Iar a rupt!

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

al. trentea
junior member

Mesaj de al. trentea » 30 Sep 2004 14:23

...eu am presupus ca sunt scoici pe fund, si de aceea am recomandat un inaintas din textil...
O remarca: actiunea unditei are o foarte mare importanta in lupta cu un peste mare. De aceea eu prefer pentru crap o varga cu actiune parabolica, menita sa protejeze firul de o tensiune prea mare, aceasta fiind in mare parte preluata de varga.
Sambata am sa folosesc pentru inceput o linie din 0.18 - 0.20, mono. Daca imi rupe, am sa schimb la 0.28, tot mono, dar nu mai gros. Daca si atunci imi va rupe, (greu de presupus!), voi schimba pe textil Spiderwire Fusion.

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 30 Sep 2004 14:32

Stimabile, poate nu am fost destul de clar: in partidele pe care le-am avut, din zecile de pescari de pe balta, nu numai ca nu a prins nimeni peste mare la undita, dar nici nu a venit nimanui. Toamna asta am fost de doua ori, prima data am avut o ruptura si am scos unul de 2.3kg, a doua oara a venit ala mare pe care l-am vazut. Nu va asteptati deci sa fie frenezie de trasaturi (crap) la undita, veti fi dezamagit! Si sa fiti sigur ca si eu momesc (nadesc), fac liniste...
Cat despre varga, tot o parabolica am!

al. trentea
junior member

Mesaj de al. trentea » 30 Sep 2004 14:55

Nici nu ma astept sa fie "frenezie" de crap la undita intr-o balta batuta de multi pescari, pentru ca este nevoie de liniste ca sa se apropie crapul de mal. Este prima data cand merg la aceasta balta, si l-am rugat pe prietenul meu sa mergem in niste locuri mai putin batute.
Am sa pescuiesc cu doua lansete si doua undite. O unditza o voi folosi numai pentru crap, cealalta pentru ce o mai pica. Desi si pe Browningul de 5m am scos ceva crap in ultimii 14 ani, (am cumparat-o in 1990!).
Daca ai unditza parabolica e OK. Fir intins, (si rezistent!).

a.t.

Boghy
junior member

Mesaj de Boghy » 01 Oct 2004 01:18

@al.trendea

O raportare dupa aceasta partida de pescuit ar fi binevenita(asta in caz ca se poate).In rest ce pot sa-ti spun decat.... FIR INTINS.
In cautare de aventura!Fir Intins.

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 01 Oct 2004 11:54

@al. trentea: Locuri linistite nu prea sunt. Dar daca vreti sa incercati cu doua feluri de fire subtiri, sa vrdeti daca vi le rupe, pe rand, inseamna ca va asteptati la multe trasaturi.
Oare de ce trebuie sa ne lovim cu capul de pragul de sus? Eu am patit ce am patit (credeti-ma tragea tare!), iar dumneavoastra vreti sa dati cu mono de 0.18. OK!
Ne vedem dimineata si ne uram cele bune atunci!
Alte smecherii despre locuri - tot maine...

iulian
member

Mesaj de iulian » 04 Oct 2004 11:57

Ce sa mai intimplat ? Iar a rupt ?
iulian

pescarel
junior member

Mesaj de pescarel » 04 Oct 2004 12:14

Nu, de data asta nu a mai venit la undita... Poate data viitoare, eu inca nu am de gand sa renunt la firul de 0.45.

DragosI
junior member

Mesaj de DragosI » 04 Oct 2004 12:33

ce paradox...la .30 vine si rupe la .45 nu se apropie ;)
Acum care mai e solutia ?:)

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Oct 2004 13:14

fluorocarbon

mugurel
member

Mesaj de mugurel » 04 Oct 2004 13:34

Are dreptate Dan. Fluorocarbonul este practic invizibil in apa. Cred ca textil cu forfac de fluorocarbon este o solutie buna (eu o folosesc la rapitori dar nu vad de ce nu ar merge si la crap).
Dar poate nu a venit din alte cauze, independente de grosimea firului.
Si nu uitati ce zicea Adriano: "2+2=5"!

Scrie răspuns