Sfarsit de sezon la Darvari

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

carpkiller
veteran

Sfarsit de sezon la Darvari

Mesaj de carpkiller » 15 Noi 2005 03:42

Darvari 12-13.11.2005.
Am ajuns pe la 4 PM si am stat putin in stanga de prima cabana din stanga casei dl-ui Oana (primul drum dreapta cum mergi spre DN Buc-Lehliu). Culmea, nu am fost singurul nebun care cu o luna inainte de craciun iese la crap! In dreapta mea, chiar la cabana a pescuit Maria (supranumit Caaron) Am ales acest loc in detrimentul locurilor consacrate (sub sat/stadion), unde in vara am avut o partida super tare ptr. ca m-am gandit ce este apa mai adanca, deci poate si sanse mai mari.
Am pescuit dupa canal, la aprox 5-6 m adancime. Am nadit cu racheta o suprafata relativ mare si destul de "risipit" cu porumb fiet (cam 1 ora) pellete csl, si pe extremitati, grupat, cu boiliesuri home made (mix propriu cu extracte praf de glm si de somon afumat + multimino la greu in lipsa de CSL + aroma ester pineapple si putin crab)
O lanseta cu naditor si porumb, 3 cu plumb de 100g dintre care una cu pellete csl si 2 la bila. Carlige korda longshank nr 4 legate cu mantis de 15 lbs
Prima trasatura a venit la Caaron, dar fiind exagerat de departe nu a ajuns la timp. Pana pe la 1 noaptea pauza, apoi am prins primul peste la porumb. M-am trezit pe la 4-5 AM si am mai gasit umblat la o lanseta (swingerul sus), se pare ca nu am auzit senzorul.Pe la 6 inca 2 trasaturi si 2 pesti (unul la porumb unul la bila). Apoi pauza! Pe la 1PM m-am retras putin cu doua lansete spre canal (apa mai adanca), apoi intr-un interval de max 2 ore am mai avut 4 trasaturi si 4 pesti pe mal(2 la porumb 2 la boilies). Toti pestii au fost ciortani intre 3 si 4 kg. Se pare ca cel mare m-a ocolit si pe mine si pe Caaron care a pescuit numai cu boiliesuri cautand pestele mare.
In afara de lanseta cu naditor, mai toate lansetele au fost nadite suplimentar cu mici pachetele din PVA.

Concluzii la sfarsit de sezon :

1.Darvariul = super balta, peste 2 ani cand ciortanii astia vor mai creste......, peste 2 ani cand cei 2 de peste 10 kg pe care i-am prins in vara mai iau si ei in greutate.....
Cu ocazia asta am vazut si cabanele pe interior, super misto, 2 paturi lenjerie curata :wink: ... ca la hotel.
2.La Darvari o nadire combinata si complexa cu porumb, nada praf/pellete si apoi boiliesuri este in mod cert mai buna decat o nadire numai cu boiliesuri (dupa cum banuiam in primavara ca o sa fie)
3.Am renuntat la fox seria 5 in favoarea carligelor korda longshank pe care le combin de minune cu gamakatsu pop up la snowman si uneori nash fang sau fang x
4.Mixul pe care l-am gandit iarna trecuta si este postat pe forum chiar a dat rezultate multumitoare, o sa mai lucrez la el in iarna asta
5.Montura preferata = montura cu plumb pierdut facuta cu lead core nash limpit, esp sau fox
Lead core-ul sufix, mai bine zis heavy core mi se pare net inferior
6.Fire de forfac preferate =toata gama Kryston in functie de necesitati.
7.Cea mai tare racheta de nadit = korda
Etc,etc,etc vine iarna, incingeti tastaturile si modemul.

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 17 Noi 2005 14:07

mai are cineva de declarat acelasi lucuru?

cea mai buna balta
cea mai buna ... momeala, nada, descoperire, masina, telefon etc?

ar fi interesant de aflat opiniile personale ale pescarilor, raportate strict la experienta personala, pe anul 2005.
Nu face ce nu-ti place!

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 17 Noi 2005 14:25

pentru mine:

CM buna balta Darvari, aici am facut cele mai multe partide, unele enervante pt ca nu am putut sa inchid un ochi toata noaptea :-)

CM buna momeala: un mix propriu, un amestec de birdfood cu putin peste si f putine condimente, fara aroma, doar cu extract de afine.

CM bune bete: o revelatie pt mine, BigT ale lui Grabmayer, pe blanckuri Harrison, 3,9 m - 3,5 lbs. Probabil cele mai potrivite lansete pe mana mea din cate am folosit pana acum.

CM folosit carlig ESP Raptor G4, super interesant cel marimea 2, pe o montura bine legata (cu shrink tube) nu are rateuri.

Montura: safety clip, plumb 100-120 g, leadcore Cortland, sufix herculine blend si stealth pentru carlig.

Altele .... :?: ... cand imi aduc aminte completez
Nu face ce nu-ti place!

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 17 Noi 2005 18:45

CM buna balta - Hobaia - aici te simti pescar de crap

CM buna momeala - Squid & Octopus & Mullberry SBS - bile de 18 mm solubile

CM bune bete - betzele lui Tony ( Arad ) - Nash Extreme Pursuit

CM bune carluge - Partridge F 8 nr 4 sau Fox seria 2 XS - nr 2

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 17 Noi 2005 19:39

CM buna balta este de fapt..cele mai bune balti. Daca urmaresti captura , Tancabestiul este imbatabil. Daca urmaresti activitate, iti place sa sune senzorul ca nebunul, vrei sa faci un pescuit ca la carte ( seminte, teorii de preocupare si tot restul) , Darvariul este raspunsul. Darvariul , mai are insa un atu: pretul raportat la calitate 1.000.000 lei / 24 h! Consider ca Dl Oana practica o taxa de bun simt, care ajuta dezvoltarea pescuitului la crap in Romania. Nota 10 pt aceasta initiativa!

