Cumpar sonar pentru barcuta de nadit!
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
la mine a disparut ratusca ,cel care a facut barca a scos chipul din ratusca si la lipit in interiorul barcii si merge perfect ,partea misto e ca atunci cand chipul se va uza(cca 400ore) ma duc la el imi scoate chipul si imi baga altul nou iar pe cel vechi il reutilizeaza numai el stie cum si imi mai da 25 de euro pe el
Solutia e buna cu lipitul in barca, dar are un dezavantaj. Senzorii ratustei se activeaza la contactul cu apa, si bateria se descarca tot timpul cat barca sta pe apa. Poate doar daca ti-a montat un intrerupator in loc de cei doi senzori.
Ca eficienta e mai buna solutia cu antena din fir , inalta de 1 m sau cu antena dela telefon mobil?
La mine ratusca e legata si pluteste in spatele barcii.
Ca eficienta e mai buna solutia cu antena din fir , inalta de 1 m sau cu antena dela telefon mobil?
La mine ratusca e legata si pluteste in spatele barcii.
Cea mai eficienta antena e una acordata pe frecventa emitatorului. In cazul asta, Lambda/4. La receptie nu prea conteaza, fa-o cat mai lunga. Trebuie sa vezi ce frecventa are la emisie ratusca, calculezi lungimea de unda: lambda=vit luminii/frecventa, si folosesti un fir de lungimea calculata impartita la 4. Pentru ratustele fabricate ca sa fie utilizate in Europa, frecventa este 430 MHz, rezulta o lungime a antenei de cca 17cm. La norma americana nu stiu. Ratusca e verde sau portocalie?Miclaus scrie:.
.
Multi chemati, putini alesi...(Pestii!!!) :))