LIVADA , BIHOR

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
alex_mures
veteran

Mesaj de alex_mures » 21 Ian 2009 21:13

asa e cum zice cipri
am prins chiar de 2 ori niste ploi torentiale de era noroiul jumate de metru dar.....atentie, la 1 noaptea cand am ajuns ma astepta un tractor la pod(cine stie cunoaste) ma tras pana la lac(Nea Petre daca citesti din partea mea esti de nota 10+)
Crap Livada 10 kg
TGM Carp Team

popica
junior member

Mesaj de popica » 21 Ian 2009 21:22

"dapoi sa ne fie cu iertare" la 50ron|24ore ce ati vrea ?asfalt? sa fim realisti! 8)

adi.oprea
veteran

Mesaj de adi.oprea » 21 Ian 2009 21:24

dinu profesoru scrie:@Luci Stan
desi Alba Iulia e mare,desi te cheama ca pe mine,sper ca nu esti prieten cu cei 4 meseriasi din Alba Iulia care au fost prinsi cu mita-n sac(a se citi crapi) si au fost expulzati de pe balta iar acum au interdictie cinci ani?...sau poate da si acum ai chef de caterinca?
Sa zicem ca e mai palpitant asa,ai si pescuit si aventura off-road,cand am sa consider de cuviinta ca a sosit momentul sa investesc si in infrastructura promit ca am sa te anunt,pana atunci din pacate am alte prioritati.
........???!!!
Alba e recunoscuta ca patria hotilor de trebuie sa generalizati asa ?
Daca ati avut probleme cu o parte dintre clienti si nu i-ati identificat ati facut destul de rau !

Si daca ii aveti identificati asteptam NUME ne ajuta si pe noi si pe altii.
Poate cu unul dintre ei ajungem pe alte balti, asa ca vrem sa stim cu cine avem de'a face !
Numai bine

Daca nu dati nume considerati ca si eu pot spune ca am prins 4 hoti ieri noapte de la....prieteni cu......
Sa nu-ti fie frica de perfectiune, niciodata nu o sa o atingi

nick h.
senior member

Mesaj de nick h. » 21 Ian 2009 21:31

Din partea lui Bogdan Maxim din Satu Mare (pentru cei care il cunosc "DICA"):

"Nu ma bag niciodata dar avand in vedere ca subiectul: intratul cu barca pe Livada ma afecteaza am sa va comunic cateva randuri:

@Dinu
Parerea mea este ca nu ar trebui luata nici o hotarare in ceea ce privesc postarile anterioare. Esti administratorul lacului si nu ar trebui sa fi influentat de niste persoane care pescuiesc din ani in pasti pe Livada sau chiar deloc (stil Shubu), sau cei de genul: nu am pescuit inca pe Livada dar imi dau cu parerea.
Date mai concrete, cred ca poti afla de la paznicii care au cat de cat evidenta celor care intr-adevar au frecventat balta si care iti pot confirma ca au fost multumiti de conditiile existente.

