Inlocuitor pentru "robin red"

Discutii despre nade si momeli - bile, mixuri, seminte, pregatire, componenta, conservare, retete, rezultatele lor etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Verdete Daniel
member

Inlocuitor pentru "robin red"

Mesaj de Verdete Daniel » 22 Sep 2004 09:59

Salutare tuturor,

Dat fiind faptul ca am tot cautat si nu am gasit "robin red" pe la noi prin magazinele cu articole de pescuit (stau in Mioveni, langa Pitesti - Arges), cu ce as putea sa-l inlocuiesc? Cat costa un "robin red"?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sa auzim numai de bine!

FIRE INTINSE!

Cu respect,
Daniel Verdete

DD
member

Mesaj de DD » 22 Sep 2004 11:13

La Aquamania este ceva intre 5 si 600 un Kg.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 22 Sep 2004 14:31

"Robin Red" are la origine o mancare pentru pasari de colivie care se numeste chiar Robin Red si contine o planta "Red carophyl". "Robin" este denumirea englezeasca pentru o pasare de talie mica, ce are culoarea rosie pe piep (de aici vine "Red").
Aceasta mancare de pasari era folosita pentru a accentua culorile pasarilor de colivie, in captivitate acesatea isi pierd coloritul. Sunt unii care spun (nu pe la noi) ca ar fi prins crapi cu inotatoarele rosii, de vina fiind acest produs folosit in mod regulat pe unele ape.
Daca stie cineva cu certitudine compozitia acestui produs (cel pentru pescuit ) as fi incanta sa o aflu si eu :shock: .

Nu cred ca ai cu ce sa inlocuiesti Robin Red-ul, poate doar sa nu-l folosesti. Eu unul nu pot sa afirm ca boilles-urile in compozitia carora am pus si Robin Red au fost mai eficace. Sunt alte componente care pot influenta in mod decisiv rezultatul unei partide de pescuit.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 22 Sep 2004 19:33

Explicatia de mai sus e Ok - dar nu sunt de acord cu lipsa de efecte a mixului de Robin Red . In toate mixurile mele - pe care le fac sau pe care le cumpar - pun intodeauna 10 % Robin Red . Singurul "neajuns" :lol: este acela ca toate bilele imi ies rosii - neexistind colorant care sa taie Robin-ul . Dar asa cum am mai spus pe acest Forum - culoarea nu are importanta pentru mine si sunt sigur ca nici pentru crapi .

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 22 Sep 2004 20:29

salut baieti, ati atins un produs despre care se poate scrie leger o carte.
Da, intradevar povestea cu paserele si coluare rosu este adevarata asa a nascut primul r.r. de la firma hait's, dar 2 ani anoarma a picat brevetu si altele firme au inceput sa produca analoge produse numite robin red din care star bait inainte de toate. Fiind ca reteta originala este secreta firme aceaste au incercat sa copiasa originalu, si haits are diferite r.r. de ex. a creat "spanish red pepper" find un pic mai picant si condimentat. Oricum povestea este lunga si pentru cine este interesat pot sa va marturisesc cateva dintre ingrediente "secrete" de la haits (care de fapt sunt 10): 1)trestie de zahar 2) carofilla rosie 3) ulei de masline (considerat de la englesi principal actractor impreuna cu carofila) 4) paprica 5) piper negru
Lipseste de aici 4 condimente (trebuie sa va ganditi voi: gustati cu gura) si mancare de paserele. Oricum atentie ce cumparati pe piata, multe firme care produce R.R. nu face alteva decat sa amestece rebuturi cu un pic de carofila rosie (acesta vanduta separata tot de la hait's). numai bine.
ps. despre eficacietate? mai bine cu r.r. ca fara!!
Oricum exista multe birdfood de exemplu red factor , nectar blend si sluis clo si toti au o eficacietate analoga la r.r .
Numai bine.

Verdete Daniel
member

Mesaj de Verdete Daniel » 23 Sep 2004 09:28

Spuneti-mi de unde sa cumpar robin red, ca de inlocuit - am inteles din postarile de mai sus - ca nu se poate si cat costa acest produs.

Vreo adresa de mail la vreun magazin pentru o comanda on-line (daca se poate firme din tara).

Multumesc anticipat.
Daniel Verdete

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 23 Sep 2004 14:51

Am cumparat eu ieri de la Senzor - 600.000 lei kg . Posibil si la Aquamania - dar nu stiu pretul .

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 23 Sep 2004 22:12

De la ce firma e robin redul, Val?

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 23 Sep 2004 22:19

No name ! Dar la penuria asta merge si asta !

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 23 Sep 2004 22:58

Ai vreo metoda dupa care iti dai seama de calitatea robin redului?
Adica ma gandesc , ca e cam ieftin la pretul asta, e si de la o firma no name, nu prea ar avea cum sa fie de calitate. Acum nu ca sunt adeptul "banii dau calitatea" , dar stiu ca ce e bun, de regula costa!
Oricum, ai vreo metoda de testare a calitatii? Asta inainte sa-l cumperi si sa-l folosesti!

Scrie răspuns