Stolnici

Intrebari, discutii sau raportari despre locuri de pescuit, rezultate partide, etc

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
ms
new member

Re: .

Mesaj de ms » 05 Sep 2006 18:51

Cezar Musat scrie:Ovidiu stiu ca anul trecut lacul a avut probleme cu inundatii-le.....
Cumnatul meu este din Barla...si el mi-a zis ca NU prea mai sunt pesti in Stolnici...acum.....nu stiu ce sa zic :roll:

Salutari! Lacul din Stolnici nu ar trebui sa fie foarte afectat de inundatiile de anul trecut.

Cel mai probabil cumnatul dvs. vorbeste de un alt lac din apropiere, din localitatea URLUIENI, un baraj construit cu zeci de ani in urma de "asociatia de productie agricola" locala. Acest lac, se pare ca, a "disparut" in totalitate anul trecut cand apele au rupt barajul respectiv. La prima vedere am putea da vina pe inundatii(pe natura, nu? doar e mai usor asa...) dar probabil nu e de neglijat nici faptul ca nimeni nu s-a sinchisit de curatarea gurilor de varsare, care existau, bineinteles...
Barajul respectiv capta apele ploilor care se revarsau de-a lungul vailor, incepand din apropiere de STOLNICI si probabil de aici confuzia...

Si acest lac, cel de la URLUIENI, gazduia candva cateva exemplare uriase. Eu imi amintesc anii copilariei cand "pescuiam" pe acest lac, cu niste bete de alun(inchipuiti-va niste mucosi care isi comparau "sculele" avand drept criteriu "uite ba ce dreapta e a mea..." :mrgreen: ), visand sa ma fac mare si sa pescuiesc pe Stolnici...
In acele vremuri tin minte ca se mai prindeau din cand in cand, crapi uriasi cu un inel in buza care erau obligatoriu eliberati. Imi e greu acum sa estimez dimensiunile lor reale dar atunci imi pareau uriasi, cand ne scaldam in lac ma gandeam ingrozit ca poate se repede unul din ala in mine... :shock:

Apoi totul s-a dus de rapa, eu am crescut... peste prindeam din ce in ce mai putin si mai mic(nu ca as fi prins candva mai mare, dar macar prindeau altii...)

si acum pe lacul de la Urluieni mai putem prinde probabil doar lacuste... :-(

Dar hai sa :bere: , sigur natura e de vina!

sorin_r
new member

Mesaj de sorin_r » 13 Sep 2006 16:23

Lacul STOLNICI, de fapt barajul STOLNICI, nu a fost afectat de inundatiile de anul trecut si nici in alti ani, pentru ca instalatiile de golire functioneaza la parametri optimi. Acest baraj este administrat de o firma specializata in cresterea crapului si sturionilor de apa dulce. Incepand cu anul 2004 a fost populat cu puiet de crap, cteno, novac, sturion de apa dulce, de la statiunea piscicola Nucet jud Dambovita. In perioada 2004-2006 a mai fost populat si cu exemplare de peste 10 kg (crap oglinda, crap comun, cteno, novac). Incepand cu primavara anului 2007 barajul STOLNICI care va deveni un Sarulesti 2, isi va deschide portile pentru pescarii sportivi. Aceste date le-am obtinut de la unul din actionari.

ovidiu
new member

Stolnici

Mesaj de ovidiu » 03 Oct 2006 17:32

Da de Urluieni stiu si eu ca s-a distrus...Acolo era oricum japca pe fata, intrau cu plasele peste tot, mai ales ca era mult mai mic ca Stolnici...In ultimii ani se mai prindea foarte rar crap..
Si eu am vb cu domnul Stefan , si intr-adevar s-a schimbat situatia la Stolnici . Nici nu vreau sa ma gandesc ce-o fi in lac dupa 3 ani in care nu s-au mai bagat plase si nu s-a mai dat la japca :mrgreen: ..era peste si inainte asa braconat cum era barajul, dar acum ar trebui sa ne asteptam la ceva cu totul special :D . Eu de-abia astept ...primavara..

