LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
zoli1964
senior member

Mesaj de zoli1964 » 20 Ian 2009 09:28

parerea mea este ca la balizat ar trebui sa avem voie sa intram cu barca si nici nu mi sa parut deranjant, dar daca se hotareste ca nu se intra cu barca sunt de acord si cu chestia asta (pacat ca se ajunge la discutii din astea, daca am fi mai intelegatori si mai respectuosi uni cu altii nam discuta acuma degeaba, dar e iarna in toi deci trebuie sa ne pierdem timpul cumva).

FIR INTINS TUTUROR PE ANUL 2009 SI MULTA SANATATE. :-)

rapy
veteran

Mesaj de rapy » 20 Ian 2009 11:18

ai uitat Zoli ca esti in Romania... avem un temperament vulcanic si este imposibil sa se lase unul mai prejos decat altul.
Cum am mai spus sunt de acord cu intrarea cu barca pe balta doar in cazul balizatului, nu cu naditul sau cu plantatul. markerul e ok, dar pe timpul noptii nu te ajuta daca nu are fotocelula. de aceea e utila o baliza doar pe timpul noptii. :!:
Cosmin Nistea
Xtreme Carp Team

ochirosii
senior member

Mesaj de ochirosii » 20 Ian 2009 12:03

aici mai intervin si alte probleme intre pescari ,unii nu-si pot permite sa cumpere barci pneumatice sau teleghidate iar altii isi pot permite ,normal ca cel cu barca sa aiba din start avantaj si tot la fel de normal ca cel fara barca sa inceapa sa dea din gura cand el sta si someaza iar altu prinde ,deci intervine invidia :roll: ,personal asa gandesc,cat timp am voie cu barca pe balta o folosesc ca doar nu am investit doar ca sa o sterg de praf :!:

rapy
veteran

Mesaj de rapy » 20 Ian 2009 12:08

pai eu am barca si tot ma deranjeaza :D
Cosmin Nistea
Xtreme Carp Team

ochirosii
senior member

Mesaj de ochirosii » 20 Ian 2009 12:11

rapy scrie:pai eu am barca si tot ma deranjeaza :D
te deranjeaza alti pescari ? mda,bunul simtz ;-) ,dar asa e cand lasi X pescari pe balta ,intervin inevitabil discutii

domnul Dinu ar trebui sa puna piciorul in prag ,eu as merge pe o lista cu numai si numai rezervari si atat si din start X nr locuri pe balta ,daca printre locurile alea mai apar carasari si spinnari e clar,buzunarul conteaza

Dani Hentiu
maniac

Mesaj de Dani Hentiu » 20 Ian 2009 14:46

Plantatul acsta cu un navomodel este foarte civilizat si des utilizat inclusiv de idolii nostrii englezi pe care ii citim si care ne inspira.
Am investit intr-o barcuta teleghidata tocmai pentru a-mi spori sansele in orice conditii.
Teoretic suntem meschini. Acceptam inovatile in domeniu ( rod-pod, avertizori, sonar, ...e.t.c.) dar ne cramponam de un pescuit care permite asezarea momelii exact in locul in care dorim.
Personal, cred ca aceste metode nu ar trebui sa fie descurajate pe nici un lac, nu este absolut nimic distructiv, este civilizat( ma repet) si foarte util.
eu cred ca decat sa interzicem balizatul si plantatul, mai bine limitam locurile pe balta si interzicem muzica, scandalul s.a.m.d
><)))°>-------- Dani

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 20 Ian 2009 15:22

nu vreau sa iau o hotarare pripita asa ca mai astept putin cu verdictul.Intre timp m-am mai interesat ce se mai practica in atare situatii si am mai auzit o solutie care se practica in Ungaria.Cel putin pe malul ingradit unde sunt cabanele s-ar putea monta 8-10 balize permanente(aprox la 12o metri de mal),cei care vor rezerva loc vor putea pescui numai perpendicular pe balize(se va lua in calcul la distantarea balizelor,un stand de 20 metri,distanta intre standuri 40 metri),dar voi mai cere detalii...

zoli1964
senior member

Mesaj de zoli1964 » 20 Ian 2009 21:43

domnul Dinu ar trebui sa puna piciorul in prag ,eu as merge pe o lista cu numai si numai rezervari si atat si din start X nr locuri pe balta ,daca printre locurile alea mai apar carasari si spinnari e clar

si eu sunt perfect de acord cu cele spuse mai sus, ar trebui sa fie x locuri bine definite si atit.

MariusBarbu
member

Mesaj de MariusBarbu » 20 Ian 2009 22:41

@Dinu
Anul trecut in primavara am fost cu Vali Vesa la un antrenament pe balta inainte de concurs.Eu veneam de la Pitesti si el de la Constanta (a mai fost si Sandel Calina din Bucuresti) si am batut atata drum ca sa vad unul care a intrat cu barca si a varsat un sac de porumb deasupra locului unde pescuiam si dupa aceea a plecat intr-o plimbare pe mijlocul lacului cica in vizita pe la noi.Normal ca ne-am bagat in corturi si nu am vrut sa il cunoastem.Ce efect a avut atat porumb aruncat in apa?Respectivul nu a prins nimic, noi am mai prins cate ceva dar nu stiu cum s-a simtit pestele umflat de porumul care nu era nici macar fiert sau pregatit cumva.Au mai venit unii in dreapta mea care in afara faptului ca aveau niste senzori care nu au tacut nici o clipa la fiecare 15 min imi agatau cate o lanseta pana m-am enervat si am scos 2 din ele.
Concluziile trage-le tu.

Levi
veteran

Mesaj de Levi » 21 Ian 2009 00:49

As propune si eu standuri separate pentru cei care dau in sistem C&R...ca altfel se incurca lumea...si din experienta stiu ca, in general, cei car prind si elibereaza pestele, pot pescui mai civilizat si mai rational(mai cu viata :lol: )....da, si n-ar strica excluderea barcilor, deoarece unii chiar nu le pot folosi in limita bunului smint...iar in lunile noiembrie/februarie ar putea fi ok sa aiba voie cu barca cei care dau la rapitori.
Inca nu am resusit sa vizitez balta, dar in anul acesta sper sa apuc! Felicitari domnului Dinu ca nu a ridicat taxele ;-)
Numai fire...

Scrie răspuns