@celor care nu-i vad rostul barcii.
Sunt unul din cei ce folosesc barca si sonarul tot timpul si am sa va spun parerea mea:
Nu este suficient sa arunci markerul intr-un loc, sa nadesti in jurul lui si sa astepti.
Pentru o identificare cat de cat a structurilor si pentru ati da seama ce ai dedesupt (mal, fund tare, scoici, unde incepe si unde se termina acestea) trebuie lucrat cu cel putin 2 markere echipate bineinteles cu fir textil, ceea ce nu prea am vazut la multi pescari, si aceasta operatiune, vorbesc de cautare, dureaza ceva timp si nici in felul acesta nu va puteti da seama, exact de ce aveti sub apa. In plus am vazut o gramada de pescari care nu sunt capabili sa caute cu markerul la o anumita distanta.
Ceea ce faceti voi, atunci cand sondati apa, este de fapt o chestiune de forma, sa nu ziceti ca nu ati udat markerul.
Intr-o jumatate de ora ati terminat sondatul, egal 0(zero).
Noroc ca are balta peste, si va multumiti cu ceea ce prindeti, dar daca ati pescui unde trebuie poate ca rezultatele ar fi altele. Cei care nu vedeti rostul sonarului si implicit al barcii, chiar si pe Livada, inseamna ca ori nu ati intrat niciodata cu sonarul ori ati intrat si nu ati inteles nimic din el.
Intrand cu barca sunt sigur, ca nu supun balta la nici o presiune, economisesc foarte mult timp, stiu exact ce am sub apa, pe cand daca as lucra cu markerul de pe mal asa cum trebui, si dupa aceea sa bombardez cu nada de 2 ori pe zi, consider ca presiunea este mult mai mare.
Impotriva celor care folosesc barca, deranjand, exista diferite metode de a-i face sa nu deranjeze: Cu binele sau alte metode ca doar nu sunteti muieri.
In situatia in care nu ar fi voie cu barca, si as fi obligat sa markez si nadesc de pe mal, credeti-ma ca pot sa-l deranjez pe cel de pe celalalt mal, oriunde ar fi pozitionat pe balta.
Totul tine de ce caracter ai.Si ganditi-va ca in momentul in care fiecare am ajunge pe balta, incepem sa scormonim cu markeru si sa bombardam balta, aceasta se transforma intr-un poligon de tragere.

@Vlad Mateianu
Tu faci parte dintre cei carora nu doar le place fenomenul, tu chiar il intelegi, si ma mir ca dupa ce ai fost o singura data pe Livada ti-ai si format o parere: Nu este necesara barca.
Identificarea structurilor pe o balta fie ea de 25, 30, 60, 100 ha se face mult mai usor, folosind barca si sonarul. Daca crezi ca Livada duce lipsa de asa ceva de inseli.
Pentru faptul ca nu sunt atat de multe, cu atat este mai importanta identificarea lor exacta.(gropi, praguri, fund tare/malos etc.)

Concluzii:

Barca= identificare exacta a structurilor, nadire exacta fara presiune asupra baltii si toate astea intr-un timp foarte scurt.

Pescuit de pe mal= identificarea inexacta a structurilor, nadire inexacta, presiune maxima asupra baltii si toate astea intr-un timp foarte lung."

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 21 Ian 2009 22:08

@adi.oprea
normal ca am nume chiar si numere de masina,Oancea Mircea(AB 05 MWM),Cozma Sebastian(AB 05 ZGO),ceilalti urmeaza,nu-i am acum acasa dar le am datele la paznici.Nu acuz in mod direct si nu generalizez termenul de hot pt. toti pescarii din Alba,nici gand,fenomenul e aprox. uniform raspandit in Romania din pacate.

shubu
member

Mesaj de shubu » 21 Ian 2009 22:09

@nick h
spune-i lu maxim ca nu are el de unde sa stie cat ma duc io la pescuit!
el cu treburile lui, eu cu ale mele!daca are nelamuriri spunei sa ma sune!
multumesc.

a.adrian
member

Mesaj de a.adrian » 21 Ian 2009 22:09

Dica este cumva pescarul alergator?
adrian
_________
cand cineva te enerveaza ai nevoie de 42 de muschi sa te incrunti,da`ai nevoie doar de 4 sa intinzi mana si sa-i f...i una .

dinu profesoru
senior member

Mesaj de dinu profesoru » 21 Ian 2009 22:17

In legatura cu drumul,se poate face transferul din sat pe balta,vor fi 2 masini de teren Toyota pentru cine vrea.

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 21 Ian 2009 22:22

udvarhely scrie: ...daca nu ar fii 400 km de la noi as-fi in fiecare sfarsit de saptamina...
Si eu la fel, daca n-ar fi 850km... :mrgreen:
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Vali Vesa
maniac

Mesaj de Vali Vesa » 21 Ian 2009 22:25

Luci_Stan scrie:mai fratilor am vazut in avp la categoria drum de acces pe balta e de 3*** :shock: si asa si e pana incepe ploaia :D
ca dupaia doamne fereste sa nu ai 4*4
Ai fost la Livada si ai ramas intepenit? Nu cred. Ori paznici, ori Dinu cu Hilux-ul te scot din fecale... Atata bun simt n-am vazut in regat...
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro

Scrie răspuns