Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
HackBv
- member

Deja am rupt toate bombele de pe lansete si vreau sa ma apuc de pescuitul de crap calumea fara magari. Dar ce am invatat aia am folosit pt ca atata stiam nu am avut de unde sa invat mai ales ca acolo nu am internet si multi pescari pastreaza secretele :) ori cum multumesc mult si m-am apucat sa citesc de ieri tot ce am gasit pe aicea :).
Eu zic ca toti am facut greseli in viatza si ca toti am fost candva la inceput :) ori cum multumesc mult la totzi care avetzi intentzi bune pentru pescuit si pt mine :) a si ce parere avetzi credetzi ca pot folosi o lansete germina din fibra de sticla plina pentru crap pt ca este foarte elastica si este la 2,10 m de fapt toate lansetele mele sunt de 2,10 m 2,40 m nu am mai lungi oare sunt bune pt crap ?
daca tot am vorbit acuma sa va intreb eu am lansete shakespeare , D.A.M si Grmina si mulinete cobra si shakespeare
sunt bune de ceva sau trebuie schimbate ?
-
cornel rosioru
- veteran
-
Nu vreau sa te dezamagesc, dar ar cam trebui schimbate. Lansetele de crap au o lungima de3,60 ; 3,90 m. si sunt din 2 bucati. Mulinetele sunt mari, puternice si cu tambur mare. Trebuie facuta ceva investitie, dar si rezultatele vor fi altele.
-
DD
- member
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu
-
RazvanV
- veteran
Daca vrei sa pescuiesti pe baltile "bune" de la noi (Bv), balti cu latimea de 10-30m si lungimea de cativa km nu cred ca trebuie sa schimbi lansetele.
Daca pescuiesti pe balti ceva mai intinse si ai nevoie de lansari lungi, nu mai ai scapare, deci apucate si strange bani (merita).
Lansetele de crap sunt condepute dupa tipul de apa pe care vrei sa pescuiesti.
Pe mine personal ma deranjeaza betele de 3.90, pe care le am, atunci cand pescuiesc intr-o balta de 15m latime (sunt prea lungi si prea puternice ). Uitate la englezi, care pescuiesc mult pe astfel de ape, ce fel de bete folosesc (3.30 nu mai mult de 2,5 lbs si actiune de mijloc).
-
mugurel
- member
Eu cred ca HackBv face misto. Nu poti sa scrii pe forum fara sa citesti informatiile din site. Asa ca nu-l cred asa incepator cum se pretinde.
-
HackBv
- member
Mai sa fie acuma nu am ce sa fac pt ca nu mai sunt bani dar pe iarna se aduna destui ca sa schimb lansetele pana atunci mai rezist cu astea si in privintza incepator ne incepator am spus ca sunt incepator la crap pt ca eu am pescuit foarte mult rapitor pana acuma asa ca mai stiu si eu cate ceva de la cei mai batrani cu care mergeam pe dunare si stateau ore in sir sa prinda catziva crapusori si eu spargeam la salau si somn dar asta e alta poveste ce am mai auzit de la ei si ce am mai vazut pe la ei aia stiu deci ce pot sa zic mai mult
la rapitor eram un pescar sportiv obligat pt ca nu se pastra atata timp cat asi fi stat eu deobicei si ii dadeam drumu pt a nu muri degeaba si pe langa asta era si foarte in exces anul acesta am fost pe dunare si nu am rezistat sa nu dau la rapitor dar tot ce am prins iam dat drumu pt ca am fost intr-un loc unde este luata dunarea de cineva si ne-a dat voie sa pescuim fara permin dar sa dam drumu la peste inapoi asa ca anul acesta pe dunare la crap am avut cateva rupturi si in rest nimik pe mal :)) asa ca mam dat pe rapitor :) ori cum mi-asi dori ca la prima mea iesire la pescuit sa fie unu din voi sa vada ca ma tzin de promisiune si practic C&R pt ca ori cum zace in congelator degeaba ca nu are cine sa il manance :))
Si astept cu nerabdare sa imi vina coletul care lam comandat ca sa incerc si eu acea racheta de nadit sa vad cum merge :))
a si apropo de lansete in cazul in care voi avea nevoie de o lansare mai la distantza voi face o baitza si voi arunca din apa sau din barca in cazul in care voi avea voie cu barca :)
thx de sfaturi si le voi urma mai astept sa invatz multe de la voi
-
Ioan S.
