După o mediatizare TV, în ziare şi pe Web, mă întreb dacă a fost cineva pe balta Maiorul din comuna Belciugatele, judeţul Călăraşi. Taxa am înţeles că este 1.000.000, cu menţiunea că nu se pescuieşte noaptea.
Deci? Păreri? Taxa şi regulamentul îmi dau de înţeles că ar exista peşte mare, dar pentru o baltă recent populată nu prea îmi vine a crede.
Maiorul
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
-
- member
de la altii : "Am fost pe balta MAIORU pe 12/09.2004, la o saptamana si jumatate de la deschiderea oficiala, impreuna cu patru pescari , doua sotii pescarite si un pusti adorabil. Am vazut ca realitatea este exact asa cum am vazut in filmul de prezentare la TV si cum este scris in anuntul postat pe acest site. Parerea mea este ca balta are foarte mult peste, am vazut ciortan, crap( de4 6 kg), caras (mediu si mare) in juvelnicele multor pescari, si sunt convins ca rezultatul final al partidei de pescuit depinde de NOROCUL fiecaruia, si apoi de echipamentul folosit, momeli, conditii atmosferice sau indemanare. Iata de ce zic asa: am fost 5 pescari pe 3 locuri(21 = 1 pescar; 22 = 2 pescari; 23 = 2 pescari). La sfarsitul zilei bilantul a fost: pe locul 21 foarte multi carasi mari si ciortani 1,5 3 kg si cateva ratari spectaculoase; pe locul 22 unul din pescari la o lanseta multi crapi de 3-4 kg si pe la ora 17 o salonta de fix 5 kg, cu aruncari de cca.100 m, pana pe malul opus, iar la undita 3 Romanesti de 2-3 kg fiecare, iar celalalt pescar Cca. 5.5 kg caras mediu ciortani 1-1,5 kg la 2 lansete si aruncari la mijlocul baltii. Pe locul 23, un pescar nu a avut nici o captura la lansari lungi-de cca.100 m, dar cateva ratari, iar celalalt pescar lansari medii sic ca.5 kg caras si ciortan. A mai fost ceva: noaptea nu se pescuieste pe aceasta balta, dar fiindca veneam de la Camineasca, am instalat tabara de seara.Pe la ora 18 Marian a aruncat o undita, asa,de reglaj. Cand se intuneca din ce in ce mai tare, o auzim pe sotia lui Daniel: pleaca,stai asa
nu o pot apuca
Fiecare facea cate ceva, care cu instalarea cortului, care cu focul, cu tacamurile, ma rog cand ne-am uitat am vazut batul de undita indreptandu-se cu viteza spre mijlocul baltii. Marian a desfacut cu iuteala o lanseta si ajutat si de ceilalti a adus la mal undita si apoi pestele care era inca in ea si anume un romanesc la vreo 2,5 kg. Am auzit ca Daniel a fost si marti pe balta, dar rezultatele au fost foarte slabe.(pe la locul 28) In aceiasi zi, pe la ora 10,00 au sosit niste pescari pe locul 26. Au avut activitate intensa, aparatul de fotografiat nu se oprea din tacanit. Dupa pranz, a trecut administratorul baltii si ne-a Aratat in portbagaj un ten de cca.18 kg, prins cu putin timp inainte pe locul 12 sau 13, dupa un dril de trei sferturi de ora, pe care-l ducea la ferma pentru a fi pus la gheata norocosul pescar urmand sa-l ia seara acasa. Sunt amenajate cca.40 standuri de pescuit si se pot face rezervari pentru orice zi a saptamanii. Parca citeam nu mai departe de anul trecut ca pescarii englezi sunt nevoiti sa-si programeze unele partide de pescuit cu 2 3 luni inainte ! Taxa pe 2004: 1.000.000 lei/zi. "
