Maiden
Pescuiesti mult la plantat? Te intreb fiindca unul dintre motivele pentru care firul se rasuceste este acela ca, atunci cind planteaza monturile, pescarii nu decupleaza pick-up-ul mulinetei, ci lucreaza din baitrunner sau frina. Metoda cea mai indicata este sa se dea peste cap pick-up-ul si sa se lase firul liber. In acest mod, firul pleaca natural, ca la o lansare. Din ce am vazut eu pe baltile noastre, cu citeva mici exceptii, cea mai mare parte a pescarilor foloseste metoda gresita, cea cu frina sau baitrunner-ul.
Repet, ar putea fi una dintre explicatiile pentru care firul tau se rasuceste. Poate ar trebui sa tinem cont si de proprietatile firelor fluorescente, mult diminuate din cauza tratamentului prin care devin fluorescente. Eu, unul, nu le folosesc niciodata.
Fire Fluorescente
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
aici ai dreptateC&R scrie:Maiden
Pescuiesti mult la plantat? Te intreb fiindca unul dintre motivele pentru care firul se rasuceste este acela ca, atunci cind planteaza monturile, pescarii nu decupleaza pick-up-ul mulinetei, ci lucreaza din baitrunner sau frina. Metoda cea mai indicata este sa se dea peste cap pick-up-ul si sa se lase firul liber. In acest mod, firul pleaca natural, ca la o lansare. Din ce am vazut eu pe baltile noastre, cu citeva mici exceptii, cea mai mare parte a pescarilor foloseste metoda gresita, ce cu frina sau baitrunner-ul.
Repet, ar putea fi una dintre explicatiile pentru care firul tau se rasuceste. Poate ar trebui sa tinem cont si de proprietatile firelor fluorescente, mult diminuate din cauza tratamentului prin care devin fluorescente. Eu, unul, nu le folosesc niciodata.

-
- junior member
De la inceput am oscilat intre Prowess Operator si Daiwa Tournament. Am avut noroc si am gasit ambele modele pe stoc si le-am putut compara cel putin din punct de vedere al memoriei. Am dat drumu` la 1 metru de pe ambii tamburi si am lasat firu` sa atarne. Operator a avut memorie aproape ZERO daiwa in schimb ............. , asa ca am ales operator. In plus daiwa se "lauda" cu un factor de elongatie mare, asta nu stiu pe cine ajuta dar....., ma rog; din puct de vedere al elasticitatii n-am putut sa le compar.
Cei care folositi fire subtiri de 0.25-0.28 pentru lansari este posibil ca aceasta comparatie sa difere intre cei doi producatori, eu am testat firul de 0.35.
Numai bine
Cei care folositi fire subtiri de 0.25-0.28 pentru lansari este posibil ca aceasta comparatie sa difere intre cei doi producatori, eu am testat firul de 0.35.
Numai bine
Mare si la Prowess de 0.30Bogdan-Adrian scrie: ...din puct de vedere al elasticitatii n-am putut sa le compar...
Clubul sportiv Ovidius Constanta
www.ovidius.com.ro
www.ovidius.com.ro
-
- junior member