- member
HackBv, orice ai face nu ai cum evita realitatea: INVATATURA COSTA!
Vii pe forum, intrebi, ti se raspunde. Recomandarile (de cele mai multe ori pertinente) sunt gratuite. Insa partea de aplicare - incercare costa.
Ce poti crede insa despre cineva care prezinta aici pe forum o reteta in care foloseste "ceai de anason macinat"? Ghici din al cui post am citat?
-
HackBv
- member
Ok da eu am scris si nu inteleg ce este gresit daca folosesc ceai de anason macinat intr-o reteta ?fi putzin mai explicit ca sa pricep si eu
:)) hai ca mai astept raspunsuri si observati :)) ori cum eu folosesc tot ce aud si ce aflu ca exista pt pescuit

-
HackBv
- member
Si totusi hai sa incepem cu retzetele de nade si momeli :))
hai ca eu va zic tot ce stiu :)
reteta 1
Mamaliga framantata
-------------------------
1 masura faina
2 masuri malai
se amesteca cu ceai de anason sau alte arome se pune colorant se amesteca cu putina apa incat sa iasa o pasta si se baga in apa clocotita sa fiarba 15-20 min dupa care se scot si cand suporta mana incepe sa se framante toate cocoloasele la un loc
este buna atat pt momitor cat si pt carlig
reteta 2
mamaliga de nadit
----------------------
1 Kg porumb uscat sau in lapte
1 masura faina
2 malai
4 pliculete de suc de capsuni
2 fiole esenta de vanilie
se amesteca malaiul faina si porumbul la un loc si se face o mamaliga normala din ele iar in ultimul malai se baga pliculetele de suc si fiolele de esenta.se rastoarna si se lasa la racit dupa care se framanta bulgari mici cat sa arunci sau sa bagi pe momitor.
reteta 3
mamalica cu anason si porumb
------------------------------------
1 masura faina
2 masuri malai
30 g de ceai de anason macinat
30 g ceai de anason ne macinat
colorant
se amesteca cu putina apa pana se face pasta si se baga la fiert bulgari in apa cu 10-20 g ceai de anason 10-20 min dupa care se scot pe un prosop se lasa sa se raceasca si se framanta.
si voi mai continua maine ca acuma am altceva de facut :))
Fir intins
-
carpkiller
- veteran
Interesante retete !
Mai omule, chiar crezi ca o stea cineva sa-ti explice TIE si anume in mod personal totul despre pescuitul crapului. Dc aveai bunavointa sa citesti ceva - cat de putin pe forum sau in alte partii vedeai... in mod clar ca oamenii astia de pe forum pesuiesc la crap, in general, dar nu in totalitate cu ....boilies. Poate acolo la Dunare este mai bine cu mamaliga+ anason, nu stiu eu prea bine! Fara misto ... am pescuit o singura data la Dunae si a fost trist !
In mod cert iti spun o chestie clara : in imprejurimile Bucurestiului, pe baltile bune(vezi Peris), lumea pescuieste la boilies.
Uite, ca sa nu zici ca sunt rau, pt ca sunt baiat de treaba, iti spun o reteta de boiliesuri pe care multi dintre colegii de forum o vor considera poate simplista, eu o consider f acceptabila si usor de realizat si poate tie o sa ti se para dubioasa.
400g faina soia, 200g gris, 200g malai,100g faina de canepa+ 100g robin red, ulei de porumb, aroma+ 10Xou.
Cum le faci boiliesuri... asta gasesti scris in alte parti....
P.S. f posibil ca forumistul mugurel sa nu fi gresit atunci cand spunea ca nu esti incepator si poate faci misto, caz in care eu mi-am irosit timpul fara sens.