Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
micutu
- member
oricarui pescar ii place sa povesteasca cum a prins cel mai mare peste al sau. am deschis topicul acesta cu rugamintea ca fiecare sa se laude cu cea mai mare captura. daca ati pune si o poza ...
nu de alta, dar poate se mai destinde atmosfera ... cam incinsa in ultima vreme
-
doru_bbb
- new member
-
cel mai mare peste pe care l-am prins a fost un crap de 5 kg.chestia e cum l-am prins. era prima oara cind dadeam la lanseta. nu stiam prea bine cum. am tras piedica, am vazut ca se invirte in ambele sensuri, am zis ca e ok. lansez.. plumbul se duce la fix 2 metri de mal si pe mulineta nailonul era ghem. eu las plumbul unde era, si ma pun sa descurc... dupa 30-40 de min am terminat si dau sa scot din apa si hopa crapul...
asta a fost cel mai mare peste.

Fir Intins
Doru_BBB Braila
-
micutu
- member
@ doru:
frumos inceput.
eu am doi: o crapoaica de 9 kg cu icre si 6.7kg fara icre si un somnocrap

de 17kg
definitie personala: un somnocrap e un somn care s-a prins cu scule de crap si folosind momeala pentru crap
-
Dani Hentiu
- maniac
-
Crap comun de 7,5 kg prins acum 2 saptamini la boiles pe o balta privata cu acces limitat (doar cunostintele),eu ne facind parte dintre acestea dar am platit bine si s-a facut o exceptie de la regula.
Partea haioasa a acestei capturi a fost ca l-am prins dupa aprocsimativ 36 de ore de asteptare fara nici o trasatura, cazusem asa intr-o atipire cind am auzit ca prin vis avertizorul si apoi zgomotul molinetei de pe care se depana firul. Si eu si colegul meu(CristiB) am sarit ca arsi din cot dar nu incapeam amindoi pe usa acestuia. Pina la urma am reusit sa ajungm la bete, din cauza oboselii eram doi stingaci dar am reusit sa il aducem pe mal.
La citeva ore dupa acest peste pe la 4 dimineata cind deabea am reusit sa adormim din nou,am auzit inca odata sunetul avertizoarelor si atunci a inceput adevarata comedie. Prima oara nu reuseam sa ies din sacul de dormit, cind insfirsit am reusit am intepat si am realizat ca la capatul firului nu am nimic. Am schimbat montura cu totul dind vina evdent pe ia nu pe mine, am pus alt boiles,am lansat ,am aranjat batul si swingerul dupa care partenerul meu,care intre timp i-si aprinsese o tigara si s-a mai trezit un pic din somn i-mi spune - Dane nu cred ca la batul asta ti-a tras ci la astalalt. Intep si cu batul indicat de el si ce sa vezi,avea dreptate,bietul peste se intepase singu si-a luat fir pina cind a ajuns pe malul celalalt aflat la 100 de metri si s-a bagat in stuf incercind probabil sa scuipe cirligul, norocul meu a fost ca era foarte bine intepat. In cirlig aveam un cteno de 4.8 kg.
Toate astea poate nu par asa haioase povestite dar vazute la locul faptei cred ca te faceau sa rizi cu gura pina la urechi.
-
micutu
- member
pacat ca nu filmeaza nimeni fazele cu iesitul pescarului adormit din cort. sunt de cascadorii rasului

... fermoar de la sac, apoi de la cort ... papuci ... iarba uda ... bezna ... balta aproape ... e cam periculos si totul in zgomotul de panica al avertizorului
-
Nutza Pedros
Am lansat si eu un topic asemanator dar na avut succes...sa speram ca al tau are succes...Cel mai mare peshte prins de mine este un ten de 11kg prins la o balta din judetul Giurgiu(Gogosari 1 mai exact---balta mea preferata,mai ales ca nu e cu bani doar cu permis si autorizatie) drilul a durat in jurul a 20-30 minute(a incurcat 2 lansete,mam plimbat pe mal dupa el pentru ca aveam fir subtire si rezista la 6 kg), nu stiu cioar manca pestii astia da se lupta ca nebunii(mai ales crapii sub 5kg)....In specia de crap romanesc cel mai mare a fost de 6,7kg drilul a durat 20min....Din pacate tenul a ajuns in raiul peshtilor iar crapul a avut o soarta mai buna fiind eliberat...Cu respect Nutza Pedros
-
caaron
- veteran
Crap scoicar, 22, 7 kg, intrat pe un canal deversor, scos cu mari emotii de unul singur , noaptea la 3.
-
caaron
- veteran
Mai lung, mai inchis la culoare, si cu gura indreptata in jos.
-
Iliuta Goean
- maniac
-
milo, milopharigodon
seamana cu tenul dar este mai inchis la culoare, mai negricioas iar buza de sus este mai cornoasa si o acopera pe cea de jos, cu aceasta buza apuca scoicile si le desface.
Nu face ce nu-ti place!