Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
nick h.
- senior member
Felicitari lui Iliuta si Radu Popescu pentru rezultat.faptul ca au luat doua locuri secunde anul acesta in concursurile de la sarulesti demonstreaza ca au valoare si formeaza o echipa redutabila.imi pare rau ca nu au participat si la selectiile pentru mondiale.
felicitari inca odata si la mai mare.
-
Dan Cotelici
- veteran
-
Domnule Rosioru, draga Val, despre ce fir de otel este vorba?Cum se foloseste?
Second BEST is FIRST loser
-
Cristi Bolfos
- member
-
Se vede ca Iliuta cunoaste locurile,a stat in acelasi loc ?
Pe mine unu ma mira faptul ca din ce in ce mai multi pescari nu prind nimik pe lac......asta trebuie sa ne dea de gandit.
Cat mai tine Sarulestiul?pentru ca deja avem tot mai multe partide cu capturi 0
-
RazvanV
- veteran
Cristi Bolfos scrie:Cat mai tine Sarulestiul?pentru ca deja avem tot mai multe partide cu capturi 0
Nu cred ca Sarulestiul a patit ceva iesit din comun, mai degraba cred ca pestii (crapii) au mai prins ceva experienta si nu se mai lasa pacaliti asa usor. Este ceva normal si s-a intamplat pe toate apele intens pescuite din vestul Europei.
Eu unul nu am inteles nivelul scazut al apei. Poate ne ajuta cineva cu un raspuns, ca doar anul asta au fost ceva precipitatii.
-
cornel rosioru
- veteran
-
Dane, firul de care intrebi este impletit din 22 de fire de otel f. subtiri. Este rotund, maleabil si are o grosime cam de 0,25mm.
-
Gica Chioru
- senior member
-
Cristi Bolfos scrie:Pe mine unu ma mira faptul ca din ce in ce mai multi pescari nu prind nimik pe lac......asta trebuie sa ne dea de gandit.
Cat mai tine Sarulestiul?pentru ca deja avem tot mai multe partide cu capturi 0
Cum am mai spus aici, mortalitatea la crapul mare, mai ales daca drillul este lung si este scos de la apa de peste 4m, este foarte mare, ajunge la 60%
Nu va lasati influentati de faptul ca pestele pare sa plece nevatamat.
-
cornel rosioru
- veteran
-
La Gurbanesti este un baraj care regleaza nivelul apelor. Daca cei de la Apele Romane au considerat ca trebuie deschis barajul, au dat drumul la apa. Asa cred ca se explica nivelul scazut al apei.
Nu are importanta daca ai agatatori in fata (ba e foarte bine, acolo sta crapul.) iar apa e suficient de mare. Asa poti smulge pestele de pe fund, aducindu-l pe deasupra obstacolelor. Dar cind apa e cu o palma peste obstacol com il mai aduci? Aici a fost marea problema. Dupa ce erau locuri bune f. putine a mai venit si problema apei scazute. Si cei mai important, Sarulestiul nu mai e cel pe care il stiam. Stiati ca s-a prins 90% amur? Unde e crapul Romanesc de alta data? Asta explica si participarea scazuta. 55 echipe.
-
Cristi Bolfos
- member
-
Cornel dar daca se umbla des la apa,lacul acesta va avea numai de pierdut,din cate am inteles doar ce este sub apa este a lui Raduta,restul apartine Apei Romane....deci cine canta si cine danseaza?
-
patabum
- senior member
Sarulestiul anului 2004 are o poveste foarte interesanta, pe care vad ca toti cei ce au scris aici, pana acum, o evita, desi stiu ca unii o cunosc.
Prin iunie-iulie au circulat, mai ales in afara granitelor tarii, imagini cu foarte multi crapi peste 10 kg. morti pe Sarulesti. Foarte multi inseamna peste 500. Acesta este motivul pentru care prezenta echipelor straine a fost sub asteptari, participand doar cei care sunt agentii D-lui. Raduta in strainatate.
Cauza mortalitatii ridicate este (inca) necunoscuta. Unii zic ca au fost introdusi crapii Deltei si o data cu ei diversi paraziti. Altii ca din cauza abundentei de platica nu se mai pot hrani. In contextul actual este insa irelevant. Relevant este faptul ca informatii la care ar trebui sa avem acces sunt filtrate din ratiuni comerciale, si asta este un pacat.
Cam atat.