si alta varianta : " Da Doamne pescarului mintea cea de pe urma, ca poate asa isi revine intr-o buna zi! Si mi-am zis eu, ia sa incerc si faima asta de balta, ca vorba aceea, dai un ban da stai in fata. Pe Maiorul e altfel, dai un ban da stii ca nu-l mai ai! Si atat. Ca dupa zece ore de spalat momeli in apa am venit acasa cu cel mai scump ciortan. Am ajuns pe balta pe la 3:30 dimineata. Pe locul 4 cineva avea deja sapte lansete in apa si o salonta la kil in juvelnic. A trebuit sa cad la pace cu paznici ca sa ma lase pe locul 5 (pentru cei care nu stiu locurile de pescuit sunt marcate cu numere, in total am inteles vreo 50 de locuri pe toata balta majoritatea rezervate din timpul saptamanii). Pe la cinci si jumatate am aruncat si eu un shefield langa stuf desi teoretic cica n-ai voie sa dai noaptea. Pe la sase jumatate, se luminase deja, montam inca la lansete, mi-a sarit shefieldul din suport si a luat-o pe balta desi intotdeauna tin ambreiajul foarte slab. Pana sa pun mana pe el a intrat in stuf si acolo l-am lasat agatat vreo juma de ora. Dupa incidentul asta mi-am zis, frate am pus-o, sa vezi ce-l rup azi. Balta sigur nu era scazuta, daca or fi dat de mancare nu stiu, dar pana seara la 5 cand mi-a picat un ciortan la kil, mi-au mai tras doi carasei si o ciortanica de sub juma de kil buna de aruncat. Am avut timp sa incerc la trei lansete si doua shefielduri tot ce poate fi folosit ca momeala la crap. Cum se zice, numai la "mot de..." n-am dat. O nota buna pentru paznici, de bun simt, parca se simteau si vinovati, nu s-au mai luat de nimeni din cei care pescuiau cu mai mult de patru scule, ca oricum puteai sa arunci si doua sute, tot un drak. Maiorul a fost braconata in draci pana in Februarie anul acesta cand a fost luata de actualul proprietar si populata. Pe toata balta Sambata cei mai norocosi au luat doua trei bucati de ciortan. O fi fost vremea, presiunea masii atmosferica, nu stiu, da stiu ca daca vroiam o prapadenie de ciortan, nu trebuia sa dau un milion. Fir intins cui indrazneste! Taxa pe 2004: 1,000,000 lei/zi. " - ultimul citat e de pe 27.09
Trage tu concluziile !!!
si alta varianta : " Da Doamne pescarului mintea cea de pe urma, ca poate asa isi revine intr-o buna zi! Si mi-am zis eu, ia sa incerc si faima asta de balta, ca vorba aceea, dai un ban da stai in fata. Pe Maiorul e altfel, dai un ban da stii ca nu-l mai ai! Si atat. Ca dupa zece ore de spalat momeli in apa am venit acasa cu cel mai scump ciortan. Am ajuns pe balta pe la 3:30 dimineata. Pe locul 4 cineva avea deja sapte lansete in apa si o salonta la kil in juvelnic. A trebuit sa cad la pace cu paznici ca sa ma lase pe locul 5 (pentru cei care nu stiu locurile de pescuit sunt marcate cu numere, in total am inteles vreo 50 de locuri pe toata balta majoritatea rezervate din timpul saptamanii). Pe la cinci si jumatate am aruncat si eu un shefield langa stuf desi teoretic cica n-ai voie sa dai noaptea. Pe la sase jumatate, se luminase deja, montam inca la lansete, mi-a sarit shefieldul din suport si a luat-o pe balta desi intotdeauna tin ambreiajul foarte slab. Pana sa pun mana pe el a intrat in stuf si acolo l-am lasat agatat vreo juma de ora. Dupa incidentul asta mi-am zis, frate am pus-o, sa vezi ce-l rup azi. Balta sigur nu era scazuta, daca or fi dat de mancare nu stiu, dar pana seara la 5 cand mi-a picat un ciortan la kil, mi-au mai tras doi carasei si o ciortanica de sub juma de kil buna de aruncat. Am avut timp sa incerc la trei lansete si doua shefielduri tot ce poate fi folosit ca momeala la crap. Cum se zice, numai la "mot de..." n-am dat. O nota buna pentru paznici, de bun simt, parca se simteau si vinovati, nu s-au mai luat de nimeni din cei care pescuiau cu mai mult de patru scule, ca oricum puteai sa arunci si doua sute, tot un drak. Maiorul a fost braconata in draci pana in Februarie anul acesta cand a fost luata de actualul proprietar si populata. Pe toata balta Sambata cei mai norocosi au luat doua trei bucati de ciortan. O fi fost vremea, presiunea masii atmosferica, nu stiu, da stiu ca daca vroiam o prapadenie de ciortan, nu trebuia sa dau un milion. Fir intins cui indrazneste! Taxa pe 2004: 1,000,000 lei/zi. " - ultimul citat e de pe 27.09
Trage tu concluziile !!!