trasaturi
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
facand un calcul sumar rezulta ca majoritatea trasaturilor de crap (peste 90%) vor fi catre malul opus. totusi, statistic ar trebui sa fie mai aproape de 50%.
zic aproape, deoarece exista si varianta in care plumbul este fixat in mal, in care oriunde ar trage, apare ca o ridicare a bambinei.
curios ... asta inseamna ca pestele stie unde suntem si incearca sa fuga de noi
zic aproape, deoarece exista si varianta in care plumbul este fixat in mal, in care oriunde ar trage, apare ca o ridicare a bambinei.
curios ... asta inseamna ca pestele stie unde suntem si incearca sa fuga de noi

-
- member
- Dani Hentiu
- maniac
- Daniel Costache
- veteran
de multe ori ...mai in gluma mai in serios incercam sa imi fac de lucru pe langa scule dupa o pauza prea mare de "nici un tzac"...poate poate..."vrabia malai viseaza nu "...dar cand am avut "slabire" si am incercat sa strang un pic am pierdut mai des decat daca am incercat sa intep direct....
intins la maxim va fie firul...
Acest ,,fenomen'' este ,,cat se poate'' de firesc. De regula se intampla asa :DragosI a scris:
pestele trage cand suntem la masa, cand nu suntem prin preajma s.a.m.d ?:))
asta cred ca este cea mai constanta chestie care mi se intampla cand merg la pescuit
1. Pescarul lanseaza montura;
2. Asteapta ( un sfert, doua sferturi de ceas, sau mai mult );
3. Se plictiseste;
4. Pleaca ( la vecini, la...);
5. Pestele inhata momeala ; semnalizatorul ...semnalizeaza, dar n-are cui ;
6. Pescarul revine, apuca lanseta, trage ( de multe ori aer in piept )
Cand montura ajunge la destinatie face plescaitura de rigoare ( adica zgomot ). In nici un caz pestii nu se vor repezi imediat la momeala.
Concluzie : imediat dupa lansare duceti-va unde credeti ca va puteti ,,omora'' plictiseala / nevoile si reveniti.
In general folosesc monturi cu plumb si/sau momitor culisant si de fiecare data bambina s-a ridicat. Am avut coborari ale bambinei cand am folosit plumb sau momitor la capatul firului si de cele mai multe ori a fost caras.
Nu vad cum ar putea lasa bambina la monturile culisante sau semiculisante (bineinteles inainte de intepare).
Nu vad cum ar putea lasa bambina la monturile culisante sau semiculisante (bineinteles inainte de intepare).