ovidiu
new member

Mesaj de ovidiu » 14 Oct 2006 16:27

Am fost azi la Stolnici, la invitatia domnului Stefan, ce pot sa spun..lacul e super , si-a revenit complet dupa anii de setca si japca..Am stat cateva ore , am dat in special la porumb cu aroma de miere , la care am prins cativa ciortani frumosi, si la rama albitura diversa (oblete, babusca). Toate capturile au fost la sheffield, am avut si o lanseta pe fund dar se pare ca porumbul cu aroma de scoica nu le-a placut.. :mrgreen:
Din ce-am discutat cu dumnealui, la Stolnici se va infiinta un club de pescuit care va fi deschis doar pentru pescarii din Arges. Conditiile urmeaza sa fie discutate dar e bine ca lucrurile se misca si ca lacul colcaie de peste :D

sorin_r
new member

Mesaj de sorin_r » 15 Noi 2006 12:56

CENTRUL ZONAL DE AGREMENT TURISM,VANATOARE SI PESCUIT ECOLOGIC "ACADEMICIAN CONSTANTIN BALACEANU STOLNICI"
DRILL-LANDER CLUB
„ O ZI FARA PESCUIT ESTE O ZI PIERDUTA „

REGULAMENT:

REGULI DE PESCUIT LA CRAP SI RAPITORI
Abonamentul este individual (netransmisibi!), abonatul avand voie sa invite persoane din familie
Abonatul nu are un loc stabil, fiecare cum vine pe lac se aseaza pe locul liber
Se pot folosi maxim 5 lansete si 1-2 vergi la pluta
Numar nelimitat de sedinte, intr-un an calendaristic
Nu se poate planta sau nadi din barca, nadirea se face numai de la mal (se poate folosi vaporas cu telecomanda)
Se va folosi minciog cu deschidere mare si plasa fina
Crapul si tenul se elibereaza indiferent de dimensiune, dupa ce a fost eventual fotografiat si masurat
La sfarsitul partidei de pescuit, cine doreste poate primi peste viu (fitofag sau novac) din bazine special amenajate

COMPONENTA FIECARUI LOC DE PESCUIT

• Ponton din scandura solida, suspendat pe piloni, cu o lungime de 2m si o latime de 1,5 m
• Cabanuta rustica cu 1-2 camere, dus, wc, curent electric, interfon
• Pubela de colectare a deseurilor menajere
• Gratar din piatra
• Umbrar din stuf
• lluminare perfecta pentru pescuitul pe timp de noapte
• Bancuta de lemn in fata fiecarei cabanute
REGULI DE ORGANIZARE SI COMPORTAMENT:
Pescuitul se poate practica si noaptea (fara foc deschis)
Distanta dintre pontoane va oferi intimitatea dorita si indeajuns de mare pentru o socializarea cat mai buna intre membrii clubului.
Oricare dintre membrii clubului care din diferite motive nu au avut timp sa-si procure momeala si nada necesara partidei de pescuit, vor gasi sprijin la sediul firmei printr-o singura apasare pe butonul interfonului din cabanuta. Fiecare poate primi inclusiv echipament de pescuit pe care il va inapoia in conditii optime la sfarsitul partidei
Room-Service pe lac: se onoreaza comenzi de la restaurant (mancare si bauturi racoritoare) pe orice loc de pe lac
Se pot organiza concursuri intre abonati cu crapi mari (peste 7-8 kg) agatati de pe malul opus din tarcuri speciale, punctindu-se durata drilului si mai ales grosimea firului
Concursurile se premiaza cu articole de pescuit.
Trofeele (crapi peste 10 kg) se premiaza de asemenea.
Are regim obligatoriu intretinerea ecologica a locului de pescuit prin colectarea tuturor deseurilor si resturilor menajere in recipiente special amenajate.
Gratar se face numai in locul special amenajat langa fiecare post de pescuit

Sunt interzise orice modificari aduse configuratiei locului de pescuit (gropi,defrisari)
SANCTIUNI
Abonamentul poate fi anulat din urmatoarele motive:
• Injurii aduse personalului firmei sau vecinilor
• Distrugeri aduse bazei materiale
• Retinerea sau ascunderea pestilor, fapte ce pot fi retinute ca furt
• Resturi menajere(gunoaie de orice fel) lasate la locul de pescuit
• Scandal, muzica peste limita bunului simt
• Pescarul care raneste pestele in mod voluntar
DISPOZITII FINALE
Administratia este exonerata de orice raspundere civila, materiala, administrativa sau penala pentru orice forma de accidente, incidente sau urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului sau insotitorilor acestuia
Regulamentul se substituie unui act normativ de protectie a muncii
Din 3 in 3 luni se fac sedinte deschise cu membrii clubului in care se pot primi tot felul de propuneri privind o mai buna organizare si desfasurare a activitatilor la aceasta baza de agrement
Accesul pe lac este permis doar membrilor clubului in baza legitimatiei si cartelei magnetice care vor fi eliberate dupa achitarea abonamentului in valoare de …………… ce va fi valabil pe o perioada de 365 zile calendaristice.

