Sfaturi? pentru incepatori!!?

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 25 Apr 2003 11:16

Pescuitul cu undita.

Da. Consider ca pescuitul cu undita este adevaratul pescuit sportiv. Consider ca este mult mai frumos si cred ca numai pescuitul pastravului la musca il depaseste.

Frasinet, Valea Argovei-pe canal.
Cine cunoaste locul acesta stie ca este una dintre putinele balti unde pestele incepe sa traga inca de la dezghet. Sau cel putin se intampla asta pana acum 4-5 ani, de cand "piscicultorii" AGVPSului isi baga plasele acolo din februarie. Deci, cum aflam ca s-a dezghetat plecam acolo. Balta era vestita asa ca de cele mai multe ori era supraaglomerata. Din cauza asta eu care ajungeam tarziu nu-mi luam niciodata lansete ci doar 3 undite. Asa-mi putea face loc intre doi lansetisti. 2 de 4.50-5m si una scurta de 3.50m si prindeam intotdeauna. Nada speciala a carei compozitie am mostenit-o de la taica-miu facea ca de fiecare data sa prind foarte mult: caras pana-n kil si din cand in cand cate un ciortan iar la cea scurta, pe care o luam la mine ca garantie, platicuta. De fiecare data auzeam: "ba, sa nu-mi iau eu unditele!' sau "cu ce dai bai nene!" in cazul in care vecinii aveau si undite. Dar nu se gandeau niciodata sa arunce cu lansetele mai in mal deh pestele mare e si la mare distanta nu?
Ajunsesem sa-mi iau si concediu 2-3 saptamani; totul se termina cand se incalzea apa.

Le multumesc celor care au citit, apreciat sau nu cele spuse de mine in acest topic si va doresc tuturor PASTE FERICIT!

Marian
junior member

Sfaturi? pentru incepatori!!?

Mesaj de Marian » 25 Apr 2003 11:53

Gica, spuneai mai demult ca nu-ti puteai explica de ce prindeai numai cand pluta se lipea de nu stiu ce copac/creanga... Am avut situatii de acest fel si nu am rezistat pana nu am intrat in apa sa vad ce e acolo; de obicei era o portiune mai curata decat in rest, fara iarba/cioate/pietre/etc sau era un loc de trecere intre ochiuri - gen carare sau un loc mai adapostit in timp de furtuna sau era la limita intre soare puternic si umbra sau toate la un loc . Mai conta si ce/cata nada era aruncata, dar mai putin.
Ce ziceti, are sens ?

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 25 Apr 2003 12:22

Marian, si eu ma gandisem cam la aceleasi lucruri. Cea mai plauzibila explicatie a fost ca in momentul in care pluta se rezema pe craca linia se oprea dintr-un fel de tangaj(!!!). Din cauza racilor, precum si pentru ca pescuiam foarte aproape de mal nu aruncam nada acolo unde pescuiam ci chiar in mal, cam la 2-3 metri. Evitam multe lucruri printre care si pestii mici care altfel imi faramitau cuburile de mamaliga.

ps. Adriano am sa vin la Peris saptamana viitoare, cred ca miercuri.

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 27 Apr 2003 17:41

miercuri dimineata sunt acolo,te astept baiat te astept acolo,orcum merg si maine,mam programat o septamana de pescuit intensiv.cu ocaia aures la toti serbatori fericite de paste si fir intins.adriano.

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 05 Mai 2003 10:43

Adriano, nu am fost la Peris. Am primit o informatie excelenta si am fost undeva unde nu am platit decat transportul adica 20 000 lei si numai la intoarcere. Rezultatul a fost excelent in conditiile astea: 2ciortani, unul de 1,5 kg, 3 strapazani, cel mai mare a avut aproape 1 kg, 9 carasi din care am scos cam 1/2 kg icre si oblete pana la 7.5 kg. Am prins si un peste de 250 de grame care s-a dovedit a fi scobar. Sambata am fost din nou dar am omis programul RATBului asa ca am ajuns pe la 9 pe balta si a trebuit sa plec la 15. Nu am mai dat dupa oblete, am prins un singur ciortan la kil, 7 carasi, 5 strapazani din care 3 eliberati fiind prea mici iar cel mai mare a avut cam 750 de grame. In total cam 4.5 kg, foarte bine dupa parerea mea.
Am pescuit cu 5 lansete si 2 undite. Momeli: rama, viermusi, libelule, mamaliga, cocolos de paine cu sofran.
Ciortanii i-am prins la lanseta la acul de sub arc cu ace de 0.6 pentru rama (cu 2 spini) in care am pus 2 rame de balegar. Carasii, i-am prins majoritatea la carcalete: rama cu viermusi, strapazanii la oblete viu- am dat in permanenta cu 2 lansete dupa salau; iar la undite, oblete cativa carasi, scobarul de care am pomenit plus 2 strapazani foarte mici sambata. Interesant ca sambata un politist din comuna respectiva ne-a cerut sa-i platim balta:50 000 lei de pescar zicea el. Dupa ce i-am oferit 20 000 s-a calmat.

Dan Cotelici
veteran

Mesaj de Dan Cotelici » 05 Mai 2003 12:25

Balta asta minunata are un nume? :shock:
Second BEST is FIRST loser

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 05 Mai 2003 12:43

bravo gica ai obtinut un resultat foarte bun.eu la peris am luat 12 ciortan la 1Kg. fiecare si un ciortan mai maricel la 3.7 kg.(peris 2 are numai crap si putin somn si salou).chestia ca ma lasat cu gura cascata si ca ma incalsit mai mult este ca in timp ca ratam o intepatura ca parea interesanta din apa a sarit un crap ca lumea.de ce a sarit nu stiu,dar era enorm(pentru mine)cam la 20 kg.frati ma inrait crapul acest rau de tot si trebuie sa fac orice pentru sal iau,cum nu stiu dar probam.gica vin si tu macar pe balta pot sa ma sfatuiesti ceva pentru sa lo luam si sa ne facem o posa ca lumea.salut baieti si fir intins.

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 05 Mai 2003 14:08

Balta este undeva pe valea Ialomitei, destul de aproape de Bucuresti pentru a exista cursa RATB.

Adriano, imi pare bine pentru tine dar nu ai spus nimic de "eliberarea pestelui prins", lucru de care pe aici se cam facea parada. Totusi, cred ca ai exagerat putin.

viorel toader
junior member

sfaturi

Mesaj de viorel toader » 06 Mai 2003 07:00

Draga Gica ar trebui sa-ti publici experienta in revistele de specialitate si in emisiunile tv. La tv m-am saturat de retete culinare, plimbari cu motoare tari si chiolhane iar in reviste de poze cu pesti din afara.Parca te-a felicitat si domnul Tarus si asta inseamna totusi o recunoastere.Mergi inainte.

Gica Chioru
senior member

Mesaj de Gica Chioru » 07 Mai 2003 10:05

Adriano, iata ce mi-au spus doi amici: "Bai nu stiu ce s-a intamplat cu Perisul asta, o fi scos Albastroiu tot pestele?" Cei doi au fost la Peris2 pe 1mai si n-au prins mai nimic. Cand le-am spus de tine, mi-au ras in fata. Ce parere ai despre chestia asta?

Scrie răspuns