swingere

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Bogdan-Adrian
junior member

Mesaj de Bogdan-Adrian » 04 Feb 2009 15:21

A folosit cineva asa ceva?

http://www.totalfishing.ro/set-swinger- ... -4815.html

Vad ca sistemul de prindere este pe bile, dar totusi agata sau se opreste pe fir unde n-ar trebui?
Luminozitatea data de acestea este sensibil egala la toate culorile? (vad in poza ca cel verde este mai mat si parca n-ar lumina cum trebuie)

mario_kempes10
senior member

Mesaj de mario_kempes10 » 04 Feb 2009 17:15

Eu i-am avut si dupa prima partida au cazut vreo doua bilute de la sistemul de prindere a firului, asa ca am luat de la ei ledul, cablul si mufa si i-am pus la alti swingeri , pe care cred ca i-ai vazut la pag.2.
De la altii am inteles ca daca stau mult in ploaie mai si ruginesc.
Vezi ce a iesit aici :

http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtop ... c&start=10
Imagine "TAURUS CARP TEAM"

tibi micu
member

Mesaj de tibi micu » 04 Feb 2009 17:46

eu ii am si acum functioneaza perfect ...si mai mare dragul cand vezi ce discoteca fac noaptea
"TAURUS CARP TEAM"

Bogdan-Adrian
junior member

Mesaj de Bogdan-Adrian » 04 Feb 2009 17:53

Am vazut Mario ce ti-a iesit si arata super.

Swingere care le-ai folosit dau drumu` la fir "cum trebuie" cand intepi? sau uneori ai surprize? intreb pt ca am vazut niste copii dupa mk2 si sistemul de prindere lasa mult de dorit in sensul ca uneori nu dadeau drumu` la fir (erau facute din plastic ieftin), nu lucra cum trebuie tija aia metalica care tine firul.

Mai vazusem unele frumoase de la Byron (combinatia aia de euro cu mk2) dar nu erau iluminate :-( si nici pe stoc in nici un magazin. Iar ca se le fac iluminate n-am de unde sa cumpar asamblu care ti-a ramas tie de la cele energoteam (ar merge facut de mine dar iese "tiganie")

La bilele care zici ca le-ai pierdut cred ca asi putea sa le lipesc ferm pe toate de la inceput dar spune-mi te rog, cele de la energoteam agata firul sau se opreste pe fir unde n-ar trebui? iar luminozitatea este egala la toate culorile din set?

Isorin
new member

Mesaj de Isorin » 04 Feb 2009 18:02

Eu am luat un set de la Cormoran. Nu au bilute si alte brizbizuri. Swingerul are un canal cu care se aseaza pe fir. canalul are o traiectorie speciala astfel incat in momentul inteparii swingerul se ridica, firul urmareste canalul si swingerul cade de pe fir. Acest luccru mi s-a parut interesant, un exista elemente csre sa agate firul, care sa-l gatuie atunci cand scapa, etc. Abia astept sa le fac proba sa vad cum functioneaza!!!

silviu_ms
senior member

Mesaj de silviu_ms » 04 Feb 2009 18:18

Bogdan
eu am folosit sezonul trecut swingerele de le energo si n-am avut nici o problema cu ele , au eliberat firul de fiecare data perfect fara sa il ciupesasca, lumina se vede foarte bine noaptea, singura problema e ca nu ramane aprins deloc dupa trasura, per total sunt multumit de ele mai ales si pretul lor, cred ca nu le-as schimba numa cu euroswingere sau MK2 :mrgreen: ...dar cred ca sezonul asta mai pescuiesc cu ele ;-)

traian
junior member

Mesaj de traian » 04 Feb 2009 18:21

Am si eu de ceva vreme de la firma Cormoran sint f f multumit de ele simplu sigur si la obiect.Singura mica problema in momentul in care lansetele sint ridicate cu virful in sus ,atunci si numai atunci se intimpla sa mai ramina agatat firul dar rar,Se poate rezolva problema ca atunci cind intepi pestele sa tragi batul putin oblic .
TRAIAN RACEAN
0744293016
T.C.E.:Arta incepe acolo unde se termina tehnica

mario_kempes10
senior member

Mesaj de mario_kempes10 » 04 Feb 2009 18:37

@ Bogdan-Adrian

Le-am folosit doar la o singura partida, luminau toate la fel si nu mi-au agatat firul, doar ca am avut probabil eu ghinionul sa nu fie bilele fixate foarte bine.
Si inca ceva : eu le-am folosit cu avertizorii de la energoteam si la trasatura, atat swingerul cat si ledul de la avertizor ramaneau aprinse cateva secunde.
Imagine "TAURUS CARP TEAM"

Bogdan-Adrian
junior member

Mesaj de Bogdan-Adrian » 04 Feb 2009 18:46

tibi micu asta e si ideea, mai iau si un stroboscop (a se citi blitz :P ) si cer taxa de disco :lol:

Isorin stiu modelul si sunt foarte practice dar atunci cand ai trasaturi foarte puternice ai sanse mari sa cada de pe fir. La fel si cand bate vantu` (dar trebuie sa bata destul de tare).

Silviu_ms ele nu raman aprinse dupa trasatura pt ca nu folosesti mufa care trebuie din avertizor. Sunt 2 mufe, una pt statie si una pt swingere. Mufa pt statie iti da semnal NUMAI cand trage pestele, mufa pt swingere iti da semnal continuu un anumit timp 15-20-30 secunde (functie de model). Ambele mufe sunt legate pe acelasi "circuit" cu becurile de pe avertizor. Ai un bec pe avertizor care iti indica NUMAI CAND TRAGE si acelasi lucru il vei primi si pe mufa pt statie, mai ai un bec pe avertizor care RAMANE APRINS CEVA TIMP acelasi lucru il vei primii si pe mufa pt swingere.
Acum, in cazul in care ai o singura mufa pe avertizor (aia la cele mai multe modele iti va da semnal DOAR CAND TRAGE). Poti desface avertizorul si muti legatura pe becul care ramane aprins continuu. Treaba e destul de simpla, fara a necesita experienta in electronica.

Bogdan-Adrian
junior member

Mesaj de Bogdan-Adrian » 04 Feb 2009 18:57

mario_kempes10 scrie:@ Bogdan-Adrian

Le-am folosit doar la o singura partida, luminau toate la fel si nu mi-au agatat firul, doar ca am avut probabil eu ghinionul sa nu fie bilele fixate foarte bine.
Si inca ceva : eu le-am folosit cu avertizorii de la energoteam si la trasatura, atat swingerul cat si ledul de la avertizor ramaneau aprinse cateva secunde.
Multumesc mario,
In principiu cred ca am sa merg pe acest model (asta cand il voi gasi pe stoc) le desfac "bilutele" si le mai lipesc odata cu simt de raspundere. Daca o sa cedeze "psihic" (sau din alt punct de vedere) am sa fac ceea ce ai facut tu, adica iau sistemul de lumina si-l mut pe alt swinger.

Modelul de prindere al firului la mk2 este PERFECT (asta numai in cazul in care plasticele din "ansablu" functioneaza cum trebuie), deci DACA se vor strica voi lua "lumina" si-o montez pe un model de mk2.

Eu tot nu inteleg dece astia de la mk2 n-au facut si cu lumina pe ele (sau ma rog, astia care fac copiile).

Scrie răspuns