CM buna lanseta inclin sa cred ca este Nash Xtrem Pursuit, dar nu am avut ocazia sa vad mare lucru din ce pot. Oricum, pe mine ma depasesc deocamdata. Vara asta am folosit lansete ESX-H de 3,60 si 3 1/4 TC. Niste lansete care nu prea fac compromisuri cand vine vb de distanta sau de placerea drillului. Greutatea redusa le recomanda celor care cauta lucruri fine. Una peste alta, sunt ok!

CM bun carlig , indiscutabil, castigator prin KO, Korda wide gape. Urmeaza Fox seria 2 si seria 2 XS , ESP T6 ( surprinzator de bun) , Korda long shank si Nash Fang X.

CM buna momeala...aia care prinde :D . Home made-urile, indiscutabil.

CM "invidiata" captura, crapul lui Andrei Vladeanu de 23.5 kg din toamna de pe Tancabesti. Felicitari, Andrei! :D

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 17 Noi 2005 20:03

Carpkillere, in primul rand, ma cheama Marian, nu Maria. Nu de alta dar inteleg oamenii ca ai vazut casutele Dlui Oana in alte imprejurari. :D :D :D :D

carpkiller
veteran

Mesaj de carpkiller » 18 Noi 2005 01:11

Mariane...asta este, acum ce sa-i faci !!!!! :D :D :D am uitat un "a" sau poate un AAaahhhh :D :D :D :D :D
Ma scuzi !
Dar faza cea mai tare era cand ne dadeam jos din masina toti 3 cand se auzeau senzorii, dc ne vedea cineva cred ca se strica de ras. Mi s-a parut f frig, dar am fost si al dracu` de obosit

@marian
Ai fost si pe la cei care pescuiau la stadion? La ei cum a mers?

caaron
veteran

Mesaj de caaron » 19 Noi 2005 00:55

Pescuiau cu pestisor viu la rapitor.

Musaro Adriano
veteran

Mesaj de Musaro Adriano » 19 Noi 2005 16:13

CM balta Tancabesti pentru capturile, si cum zice marian Darvari, pretul acesibil, peste este si o sa fie o balta de care o sa auzim multe, din punct acest de vedere cred ca balta a aratat la pescari numai o singura latura, cred ca in apele Darvari se ascunde surprise pe care o sa le prind sezonul urmatorul :wink: Aveam subestimat la inceput balta aceasta, dupa o analiza mai atenta mam dat seama ca se poate avea satisfactie la un nadit costant si cu boiles pe masura (26mm. minim, tari ca piatra). Nu in ultimu rand, concurs organizat de dom. Oana a ridicat standardele din Romania la un nivel de calitate si organizare impecabila. In ultim rand Peris ramane balta sufletului nostru , unde ne am intrenat , am crescut si unde am avut satisfactie de a captura pesti de talia la un pret acesibil. Aceste 3 balti imi se pare a fi pentru mine cele trei care merita mentionate. De altfel Hobaia nu ar fi o balta rea, dar taxa este proibitiva (cel putin pentru mine) 3000.000 pe zi imi se pare totusi cam mult. Find ca am pescuit acolo putin (adica numa la selecti de anul trecut) nu pot sa do un judiciu.
CM lantete le am luate anul acest, sunt lantete lui Leon hoogendijk, Orient power plus millenium "power distance" 13' 3,5 lb. sunt prelucrate artizanal de House of hardy si au 5 ani garantia de la Casa Regala. Actiune fast evolutiva de nou generatia si inele fuji cu picior lung. Nu am cuvinte, dupa ca am testat multe lantete (shimano, rod hut., century, fox etc..) aceste imi se pare o treapta superiore la toate, si nu vorbesc de finiasje dar de cum lucraza pe balta. Unica nota negativa este pretul cam ridicat.
CM bun carlig (prin surprindere mea..) este nash fang x. Intepa superb este cu structura mai grasuta si tratament permite sa nu schimbam ac la fiecare intepatura. Design modern si barbeta foarte mica. Al doila loc korda wide gape, ac acest nu are nevoie de presentari cred ca a multumit cam toti.
CM buna nada: anul acest cred ca prin resultate obtinute de mine si de baieti din team big xxx in tara pot sa zic ca suntem extrem de multumiti sa acordam atentie la mixuri si aditive big xxx care prin calitate si pret acesibil au demontrat de nu a se teme de concurenta. Dintre toate o sa remarcam red xxx mix si keltia mix (cu idrolizate incorporate), aroma de crab si faimosul (nu mai este nici un secret..) indian spice.
CM buna performanta in tara....mai bine lasam discursul acest :shock: .
CM buna performanta in strainatate este Bronzul mondial care au adus a casa baieti de la loto national, pe care o sa i felicitam cu toti.
numai bine

andy
junior member

Mesaj de andy » 19 Noi 2005 17:03

cel mai bun site:crap.ro
cel mai bun pescar:Vladeanu Andrei
cel mai bun carlig:penetrator 1,gold label
cea mai buna lanseta:Nash titaium Xtreme
cea mai buna mulineta:Basia
cel mai bun Hooklink:Nash Trigga Link
cel mai bun fir:fox steel
cel mai bun inaintas:whiplash