Mandra Sibiu
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Andrecau Razvan
- member
Mandra Sibiu
Am fost de luni pana sambata pe lacul mare (Butalau) din Mandra (Sibiu) . Am prins ciortan gramada (pana in 2Kg) ..... Joi la ora 6 prietenul meu a avut o trasatura ...dupa intepare a durat 5 minute pana a ajuns la mal ...era un Ten de aprox 1m ...se vedea clar ca nu intra in minciog dupa o incercare care credeam la un moment dat ca e reusita pur si simplu a sarit din minciog......nu am mai vazut asa ceva....dupa care a mai durat 10 secunde si a rupt montura (monofilament 0.35)..... A fost o zi foarte trista pentru prietenul meu tinand cont de faptul ca era record personal.
Daca poate cineva sa ma ajute cu informatii in privinta comportarii ten-ului in drill as fi recunoscator....
Fir intins tuturor...
Daca poate cineva sa ma ajute cu informatii in privinta comportarii ten-ului in drill as fi recunoscator....
Fir intins tuturor...
Se poate intampla ca in momentul inteparii daca e pompat mult si se pescuieste la distanta mica sau medie (pana in 50-60m) sa sara efectiv din apa (vezi lumanarea stiucii), dar asta mai rar.
In dril se comporta destul de cuminte pana in apropierea malului, cand incepe adevarate raliuri paralele cu malul.multa rabdare, nervi si o frana reglata corespunzator (de preferinta chiar mai slaba si ajutata cu mana pe tambur).
noi am patit-o cu un ten de 10,5 kg care in minciog fiind a smucit si a gaurit plasa(defect de fabricatie
dar care functionase fara greseala pana la acel moment).
In dril se comporta destul de cuminte pana in apropierea malului, cand incepe adevarate raliuri paralele cu malul.multa rabdare, nervi si o frana reglata corespunzator (de preferinta chiar mai slaba si ajutata cu mana pe tambur).
noi am patit-o cu un ten de 10,5 kg care in minciog fiind a smucit si a gaurit plasa(defect de fabricatie

Dan Petre aka Sharky
www.drcrap.ro
www.drcrap.ro
- Andrecau Razvan
- member
In cele mai multe setuatii pe care le-am intalnit, tenul vine cuminte spre mal, de multe ori dand impresia ca nu e cine stie ce de capul lui. Insa cand simte malul (sau vede minciogul ori pescarul - sau altceva care sa-l sperie) are o "explozie" de forta care in cazul unei frane prost reglate sau care nu face fata poate reprezenta sfarsitul drilului.
Dupa parerea mea, se impune obosirea pestelui si un minciog mare - asta nu e insa o regula, se poate intampla sa vina cuminte si sa stea cuminte (rar insa).
La undita, exemplarele mari sunt greu sau imposibil de scos, indiferent de fir (chiar daca exagerezi si pui ceva extrem de rezistent, altceva o sa cedeze). Deci nu cred ca schimbarea firului ar fi o solutie, ci mai degraba un dril calculat, dar nici exagerat de lung - din experienta mea, tenul intinde acul mai des ca romanescul. Fie el si de calitate (acul).
Iti doresc fir intins.
Dupa parerea mea, se impune obosirea pestelui si un minciog mare - asta nu e insa o regula, se poate intampla sa vina cuminte si sa stea cuminte (rar insa).
La undita, exemplarele mari sunt greu sau imposibil de scos, indiferent de fir (chiar daca exagerezi si pui ceva extrem de rezistent, altceva o sa cedeze). Deci nu cred ca schimbarea firului ar fi o solutie, ci mai degraba un dril calculat, dar nici exagerat de lung - din experienta mea, tenul intinde acul mai des ca romanescul. Fie el si de calitate (acul).
Iti doresc fir intins.
- Dani Hentiu
- maniac
- Cristi Bolfos
- member
ctenul nu prea ai cum sa il obosesti daca vine pana la mal ca un "lemn" (ceea ce am observat ca se intampla de cele mai multe ori),cel mai bine este sa reglezi frana cat mai bine si sa te inarmezi cu ceva rabdare.In concluzie nu cred ca obosirea ctenului in larg este o solutie......cat despre saritul din minciog era sa patesc si eu(eu eram cu minciogul),noroc ca am fost pe faza si am ridicat minciogul...