Iar a rupt!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
pescarel scrie:De rupt s-a rupt de undeva de aproape de ac, dar nu de la nod...
1. hotareste-te, ori aproape de ac, ori nu rupe de langa ac!pescarel scrie:...dar nu rupe de langa ac!
2. in marea majoritate a cazurilor firul nu este umezit cand se face nodul. cand tragi de el mai tare, ca sa fie bine strans, din cauza frecarii si a torsiunii isi pierde din rezistenta. verifica atunci cand faci linia si starea firului, sa nu aiba mici defecte de fabricatie.
-
- member
Firul sper ca este dintr-o singura bucata pe toti cei 7m cu carligul legat intr-un capat si celalalt legat de bat ?Ce fel de plumb folosesti - nu-l strangi prea tare de fir ?Mai exista ceva pe lungimea firului care ar putea sa-i afecteze rezistenta ?Pentru ca daca firul nu este "rebut" este imposibil sa plesneasca pe undeva pe la mijloc la un crap de 4-6kg.Asta daca nu ai incercat sa-l ridici tu brusc din apa cu totul
.Mai repede ceda batul ...
PS .... eu tot nu inteleg ce-i secretomania asta in legatura cu anumite balti ... spui ca-i accesibila pentru toti, mediatizata intre pescarii de o zi (sa inteleg ca au vreo revista speciala a lor, sau vreun post radio-tv), dar pe de alta parte nu poti sa spui numele ca-i faci reclama
.Promit solemn ca nu ma voi duce acolo, dar poate am fost deja si poate stiu cateva detalii care m-ar putea face sa-mi dau seama ce se intampla ...

PS .... eu tot nu inteleg ce-i secretomania asta in legatura cu anumite balti ... spui ca-i accesibila pentru toti, mediatizata intre pescarii de o zi (sa inteleg ca au vreo revista speciala a lor, sau vreun post radio-tv), dar pe de alta parte nu poti sa spui numele ca-i faci reclama

Tare de tot aia cu stiuca. Culmea e ca are si stiuca.
Firul e dintr-o bucata, plumbul e foita pliata direct pe fir, si stransa doar putin, culisant. A rupt la cativa centimetri deasupra acului, nu chiar de langa el.
Nu e nici un fel de secretomanie, iar 'pescari de o zi' inseamna ca nu e voie sa pescuiesti noaptea.
Motivele din care nu va spun numele baltii? O data reclama, apoi ca de fiecare data (aproape) altora nu le-a venit peste la undita, desi dadeau mai multi. Altfel se prinde (sau se scapa) regulat la varga, dar nu cand am fost eu. Daca am sa va spun, o sa dati 4 foi si nu o sa aveti trasaturi, o sa ziceti ca ceva e in neregula.
Cand am initiat topicul, am avut in minte si o alta balta (in jud. Buzau), unde cu doi ani in urma mi-a rupt la greu la o undita de 5m, dar acolo sunt sigur ca a fost numai ten (am luat mai multi la lanseta). Era un bazin mic, cu acces super strict.
Firul e dintr-o bucata, plumbul e foita pliata direct pe fir, si stransa doar putin, culisant. A rupt la cativa centimetri deasupra acului, nu chiar de langa el.
Nu e nici un fel de secretomanie, iar 'pescari de o zi' inseamna ca nu e voie sa pescuiesti noaptea.
Motivele din care nu va spun numele baltii? O data reclama, apoi ca de fiecare data (aproape) altora nu le-a venit peste la undita, desi dadeau mai multi. Altfel se prinde (sau se scapa) regulat la varga, dar nu cand am fost eu. Daca am sa va spun, o sa dati 4 foi si nu o sa aveti trasaturi, o sa ziceti ca ceva e in neregula.
Cand am initiat topicul, am avut in minte si o alta balta (in jud. Buzau), unde cu doi ani in urma mi-a rupt la greu la o undita de 5m, dar acolo sunt sigur ca a fost numai ten (am luat mai multi la lanseta). Era un bazin mic, cu acces super strict.
pai tu pe unde te duci ai rupturi ?:)
sigur gresesti cand faci linia, ti-a rupt de la carlig, nu-ti dai tu seama. Daca dai la crap/ciortan foloseste carlige de 6 cu ochet sa fie nodul mai sigur, pentru ca e dificil sa faci un nod pe un carlig cu paleta mica cu fir de .35 sau .50 ?! Daca folosesti carlige mici cu paleta la firul ala de 0.35 cat ai spus sigur de acolo ti-a rupt.
sigur gresesti cand faci linia, ti-a rupt de la carlig, nu-ti dai tu seama. Daca dai la crap/ciortan foloseste carlige de 6 cu ochet sa fie nodul mai sigur, pentru ca e dificil sa faci un nod pe un carlig cu paleta mica cu fir de .35 sau .50 ?! Daca folosesti carlige mici cu paleta la firul ala de 0.35 cat ai spus sigur de acolo ti-a rupt.
Plumbul culisant are o gaura pe mijloc (cu marginile netede), prin care trece firul si se opreste in opritoare (in general de cauciuc, dar nu e o regula). Daca tu ai pliat o foita de pb. si ai strans-o, chiar daca nu foarte tare, de ce te mai miri ca se rupe firul?pescarel scrie:... plumbul e foita pliata direct pe fir, si stransa doar putin, culisant. A rupt la cativa centimetri deasupra acului, nu chiar de langa el...
- Dani Hentiu
- maniac