Iar a rupt!

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

micutu
member

Mesaj de micutu » 29 Sep 2004 12:55

poate e stiuca vegetariana ... ca doar e la moda

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 10:58

Am sa folosesc mono de 45 de calitate, cu acul legat direct pe firul principal, si plumbul foita pliat FOARTE usor.
Vad ca nu mai zice nimeni nimic, sa inteleg ca am facut mare vanzare mare unora? Sper sa nu ma injure nimeni...

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 30 Sep 2004 11:35

@pescarel:

Pe tante M. Vlasiei nu o cunosc personal, desi imi propun de ceva vreme sa o vizitez (sper sa reusesc anul acesta), asa ca n-am ce sa spun.

Vreau in schimb sa te intreb de ce insisti asa pe tema foitei de plumb? Exista plumbi culisanti de gramaje diferite care ti-ar fi mult mai utili, din punctul meu de vedere. Oricat de fin ai plia foita aia de plumb, sansele sa afecteze firul tot exista. Daca spui ca ti se tot rupe (firul nu altceva :wink: ) cam in acelasi loc, deasupra acului (zona in care ajunge si plumbul tau minune), de ce nu incerci sa schimbi montura?

Al. Trentea iti recomanda acelasi lucru si, te rog sa ma crezi (l-am vazut in actiune de cateva ori) chiar se pricepe.

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 12:06

Pentru ca un plumb culisant presupune, zic eu, un opritor. Iar eunu vreau sa pun vartej, vreau sa leg acul direct pe principal.

nelu.p
junior member

Mesaj de nelu.p » 30 Sep 2004 12:19

@Pescarel :

Parerea mea este ca poti sa-ti legi linistit carligul de capatul liniei si sa folosesti f. bine un plumb culisant adecvat pt. echilibrarea plutei fara sa utilizezi un vartej ci doar un opritor serios (am vazut cateva modele din plastic f.bune intr-un numar din AVP), plumbul va culisa pana in opritor iar asupra liniei tale nu va mai exista suspiciunea ruperii din cauza foitei de plumb.
Numai bine !
nelu.p

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 30 Sep 2004 12:23

pescarel scrie:Pentru ca un plumb culisant presupune, zic eu, un opritor. Iar eunu vreau sa pun vartej, vreau sa leg acul direct pe principal.
Nu e nevoie sa pui nici vartej nici opritor (siliconic sau de alta natura). E suficient sa faci un nod opritor pe linia principala.

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 30 Sep 2004 12:42

Da, un nod opritor facut cu fir daca nu ai unul siliconic, care sta foarte bine pe fir. Foita are margini taioase si nodul oricum trebuie protejat chiar daca folosesti plumb culisant.

SF
senior member

Mesaj de SF » 30 Sep 2004 13:23

Pescarel , ceva nu mi-e clar mie. Daca folosesti un singur fir si legi cirligul de tija ar trebui sa se rupa de la varga( daca nu-i ranit firul ). In cea ce priveste obsesia cu foita de plumb , trage un varnis fin ( de lungimea plumbului) pe fir si peste el stringi plumbul.

Insa, daca vrei peste mare cumpara o mulineta. La varga nu ai sanse, eventual pe vreun canal ingust.

Fir Intins!!!

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 13:34

Aia cu mulineta o sa ma stradui sa o iau ca pe o gluma. Cat despre pestele mare, sunt sigur ca exista o solutie de a-l scoate la undita. O sa renunt la foita...

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 30 Sep 2004 13:51

si eu sunt sigur ca o sa gasesti o solutie dupa atata bataie de cap :) sa-i faci o poza si sa pui si undita langa el sa vada lumea ca se poate :)
Multa bafta!

Scrie răspuns