“VIATA E O JOACA, PESCUITUL E CEVA SERIOS…”

“ FIRE INTINSE SI ZBUCIUMATE TUTUROR “

ovidiu
new member

Mesaj de ovidiu » 15 Noi 2006 18:18

Asteptam de mult sa apara ceva concret , sub forma acestui regulament , pentru lacul Stolnici, si dupa ce-am studiat regulile pot spune ca in sfarsit , noi pescarii din Arges avem sansa unei balti deosebite. In forma in care se prezinta , mi se pare destul de clar , eu am vazut ce se intreprinde pe acest lac de cand a fost luat din "administrarea" Filialei, spun in ghilimele pentru ca stim foarte bine (cei care mai mergeau acolo) ce jaf se facea de catre angajatii AJVPS, fata de modul exceptional in care arata lacul acum, dupa 3 ani in care s-a investit serios.
Pentru mine e o bucurie personala , pentru ca tin foarte mult la acest lac , si-acum pot sa ma intorc la pescuit acolo, in conditii optime.

FIR INTINS!!! :lol: :lol:

Albert
senior member

Mesaj de Albert » 16 Noi 2006 14:44

sorin_r scrie: Se pot organiza concursuri intre abonati cu crapi mari (peste 7-8 kg) agatati de pe malul opus din tarcuri speciale, punctindu-se durata drilului si mai ales grosimea firului
Hã?..cum vine asta? :shock:

mikecarp
veteran

Mesaj de mikecarp » 16 Noi 2006 15:01

ovidiu scrie: Din ce-am discutat cu dumnealui, la Stolnici se va infiinta un club de pescuit care va fi deschis doar pentru pescarii din Arges.

De ce doar ptr. cei din Arges?Si voi faceti discriminari? :x
Carpfishing... A way of life!

sorin_r
new member

Mesaj de sorin_r » 20 Noi 2006 19:19

Albert scrie: Se pot organiza concursuri intre abonati cu crapi mari (peste 7-8 kg) agatati de pe malul opus din tarcuri speciale, punctindu-se durata drilului si mai ales grosimea firului
Hã?..cum vine asta? :shock:[/quote]

Este un stil de pescuit mai special care consta in:
Pestii sunt tinuti in tarcuri speciale fiind "dotati"cu un inel in buza de jos.Concurentul alege pestele de greutatea pe care o doreste,pestele este scos din tarc agatat cu firul lansetei,iar concurentul trebuie sa reuseasca sa aduca pestele la mal intr-un timp cat mai scurt.Placerea de a pescui si castigurile cresc cu cat grosimea firului si timpul de aducere la mal scad.Acest stil de pescuit scoate in evidenta dibacia si profesionalismul pescarilor

dan _city_center
junior member

Mesaj de dan _city_center » 20 Noi 2006 19:57

sorin_r scrie:
Albert scrie: Se pot organiza concursuri intre abonati cu crapi mari (peste 7-8 kg) agatati de pe malul opus din tarcuri speciale, punctindu-se durata drilului si mai ales grosimea firului
Hã?..cum vine asta? :shock:

Este un stil de pescuit mai special care consta in:
Pestii sunt tinuti in tarcuri speciale fiind "dotati"cu un inel in buza de jos.Concurentul alege pestele de greutatea pe care o doreste,pestele este scos din tarc agatat cu firul lansetei,iar concurentul trebuie sa reuseasca sa aduca pestele la mal intr-un timp cat mai scurt.Placerea de a pescui si castigurile cresc cu cat grosimea firului si timpul de aducere la mal scad.Acest stil de pescuit scoate in evidenta dibacia si profesionalismul pescarilor[/quote] CE FRUMOS! :shock: se poate si cu fir solubil :?:

Scrie răspuns