULUI, si numai acesta va putea pronunta o descalificare. Orice pescar sanctionat va fi imediat informat
SUNT INTERZISE:
a. Intrarea persoanelor straine in stand, cu exceptia celor autorizate: arbitrii, comisarul sef, reporteri, ziaristi,etc.;
b. Aruncarea resturilor, gunoaielor si a mucurilor de tigara pe sol, in vegetatia inconjuratoare sau in apa. Concurentii vor fi raspunzatori de eventuala izbucnire a unui incediu, si vor supora costul pagubelor provocate.
c. Aducerea de animale de companie in zona desfasurarii concursului
NOTA: orice alt element care poate afecta buna desfasurarea a concursului, va fi analizat de catre comisarul sef si organizator, care vor lua masurile necesare in functie de importanta sau gravitatea acestuia.
SANCTIUNI:
19. In functie de gravitatea abaterilor, juriul poate decide urmatoarele sanctiuni:
- suspendarea echipei pe un anumit numar de ore
- eliminarea din concurs a echipei sau a unuia dintre membrii.
- Trei incalcari ale regulamentului atrag automat eliminarea din concurs.
- Arbitrul poate decide singur daca un concurent sau o echipa incalca regulamentul concursului sau nu. In caz de litigiu cu unul dintre concurenti sau echipa, va fi anuntat comisarul sef carereuneste JURIUL care hotaraste sanctiunea ce va ramane definitiva.
A .Concurentii vor fi eliminati din concurs pentru:
1. scoaterea/aducerea de peste in stand;
2. stare avansata de ebrietate ;
3. injurii adresate concurentilor sau oficialilor ;
4. folosirea uneia sau mai multor unelte de pescuit sau carlige fata de numarul permis in prezentul regulament ;
5. intrarea in stand strain fara aprobarea arbitrului sau comisarului ;
6. folosirea momelior si/sau nadelor altele decat cele prevazute la art.6
7. folosirea sonarului sau a statiilor de emisie - receptie
B. Concurentii pot primi avertismente, suspendati temporar sau chiar eliminati din concurs in urmatoarele situatii:
1. zgomot, muzica ce deranjeaza vecini , (se permite ascultarea numai la casti) = suspendare 4 sau 8 ore, sau eliminare dupa caz;
2. lansarea in afara sectorului repartizat = prima abatere - avertisment, a doua abatere 2 ore suspendare, a treia abatere - 4 ore suspendare, a patra abatere - eliminare din concurs;
3. parasirea standului fara aprobarea arbitrului = prima abatere -avertisment, a doua abatere - 4 ore suspendare; a treia abatere- eliminare;
4. intrarea in apa mai sus de nivelul genuchiului, si in alt scop decat pentru scoaterea pestelui = suspendare sau eliminare, dupa caz;
5. accesul pe pontoane, in sectoarele in care acestea exista, in alt scop decat pentru scoaterea pestelui cu minciogul = avertisment, suspendare 4 sau 8 ore, dupa caz;
6. lipsa de respect fata de peste, natura (murdarirea malului, a apei, etc), colegi de pescuit, arbitrii = suspendare sau eliminare dupa caz;
7.Folosirea altor mijloace de iluminare decat cele permise de regulament= suspendare sau eliminare, dupa caz;
Persoanele care insotesc concurentii precum si spectatorii, vor pastra distanta regulamentara fata de standuri, in liniste. In caz contrar vor fi evacuate.
Dispozitii in caz de furtuna
20. FURTUNA INCEPE INAINTE SAU IN TIMPUL PREGATIRILOR.
Nici un concurent nu va avea voie sa se instaleze in standul sau si nici sa isi monteze materialele; un semnal va indica inceperea instalarii sau opririi pregatirilor. In situatia in care conditiile atmosferice permit, si in limita posibilitatilor de program, concursul se va putea desfasura normal sau va fi redus in durata (minim 24 de ore).
21. FURTUNA SE DECLANSEAZA IN TIMPUL CONCURSULUI
Se va opri imediat ,(semnal din partea organizatorilor) si pescarii vor fi dusi la adapost. Daca vor permite conditiile atmosferice, se va relua concursul printr-un semnal care va permite pescarilor sa isi reia locurile; un alt semnal dupa 5 minute, va autoriza inceperea pescuitului. Pentru ca un concurs sa fie validat, durata sa trebuie sa fie de cel putin 24 de ore (articolul
