Am deschis acest topic din considerentul de a discuta si eventual de a gasi solutii pentru taxele nesimtit de mari pe unele balti din Romania.
Si taxele din anul trecut, dar mai ales cresterea lor cu 50% pentru anul de curs ne blocheaza pe multi dintre noi sa-si permita o partida de vis pe o asemenea balta (Peris, Darvari, etc.).
In primul rand oferta unei balti C&R este o prestatie de servicii: prinzi pestele, dupa aia il eliberezi. Parerea mea este ca pentru un asemenea "lucru" ii nesimtire sa percepi o taxa de ex. de 200Ron/24h. Pe de alta parte, cred ca ii nejustificat din punct de vedere al costurilor baltii (as fi curios cum se amortizeaza crapul in contabilitatea unei balti C&R;-)). Si plata acestei taxe oricum nu iti garanteaza sa pinzi la cat te-ai asteptat(de ex. prinzi o vreme proasta...). Mai bine in locul unei partide de 5 zile, te duci in Tunisia la mare, cu avionul, ptr 7 zile, in hotel de 4 stele etc...ca, daca facem socoteala, tot acolo esti...
Pe de alta parte, de multe ori patronul unei balti este si el pescar, si chiar daca vrea sa scoata maximul din investitie, totusi ar trebui sa ia in consideratie si sa inteleaga situatia multor pescari, doritori sa aiba acces la o asemenea balta...ca noi, pescarii C&R si nu numai suntem intr-un fel o comunitate...Sunt sigur ca aceste taxe sunt stabilite si pentru sortarea clientelei...dar un pescar cu buget redus nu inseamna neaparat un braconier care fura pestele sau cineva care nu poate sa puna crapul pe saltea. Admit ca patronii baltilor au experienta mult mai mare, dar ar fi bine sa se ia in consideratie si faptul amintit mai sus.
Si subliniez, ca nu despre o actiune caritabila este vorba ci despre o taxa corecta!

Numai fire...

P.S. Cu acest prilej as dori sa-l felicit pe Dl Dinu, patronul baltii Livada de Bihor (si sunt sigur ca si pescar de treaba si cu suflet mare) ca a pastrat taxele anului trecut si pentru anul in curs